Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Giedrius Žibėnas po nepasisekusio starto FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape tryško apmaudu dėl problemos, kuri Vilniaus „Ryto“ nepaleidžia kurį laiką.

Fotogalerija

Sostinės komanda pirmajame L grupės mače nuo pradžių paleido Strasbūro IG atstovus į priekį, kuriuos vijosi iki pat ketvirto kėlinio.

Spurtavę 13:0, Žibėno auklėtiniai buvo persvėrę rezultatą 61:60, bet galiausiai patyrė nesėkmę po nepasisekusios atakos paskutinę minutę ir netaiklaus Speedy Smitho tolimo metimo.

„Buvo labai fizinė kova iš abiejų komandų, bet, deja, varžovai kirto pirmieji ir pirmoje dvikovos dalyje išmušė mus iš žaidimo, – po nesėkmės 71:76 kalbėjo Žibėnas. – SIG pelnė 23 taškus po mūsų klaidų, kurias išprovokavo nukirsdami perdavimų linijas ir išmušinėdami užtvaras. Jie puolė mus atviroje aikštėje ir taip susikūrė daug progų. Tai leido varžovams pasijausti patogiai. Žiūrint iš mūsų perspektyvos, jie metė vos dvi baudas per visas rungtynes. Tai pasako labai daug apie mūsų bandymą stabdyti varžovus pražangomis.

Galėjome išgyvendinti daugiau taškų. Po ilgosios pertraukos pademonstravome reakciją kartu su savo fanais, kurie šįvakar vėl buvo puikūs. Bet tokiose rungtynėse nepakanka žaisti 15 ar 20 minučių. Privalome geriau pradėti rungtynes, su kuo turime problemų jau kurį laiką. Privalome kuo greičiau tai ištaisyti, kadangi artėjantį laukia sunkių rungtynių maratonas.“

– Trečiąjį kėlinį komanda užbaigė vos su dviem komandinėmis pražangomis, nors būdamas šalia šoninės linijos reikalavote naudotis jomis. Kodėl žaidėjai to nepadaro – bijo gauti nesportinę pražangą ar saugosi patys?
– Visų pirma, teisėjai leido labai daug kontakto. Kitą kartą žaidėjas gal ir sąžiningai daro pražangą, bet mes negauname tokių pražangų, kurias gauname LKL. Bet žaidėjai turi prisitaikyti prie to, kaip yra teisėjaujama. Šiandien mums davė fiziškumą ir mums paprasčiausiai reikėjo prisitaikyti greičiau.

Rungtynių žaidėjas
Matt  Mitchell
EFF
11
Matt Mitchell
Taškai 11
Taiklumas 4-6
Atkovoti kamuoliai 4
Rezultatyvūs perdavimai 1

Mums reikėjo trijų kėlinių, kad įeitume į savo stiliaus žaidimą. Aišku, pikta, šaukiame, reikalaujame. Galbūt reikia surasti teisingesnius žodžius pražangų paaiškinimui. Kiekvienose rungtynėse turime 16 šansų išsigelbėti – kiekviename kėlinyje po keturis, tad norisi išnaudoti juos. Faktas, kad šiandien nepadarėme to. Manau, kad tokiose rungtynėse, kai kova vyksta taškas į tašką, tai lemia daug. Turime prisiimti tą atsakomybę. Yra eilė žaidėjų, kurie baigė rungtynes su nuliu pražangų arba su viena.

– Dabar paminėjote, jog įeiti į rungtynes prireikė trijų kėlinių. Sekmadienį po mačo su „Žalgiriu“ sakėte, kad pravaikščiojote du kėlinius. Kodėl komanda neužsikuria?
– Labai paprastai. Mes negalime sakyti, jog žaidėme sekmadienį ir šiandien buvome emociškai tušti. Toks bus artėjantis mėnuo. Šeštadienį laukia Panevėžio „Lietkabelis“, Europos taurės komanda. Kitą trečiadienį – Sombathėjaus „Falco“, paskui bus mačas išvykoje su Utenos „Juventus“, dvikova su Tenerifės „Lenovo“, KMT finalas... Nėra palauk. Turime kiekvienas padirbėti su savimi ir kiečiau įeiti į rungtynes. Turime išsivalyti galvas ir įeiti taip, kaip galime.

