Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Kennethas Smithas tapo vilties žiburiu trečiadienį „Avia Solutions Group“ arenoje, bet Vilniaus „Ryto“ amerikietis neištraukė.

Visas rungtynes klimpęs „Rytas“ atrodė, kad neturės net rimtesnių vilčių kėsintis į pergalę, tačiau žodį tarė Smithas.

Amerikietis trečiajame kėlinyje smeigė tris tolimus metimus ir įplieskė intrigą. Galiausiai vilniečiai po dramatiškos kovos nusileido Strasbūro IG 71:76.

Amerikietis per 32,5 minutės pelnė 13 taškų (2/6 dvit., 3/5 trit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 ir prarado 1 kamuolį, sykį prasižengė ir surinko 19 naudingumo balų.

Smithas galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau jo tritaškis likus 6 sek. skriejo pro šalį, o į puolimą nuskubėję svečiai uždarė rungtynes.

„Iš mano perspektyvos, pradėjome rungtynės lėtai, – po mačo kalbėjo Smithas. – Daug tų situacijų yra mano kaltė. Turiu rasti būdų šnekėtis su komanda, įtraukti ją ir užkurti, kad geriau pradėtume rungtynes.

Manau, kad turėjome šansą ir žaidėme neblogai. Tačiau taip, kaip pradėjome, mus nubaudė pabaigoje. Dėl to ir negalėjome panaikinti deficito.“

– Minėjote, kad lėtai pradėjote rungtynes. Kas nepavyko pradžioje?
– Tiesiog turime išeiti stipresni, būti agresyviais. Turime pirmi inicijuoti kontaktą ir tiek. Leidžiame komandoms kautis prieš mus. Daug kaltės tenka ir man. Turiu būti agresyvūs ir padėti savo komandai šiame procese.

Tačiau manau, kad esame tikrai gera komanda. Parodėme tai antroje pusėje, ketvirtame kėlinyje būtų dar geriau. Nuo šiol turėtume būti geresnėje pozicijoje.

– Pats turėjote dvi skirtingas mačo puses. Kas pakito per pertrauką?
– Nemanau, kad kažkas pasikeitė. Radome geresnes vietas metimams, buvome agresyvesni gynyboje ir pradėjome dažniau prasiženginėti.

– Neslėpėte emocijų po pramesto lemiamo metimo. Kiek skaudus buvo šis momentas ir kaip su tuo tvarkotės?
– Tikrai nelengva. Turėjau daugiau tokių metimų, tad tikiuosi pamiršiu apie tai rytoj. Ruošiuosi kitoms rungtynėms, bet tokie metimai kartais neįkrenta. Tikiuosi, kad jie įkris, jei neįkrenta – jaučiuosi blogai.

Taip nutinka. Tačiau tokį metimą turėsiu dar daug kartų ir esu pakankamai užtikrintas, kad bus kita istorija.

– Speedy, ar sunku buvo motyvuoti save po rungtynių su „Žalgiriu“?
– Ne, nebuvo taip sunku. Patyrė skaudų pralaimėjimą, tikėjomes laimėti, kaip ir šiandien. Tai – krepšinis. Taip nutinka, turi toliau eiti į priekį.

Manau, kad esame geroje padėtyje. Šie pralaimėjimai padės mums būti ten, kur norime būti.

– Trečiajame kėlinyje emocingai bandė užvesti publiką...
– Tiesiog bandžiau užvesti žmones. Tikrai džiaugiamės, kad turime juos kiekviename mače. Sakau „ačiū“ tiems fanams, kurie ateina, nepaisant COVID-19 situacijos. Dėl to jie galėtų ir neateiti taip dažnai. Esu labai dėkingas ir noriu, kad padėkotume jiems savo žaidimu aikštėje.

Komentarai:
Anonimas
nuleido erelius ant zemes ypac smagu matyti super treneri nuliudusi parode jo vieta. o gal jie parako perdaug prisiuoste kas zino
2022-01-27
+1
Atsakyti
Anonimas
svaiguliai kaip gali galvoti ka nors pasiekti sitam turnyre ar lkl kai turi 1 centra ir 1 pf. nieko
2022-01-26
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.