Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Komandų kapituliacija ketvirtuose kėliniuose, Chriso Paulo ilgaamžiškumas, atsakomybės neprisiėmęs Luka Dončičius, šiurpi Joe Ingleso trauma – tai ir dar daugiau – sausio 31-osios NBA pulse.

Sausio 31-osios NBA pulsas

SUKRITO. Los Andželo „Lakers“ tris kėlinius užtikrintai žingsniavo Atlantoje ir prieš paskutinį ketvirtį turėjo dviženklį pranašumą, tačiau galiausiai kapituliavo. „Lakers“ paskutinį ketvirtį pralaimėjo 20:38 ir nusileido „Hawks“ – 121:129.

Šeimininkų pergale pasirūpino Trae Youngas – 36 taškai (12/22 met.) ir 12 rezultatyvių perdavimų. Gynėjas paskutinę minutę smeigė tritaškį per Russello Wesbrooko rankas ir sukrovė komandai 4 taškų pranašumą.

„Lakers“ gretose rezultatyviausias sezonas rungtynes sužaidė Malikas Monkas – 33 taškai (4/5 dvit., 8/14 trit., 1/2 baud.), 10 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

SERIJOS. „Hawks“ tai buvo septintoji pergalė paeiliui, „Lakers“ – trečioji nesėkmė iš eilės. Kalifornijos ekipa vis dar verčiasi be LeBrono Jameso, kuris jaučia kelio skausmus ir grįžo namo pasidaryti išsamesnius tyrimus.

SUKRITO II. Kaip ir „Lakers“, taip ir Šarlotės „Hornets“ kapituliavo ketvirtajame kėlinyje. Namuose žaidę „Hornets“ krepšininkai paskutinį ketvirtį Los Andželo „Clippers“ klubui pralaimėjo 14:31 ir patyrė nesėkmę 90:115.

ATSARGINIAI. Šarlotėje nebuvo ryškiai išsiskyrusių krepšininkų, o svečiams kertinį pranašumą sukrovė atsarginiai krepšininkai, įmetę net 62 taškus. Šeimininkai iš atsarginių žaidėjų sulaukė 21 taško.

GRĮŽTA. Puikiai sezoną pradėjusi Čikagos „Bulls“ vėliau buvo išretinta traumų ir iškovojo vieną pergalę per septynerias rungtynes, tačiau dabar legendinis klubas vėl kyla į aukštumas.

Sugrįžus Zachui LaVine'ui „Bulls“ laimėjo trečią kartą per ketverias rungtynes. Šį kartą jie namuose 130:116 susitvarkė su Portlando „Trail Blazers“.

LaVine'as nugalėtojams pelnė 20 taškų (7/18 met.), o už jį rezultatyvesni buvo tik 24 įmetęs Nikola Vučevičius (11/15 met., 14 atk. kam.) ir 23 pridėjęs DeMaras DeRozanas (9/13 met., 10 rez. perd.).

NETIKĖTA. Klivlando „Cavaliers“ per pastarąsias devynerias rungtynes buvo iškovojusi 8 pergales, o mačą Detroite pradėjo spurtu 15:0, tačiau galiausiai pripažino vietos „Pistons“ pranašumą – 105:115.

„Čia yra NBA grožis. Nenorėjome taip pradėti rungtynių, bet žinojome, jog turime daug laiko panaikinti deficitą“, – sakė 31 tašką (11/20 met.) nugalėtojams įmetęs Saddiqas Bey.

Svečių neišgelbėjo sėkmingas Dariuso Garlando pasirodymas – 24 taškai (9/18 met.) ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

NETIKĖTA II. Dalaso „Mavericks“ nesėkmė 108:110 Orlando „Magic“ klubui taip pat buvo netikėta.

Šeimininkus į pergalę atvedė 18 taškų įmetęs Franzas Wagneris (9/15 met,), pataikęs ir komandą į priekį išvedusį metimą paskutinę minutę.

ĮSIRAŠĖ. Nepaisant pralaimėjimo, Luka Dončičius vėl sužaidė įspūdingas rungtynes – 34 taškai (13/22 met.), 12 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Tai buvo septintas sezono ir 43-ias karjeros trigubas dublis NBA. Pagal trigubus dublius Dončičius visų laikų NBA lentelėje susilygino su 10 vietoje esančiu Fatu Leveriu. Šioje kategorijoje lyderiauja 193 trigubus dublius sukaupęs Russellas Westbrookas.