– Paskutinę minutę atsilikę trimis taškais, turėjote progą rengti ataką, kuri po minutės pertraukėlės pasibaigė Ivano Buvos metimu. Ar toks ir buvo planas?
– Ne, taip neplanavome. Buvai yra keli specialūs deriniai, iš kurių visa komanda tikisi metimo. Ir turime jam duoti tą saldainį, nes demonstruoja gerus pataikymo procentus. Bet kai yra neorganizuota, kai jis imasi iniciatyvos, kas buvo ir sekmadienį, atrodome blogai. Čia jau aš, kaip treneris, turiu išsireikalauti iš Ivano ir komandos, kad nebūtų to. Bet ataka turėjo baigtis ant kito žmogaus.

Ivanas Buva per pirmąją pusę surinko 15 taškų, bet komanda spurtavo, kai jis buvo ant suolo. Kaip komanda aikštelėje veikė su juo ir be jo?
– Mūsų komanda labai priklauso gynybos, nors gal atrodo kitaip. Bet Ivanui atsisėdus ant suolo, pradėjome keistis viską ir iš ten sukilo energija – užsikūrė žiūrovai ir mes patys. Pradėjome bėgti, turėjome daugiau progų atviroje aikštelėje. Tapome tiesiog mobilesni, ėjome daugiau į kontaktą ir inicijavome spurtą, dėl ko sugrįžome į rungtynes. Negaliu skųstis, kad Ivanas blogai sustovėjo gynyboje. 

– Speedy Smitho žaidimas itin svyruoja tarp blogų ir gerų pasirodymų. Kokia jūsų patirtis dirbant su juo ir koks yra šitas vyrukas?
– Šitas vyrukas iki FIBA lango buvo vienas vyrukas, o koks jis grįžo Amerikos, mes net neturime teisės keisti jo. Speedy turi žaisti dideles minutes, yra labai puikios formos, komandai duoda daug energijos ir pamato laisvus žaidėjus. Vieną kartą įmesi, neįmesi... Šitos rungtynės nebuvo apie tai, ar mes įmesime puolime. Padarėme puolime daugmaž tai, ką varžovas leido, bet mes antras rungtynes iš eilės nesusitvarkėme gynyboje. Galėjome tikrai geriau. Smithui po FIBA lango nėra jokių priekaištų, labai džiaugiamės turėdami jį.

– O kas labiausiai pasikeitė po FIBA lango?
– Psichologinė pusė. Jis grįžo kitoks, gal pailsėjęs kelias dienas nuo mūsų veidų, gal aplankė draugę.

– Šiandien į rungtynes susirinko 3 tūkst. sirgalių. Ko reikia, kad jų būtų daugiau Čempionų lygos rungtynėse, o ne tik su „Žalgiriu“?
– Tie, kas ateina, jie yra lojalūs, mums duoda energiją, raudona banga buvo arenoje. Čia nėra kalba apie skaičius, o apie energiją. Ji šiandien buvo ir mes žaidėme su jais. Tikrai negaliu skųstis, kiekvienam atėjusiam reikia pasakyti labai didelį ačiū. Tęskite tai, ką darote. Jūsų bus 3 tūkst. ar 5 tūkst., mes su jumis, jeigu jūs su mumis.

Spaudos konferencija:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Strasbūro IG
46%
26/57
Metimai iš žaidimo
48%
32/66
32
Atkovoti kamuoliai
30
20
Rezultatyvūs perdavimai
13
12
Perimti kamuoliai
8
57%
20/35
Dvitaškiai
55%
22/40
72%
13/18
Baudų metimai
100%
2/2

Rungtynių žaidėjai

Ivan  Buva
20 PTS
8/12 FG
4/6 FT
John  Roberson
16 PTS
6/15 FG
0/0 FT
Ivan  Buva
7 REB
5 DREB
2 OREB
Jean-Baptiste  Maille
6 REB
5 DREB
1 OREB
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
4 AS
Strasbūro IG
Keli žaidėjai
3 AS
Arnas  Butkevičius
20 EFF
75% 2P%
50% 3P%
Matt  Mitchell
11 EFF
60% 2P%
100% 3P%