Kauno „Žalgirio“ dubleriai kol kas žaidžia puikų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną. Jaunieji žalgiriečiai du reguliariojo sezono ratus užbaigė būdami penketuke. Sėkmingų jaunuolių pasirodymų veikiausiai nebūtų ir be kitos svarbios komandos grandies – trenerio.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
22,4
Pataiko: 22,4
Taiklumas: 52,1%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 34
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Motiejus Krivas

Šiame sezone Lietuvos čempionų jaunimui vadovauja 37-erių Vytautas Pliauga, kuris klubo sistemoje dirba nuo 2018-ųjų, o dar praėjusį sezoną vadovavo ir „Žalgirio-3“ krepšininkams Regionų krepšinio lygoje (RKL).

Būtent Pliauga ir tapo naujausiu „Žalgiris TV“ kuriamos tinklalaidės #ŽalgirisOnAir svečiu. Pašnekovą pasitikęs „Žalgiris TV“ laidų vedėjas Rytis Kazlauskas su buvusiu krepšininku kalbėjosi beveik valandą ir aptarė įvairius dalykus – nuo jo krepšininko karjeros iki šių dienų.

Prieš prisijungdamas prie „Žalgirio“ organizacijos Pliauga yra dirbęs Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšinio rinktinės vyr. treneriu bei Lietuvos jaunių merginų rinktinės vyr. treneriu, o dar anksčiau ir pats rungtyniavo NKL pirmenybėse.

„Visada galvojau, kad būsiu profesionalus krepšininkas ir žaisiu aukštame lygyje. Atrodo, kad nedaug trūko ir iki LKL, bet mane pristabdė gana sunki ir šiurpi trauma. Greitoje atakoje bandžiau dėti iš viršaus, prieš mane grubiai prasižengė ir man lūžo riešas. Tada jau gavau pasiūlymą dirbti treneriu“, – karjeros pokyčius prisiminė strategas.

Šiemet „Žalgiris-2“ komandos krepšininkai nuolat treniruojasi su pagrindine „Žalgirio“ komanda, o dalis jaunuolių jau spėjo ir debiutuoti LKL pirmenybėse. Nors stipriausioje šalies lygoje debiutuoti Ugnius Jaruševičius šanso dar nesulaukė, apie jį jau sklando kalbos – 18-metis aukštaūgis treniruotės metu įdėjo per Joshą Nebo.

„Dalyvavau toje treniruotėje. Atrodė įspūdingai, bet vienu metu buvau išsigandęs, kadangi abu jie nukrito. Galvojau, kad susižeidė, o Nebo net nepatikėjo, kad Ugnius įdėjo. Buvo įspūdingas epizodas. Ugnius parodė, kad yra drąsus ir parodė savo charakterį“, – susižavėjimo neslėpė treneris.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su Pliauga kalbama:

  • 0:00 apie aktyvią sportinę veiklą;
  • 7:00 apie žaidėjo karjerą sustabdžiusią traumą ir trenerio karjeros pradžią;
  • 13:00 apie darbą KTU, studentų krepšinį ir „Žalgirio“ pasiūlymą;
  • 18:00 apie „Žalgirio“ jaunimą ir darbą su juo;
  • 22:50 apie jaunimo motyvaciją ir discipliną;
  • 32:00 apie žingsnį į dublerių komandą;
  • 35:00 apie dublerius pagrindinėje komandoje ir jų talentą;
  • 38:45 apie šių metų NKL sezoną;
  • 42:30 žiūrovų ir klausytojų klausimai.
Komentarai:
man pasirode
visas inteviu daug apei nieka, bet be akcentu .... treneris turetu zinoti, kad lyderiais gimstama, i ne tampama, juolabiau jie neisukdomi .
2022-01-25
-2
Atsakyti
A.
lempinis straiosnis. antraste pk, faktine informacija kaip apie sapna.
2022-01-24
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Ugnius Jaruševičius

Ugnius  Jaruševičius
Ugnius  Jaruševičius
MIN: 18.23
PTS: 7.58 (56.22%)
REB: 4.67
AS: 0.42
ST: 0.71
BS: 0.79
TO: 1.71
GM: 24