NEPRISIĖMĖ. Tiesa, lemiamoje atakoje Dončičius atsakomybės neprisiėmė – svečiai turėjo 16 sekundžių lemiamai atakai, slovėnas kampe surado Maxi Kleberą, tačiau jo tritaškis buvo netikslus.

„Jis viską padarė teisingai, lyderiai ir čempionai pasitiki savo komandos draugais ir tai ateityje mums palengvins žaidimą“, – sakė „Mavs“ strategas Jasonas Kiddas.

PERVAŽIAVO. Milvokio „Bucks“ ir Denverio „Nuggets“ mačas turėjo tapti savaitės puošmena, tačiau išvykoje žaidę Denverio krepšininkai 136:100 pervažiavo NBA čempionus.

„Nuggets“ laimėjo visus keturis kėlinius, o po rungtynių labai tuo buvo patenkintas „Nuggets“ vairininkas Michaelas Malone'as.

„Kiekvieną kartą, kai laimi visus kėlinius, reiškia, jog gerai žaidžia tiek starto penketas, tiek atsarginiai“, – teigė Malone'as.

Sezono rezultatyvių perdavimo rekordą pagerino 15 išdalinęs Nikola Jokičius, kuris dar pelnė 18 taškų (7/9 met.) ir atkovojo 9 kamuolius.

Šeimininkams 29 taškus (9/19 met., 10/15 baud.) pelnė Giannis Antetokounmpo, tačiau 22 taškai krito dar per pirmąją rungtynių dalį.

ANTRASIS. Minesotoje – šventė. Vietos „Timberwolves“ ne tik 126:106 susitvarkė su Jutos „Jazz“, bet klubo krepšininkas užfiksavo retą trigubą dublį.

Karlas-Anthony Townsas surinko 31 tašką (10/17 met., 8/9 baud.), 11 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų. Tai jam buvo antrasis karjeros trigubas dublis.

Tai buvo pirmasis „Timberwolves“ žaidėjo užfiksuotas trigubas dublis po 2020-ųjų Shabazzo Napiero pasirodymo ir apskritai 37-tasis klubo istorijoje.

Po tokio pasirodymas aukštaūgis buvo išmaudytas vandeniu komandos draugų.

PRARADO. „Jazz“ pralaimėjo penktąjį mačą paeiliui, o tai dar labiau apkartino Joe Ingleso trauma.

Australas antrajame kėlinyje veržėsi link krepšio, tačiau parkrito skausmo perkreiptu veidu. Veteranas padedamas komandos draugų paliko aikštę ir jam bus atliktas magnetinio rezonanso tyrimas. Baiminamasi, jog Inglesas patyrė sunkią kelio traumą.

DOVANA. Finikso „Suns“ namie 115:110 įveikė San Antonijaus „Spurs“, iškovojo 40-ąją pergalę ir užsitikrino pirmąją vietą Vakaruose iki „Visų žvaigždžių“ renginio pertraukos.

Tai reiškia, jog LeBrono komandos „Visų žvaigždžių“ rungtynėse treneriu bus „Suns“ strategas Monty Williamsas.

„Esu palaimintas, jog galėsiu reprezentuoti miestą, organizaciją. Žinoma, tai yra komandos darbas“, – sakė Williamsas.

NESENSTA. Chrisui Paului gegužę sueis 37-eri, tačiau tai neatsispindi jo rezultatuose. Prieš kelias dienas 18-ąjį karjeros trigubą dublį surinkęs įžaidėjas dabar pelnė 20 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 19 rezultatyvių perdavimų.

Paulas šį sezoną per 32 minutes fiksuoja 14,8 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 10,4 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Gražiausi nakties epizodai:

Dienos rekordai

Naudingumas
Karl-Anthony  Towns
Karl-Anthony Towns

 

 

Karlas-Anthony Townsas (42)

 

 

Taškai
Trae  Young
Trae Young
Nuotr. NBA

Trae Youngas (36)

Atkovoti 
kamuoliai
Nikola  Vucevic
Nikola Vucevic

Nikola Vučevičius,

Wendellas Carteris (po 14)

 

Rezultatyvūs 
perdavimai
Chris  Paul
Chris Paul
Chrisas Paulas (19)
Perimti 
kamuoliai
Marquese  Chriss
Marquese Chriss

Marquese'as Chrissas,
Jordanas McLaughlinas (po 4)

Blokai
Hassan  Whiteside
Hassan Whiteside
keturi po 3
Pataikyti tritaškiai
Malik  Monk
Malik Monk
Malikas Monkas (8)

Visi šios nakties rezultatai:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.