Nuotr.: ZUMAPRESS.com, Alexander Shcherbak/TASS, Savino Paolella / IPA/SIPA - Scanpix | BasketNews iliustracija/E.Alšauskas
Nuotr. ZUMAPRESS.com, Alexander Shcherbak/TASS, Savino Paolella / IPA/SIPA - Scanpix | BasketNews iliustracija/E.Alšauskas

Du trečdaliai 2021-2022 metų Eurolygos sezono jau sužaisti, taigi atėjo metas atnaujinti BasketNews reitingą.

BasketNews žurnalistai pasidalijo savo nuomonėmis apie pozicijas turnyrinėje lentelėje, komandų formas ir neišnaudotą potencialą, kuris gali pasirodyti artimiausioje ateityje. Reitinge vertinama dabartinė klubų sportinė forma.

Septynios komandos reitinge krito žemyn, septynios – kilo į viršų, o keturių klubų vietos liko nepakitusios.

Aukščiausiai į viršų kilo „Monaco“, o labiausiai į apačią nusirito Kazanės UNIKS, lyginant su prieš tai išleistu reitingu.

18. Kauno „Žalgiris“ ⬇ (17)

Dabartinis rezultatas: 4-19

Nuo pastarojo reitingo „Žalgiris“ pralaimėjo šešerias rungtynes paeiliui, bet paskutiniame ture sugebėjo nutraukti 9 pralaimėjimų seriją Monake. Vis dėlto viena pergalė nekeičia bendro paveikslo.

17. Vitorijos „Baskonia“ ⬇ (15)

Dabartinis rezultatas: 7-17

Rezultatai aiškūs – trenerio pasikeitimas neįkvėpė. Baskai prarado dvi pozicijas reitinge ir dabar jie skaičiuoja šešių pralaimėjimų seriją.

16. Atėnų „Panathinaikos“ ⬆ (18)

Dabartinis rezultatas: 6-17

PAO išlipo iš dugno, laimėdami dvejas rungtynes per pastaruosius šešis mačus. Paskutinis Atėnų klubo solidus mačas prieš ASVEL suteikia vilčių, kad jie įgavo gerą formą.

15. Vilerbano ASVEL ⬇ (11)

Dabartinis rezultatas: 9-16

T.J. Parkerio kariauna pastarajame reitinge buvo 11-ti, tačiau jų sportinė forma dabar stipriai krito į apačią. Iš vieno nepatogiausių lygos varžovų ASVEL tapo komanda, kurią privalu įveikti.

Žinoma, tam yra objektyvių priežasčių – Elie Okobo ilgam iškrito iš rikiuotės. Nėra klausimų, jog tai viską keičianti aplinkybė, pridedant dar ir ankstesnes traumas.

14. Berlyno ALBA ↔ (14)

Dabartinis rezultatas: 8-16

ALBA išlieka stabiliausia komanda antroje turnyrinės lentelės pusėje. Nepaisant penkių pralaimėjimų paeiliui, vokiečiai sugebėjo nuliūdinti UNIKS ir „Zenit“. UNIKS jie tiesiog pervažiavo – 81:53.

13. Belgrado „Crvena Zvezda“ ⬇ (10)

Dabartinis rezultatas: 9-14

Serbai žaidžia atkarpą 2-4, bet Nikola Kaliničius po kiekvienos retos pergalės kartoja tą patį: „Sieksime patekti į atkrintamąsias.“

Misija yra įmanoma, bet laukiantis tvarkaraštis – didelis iššūkis ir reikalausiantis daug jėgų.

12. Tel Avivo „Maccabi“ ⬆ (13)

Dabartinis rezultatas: 11-12

„Maccabi“ gyvena Ioannio Sfairopoulo atleidimo nuotaikomis ir galime tik spėlioti, kaip dabar jiems seksis. Faktas, jog dabar Izraelio klubas yra pergalių kelyje (4-2), bet šiemet jų sezonas yra labai banguotas.

11. Miuncheno „Bayern“ ⬆ (12)

Dabartinis rezultatas: 12-12

Kaip ir „Maccabi“, „Bayern“ šį sezoną patiria tikrus amerikietiškus kalnelius. Blogą seriją keičia kelios pergalės ir būtent dabar vokiečiai yra laimėjimų kelyje.

