Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Švęsdami 75-ojo jubiliejaus progą NBA paskelbė visų laikų 15 geriausių lygos trenerių.

Sąrašą sudarinėjo 43 buvę ir esami vyriausieji treneriai, prie kurių prisidėjo Nacionalinė krepšinio trenerių asociacija.

Geriausiųjų sąraše atsidūrė šios asmenybės: Redas Auerbachas, Larry Brownas, Chuckas Daly, Redas Holzmanas, Philas Jacksonas, K.C. Jonesas, Steve'as Kerras, Donas Nelsonas, Greggas Popovichius, Jackas Ramsey, Patas Riley, Docas Riversas, Jerry Sloanas, Erikas Spoelstra, Lenny Wilkensas.

15 pripažinimo sulaukusių trenerių bendrai laimėjo daugiau nei 14 tūkst. reguliariojo sezono rungtynių, iškovojo su komandomis 45 NBA trofėjus ir 16 kartų sulaukė NBA metų trenerio apdovanojimų.

Jie kartu vadovavo daugiau nei 300 sezonų.

Balsavusiųjų buvo paprašyta nereitinguojant išrinkti 15 geriausių trenerių NBA istorijoje, o rinkimuose nebuvo leista balsuoti už save.

Komentarai:
truko tik tyronn lue itraukt
2022-02-09
Atsakyti
eee
Kerras, Spoelstra - nu afygieni treneriai, tiesiog NBA legendos, kurios Eurolygoj ir sezono galo nesulauktų su savo legendiniais skills'ais :)))
2022-02-09
-2
Atsakyti
Čia kaip supratau rinko tuos,kurie yra daug pergalių iškovoję ir bent vieną titulą.Tai Brownas su Riversu įeina į šią kategoriją.Nors aš bent vieno iš jų vietoje statyčiau a.a.Flipą Saundersą,kuris ne ką mažiau nusipelnė čia būti,su Minesota labai gerų sezonų turėjo.
2022-02-09
+4
Atsakyti
lol
Jei cia top 15 geriausiu NBA treneriu, tai ne veltui treneris NBA skaitosi kaip pajuokos objektas. Ka toks Rivers daro kur belekiek seriju yra pragrojes nesiimdamas jokiu sprendimu? Tas pats Larry Brown ant fukso viena titula prigriebe kai Lakers komandoje nesutare del savo roliu, o toliau kaip trenerio jo visi nekente, ypac po olimpiniu fiasco kur dar nuo LT prasileist nebutu geda, bet ka su jais padare Puerto Rico tai as toki treneri iskart eliminuociau is top 15 kalbu.
2022-02-09
-1
Atsakyti
nuk
kur Lebronas?
2022-02-09
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.