Nuo pastarojo reitingo Andrea Trinchieri kariauna laimėjo 5 kartus per 7 mačus. Bavarai išlieka kovoje dėl atkrintamųjų, bet naujausi COVID-19 atvejai gali stipriai smogti.

10. „Monaco“ ⬆ (16)

Dabartinis rezultatas: 12-13

Mike'o Jameso, Donato Motiejūno ir Saša Obradovičiaus trio sugrąžino „Monaco“ į atkrintamųjų medžioklę – jie iškovojo šešias pergales per septynerias rungtynes.

Kad ir kaip būtų, tobulą paveikslą pastarajame mače sugriovė paskutinė Eurolygos komanda, „Žalgiris“. Tai gali Monako klubui kainuoti vietą atkrintamosiose, dėl kurių lenktynės yra labai atkaklios.

9. Kazanės UNIKS ⬇ (4)

Dabartinis rezultatas: 13-11

Prieš tai išleistame BasketNews reitinge UNIKS buvo pakilime, bet nuo 17 turo jie šiek tiek pristojo – iškovojo tris pergales per septynerias rungtynes. Visgi UNIKS išlieka aštuntuke ir viską turi savose rankose.

UNIKS taip pat pasirašė sutartį su Johnu Hollandu bei domisi galimybe perėjimų langą užbaigti Vico Law pasikvietimu į klubą.

8. Stambulo „Fenerbahče“ ⬆ (9)

Dabartinis rezultatas: 12-10

Kuomet Nando De Colo ir Janas Vesely patyrė rimtas traumas, atrodė, kad „Fenerbahče“ atkrintamųjų viltys yra palaidotos. Vis dėlto Saša Džordževičius su kompanija turėjo kitokių minčių.

Dabar „Fenerbahče“ skaičiuoja penkių pergalių seriją, ilgiausią Eurolygoje. Taip pat tai leido atsidurti aštuntuke.

Norite daugiau gerų naujienų „Fenerbahče“? Jie yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau už „Anadolu Efes“, „Bayern“, UNIKS ir CSKA. Geri laikai būti „Fenerbahče“ fanu.

7. Stambulo „Anadolu Efes“ ⬇ (6)

Dabartinis rezultatas: 12-12

Likus 10 rungtynių iki reguliariojo sezono pabaigos lieka neaišku, ar atkrintamosiose turėsime čempionus.

Kaip ir visą sezoną, „Anadolu Efes“ banguoja ir negali iškovoti bent keturių pergalių paeiliui. Šiuo metu Turkijos grandas yra 10-as, bet jie turi tiek pat pergalių, kiek ir 8-oje pozicijoje žengianti „Fenerbahče“.

Nuo pastarojo reitingo Ergino Atamano vyrai iškovojo tris pergales per 7 mačus, bet visi laimėjimai buvo labai trapūs – 82:81 prieš PAO, 99:97 – prieš CSKA ir 78:72 – prieš ASVEL.

Nuo dabar kiekvienas mačas „Anadolu Efes“ yra būtinas laimėti. Galime tikėtis ilgesnės čempionų pergalių serijos, kadangi artimiausi jų varžovai – „Maccabi“, „Fenerbahče“, „Baskonia“, „Monaco“ ir „Žalgiris“.

6. Pirėjo „Olympiakos“ ⬇ (3)

Dabartinis rezultatas: 14-9

Po labai solidžios pirmosios sezono pusės koronavirusas smogė „Olympiakos“ ir dabar jie negali būti ramūs dėl vietos atkrintamosiose.

„11 mūsų žaidėjų susirgo koronavirusu tuo pačiu metu ir mūsų gydytojai sakė, jog krepšininkai pasekmes jaus apie mėnesį, – sausio 27-ąją kalbėjo Giorgos Bartzokas. – To negalime kontroliuoti, nesvarbu, kaip liūdna dėl to yra. Mes būsime kartu ir kovosime dėl savo tikslo – būti atkrintamosiose.“

Atrodo, jog „Olympiakos“ po truputį grįžta į formą, iškovoję dvi pergales paeiliui prieš „Baskonia“ ir „Anadolu Efes“.

5. Sankt Peterburgo „Zenit“ ↔ (5)

Dabartinis rezultatas: 14-9

Shabazzas Napieras vis dar nedebiutavo, bet, nepaisant to, „Zenit“ rungtyniauja galingai ir rikiuojasi 4-oje vietoje.

Neseniai Xavi Pascualio auklėtiniai laimėjo šešis kartus per 7 rungtynes, bet dabar dusyk iš eilės pralaimėjo – „Real“ ir ALBA. „Zenit“ vis dar laukia savo žvaigždės, todėl vertinant aplinkybes – viskas atrodo optimistiškai.

4. Maskvos CSKA ⬆ (8)

Dabartinis rezultatas: 14-10

Kaip „Zenit“ ir „Olympiakos“, CSKA turi 14 pergalių, bet didžiausios naujienos gali ateiti šalia aikštės ribų.

Buvo pranešta, jog Kevinas Pangosas pasirašys 2,5 metų 6 mln. JAV dolerių vertės kontraktą su CSKA, o tai juos padarytų rimtais pretendentais į titulą.

Kalbant apie dabartinę CSKA formą, jie laimi kas antras rungtynes ir artimiausias tvarkaraštis lengvo pasivaikščiojimo nežada. CSKA susitiks su „Maccabi“, „Bayern“, „Barcelona“, „Real“ ir ant bangos esančia „Fenerbahče“.

3. Milano „Armani Exchange“ ⬆ (7)

Dabartinis rezultatas: 17-7

Po duobės sezono viduryje „Armani Exchange“ grįžo prie solidaus žaidimo, kurį demonstravo sezono pradžioje.

Nuo pastarojo mūsų sudaryto reitingo Milano klubas laimėjo septynis iš aštuonių mačų, rodydami trečią geriausią gynybos reitingą – 100 tšk. per 100 atakų.

Vidutiniškai Ettore Messinos auklėtiniai praleidžia po 70,4 taško ir tai yra geriausias rezultatas lygoje, už nugaros paliekant „Real“ (vid. 72,1 tšk.).

2. Madrido „Real“ ↔ (2)

Dabartinis rezultatas: 20-5

„Real“ skaičiavo devynių pergalių seriją, iki kol prieš taurių pertrauką nepralaimėjo prieš „Fenerbahče“ (51:66) ir „Barceloną“ (68:86).

Ispanijos taurės „Real“ taip pat nepavyko laimėti ir galbūt jų forma yra šiek tiek kritusi. Vis dėlto nėra abejonių, jog „Real“ greitai grįš į pergalių kelią.

1. „Barcelona“ ↔ (1)

Dabartinis rezultatas: 20-5

Jokių pasikeitimų viršūnėje. „Barcelona“ tarp balsavusiųjų sulaukė tik vienos antros vietos įvertinimo.

Nėra sunku suprasti, kodėl reitingo sudarinėtojai renkasi „Barcą“, kaip geriausią lygos komandą. Jie yra stabilūs ir po pralaimėjimo UNIKS skaičiuoja keturių pergalių seriją.

Verta paminėti, jog katalonų dabar laukia „Zenit“, CSKA ir „Monaco“. Žadą atimantys mačai!

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Anonimas
Ziemeliui reikia pirkti l.rytas,kam sostinei dvi komandos? Ir dar viena skolose paskendus,prarandanti net arena be to nereikes statyti treniruociu arenos,viskas butu salia
2022-02-22
-1
Atsakyti
Baskonia labai nuvilia,Spahija norimo efekto taip ir neatnešė.Man prie jo žaidimas EL atrodo dar prastesnis,nei buvo prie Ivanovičiaus,nors ispanijoje šiek tiek situacija geresnė.Bet Duško atleidimas gal vistik buvo ir skubotas.Komanda nerodė labai gerų rezultatų,bet bent jau EL buvo konkurencingesnė.
2022-02-22
+2
Atsakyti
Nesuprantu šio reitingavimo. Apie Žalgiri: Vienas laimėjimas nieko nekeičia, bet kažkodėl reitinguoja, kad pakils į 17 vietą. PAO - išlipo iš dugno, rodo gerą formą tai reitinguoja į 18 vietą.
2022-02-22
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.