Maskvos CSKA oficialiai pristatė sandorį su iš NBA į Europą parvykstančiu Kevinu Pangosu.

Kevin Pangos

Kevin  Pangos
Komanda: Cleveland Cavaliers
Pozicija: PG
Amžius: 29
Ūgis: 189 cm
Svoris: 82 kg
Gimimo vieta: Kanada

Mariaus Grigonio atstovaujama ekipa su 29-erių kanadiečių pasirašė iki 2024-ųjų vasaros galiosiančią sutartį. 

„Gazzetta.gr“ žurnalistas Kostas Melayess prieš dvi savaitės skelbė, jog pustrečių metų kontrakto vertė – 6 mln. JAV dolerių.

„Džiaugiuosi dėl galimybės prisijungti prie tokio klubo kaip CSKA, – pranešime spaudai cituojamas Pangosas. – Nekantrauju padėti komandai laimėti titulus ir pasiekti išsikeltus tikslus. Laukiu prisijungimo prie komandos, startuosiu iškart atvykęs. Aš ir mano šeima laukiame, kada atvyksime į Maskvą.“

Susitarimas oficialiai įtvirtintas paskutinę termino dieną – vasario 23-ąją, kai komandos dar gali registruoti naujus žaidėjus.

„Pagaliau, nes Kevinas žino, jog mes norėjome jo kur kas anksčiau, – komentavo CSKA vairininkas Dimitris Itoudis. – Bet geriau vėliau nei niekada. Kevinas tikrai mums padės dėl krepšinio supratimo, savo žinių, patirties ir gebėjimo kurti žaidimą. Jis yra geroje formoje ir nekantraujame jam padėti kuo greičiau įsilieti į komandą. Komandos draugai ir treneriai darys viską, kad Kevinas greitai perprastų sistemą. Ačiū prezidentui Andrejui Vatutinui, vadovybei ir rėmėjams, jog pavyko išpildyti šį sandorį.“

Klivlando „Cavaliers“ klube šį sezoną NBA svajonę išpildęs Pangosas negavo daug progų pasireikšti.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius per 24 sužaistus mačus aikštėje praleido po pusseptintos minutės, įmetė po 1,6 taško ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Cavaliers“ susidūrus su rotacijos problemomis, Pangosas trejas rungtynes pradėjo starto penkete, o rezultatyviausią mačą sužaidė su Atlantos „Hawks“, į kurios krepšį per 23 minutes įmetė 8 taškus bei išdalino 4 rezultatyvius perdavimus.

2020-2021 m. sezone Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipą į priekį vedęs įžaidėjas Eurolygoje fiksavo 13,5 taško, 6,6 rezultatyvaus perdavimo, 2 atkovotų kamuolių ir 14,8 naudingumo balo rodiklius per 28,5 žaidimo minutės.

Po tokio pasirodymo krepšininkas buvo išrinktas į Eurolygos pirmąjį simbolinį penketuką.

CSKA Eurolygoje yra pasiekusi 14 pergalių per 24 mačus bei rikiuojasi šeštoje vietoje. Ketvirtadienį Maskvos klubas Miunchene žais su „Bayern“.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Ddd
debylas tas pangosas,galetu atvaziuoti tas cska ar kaip ten ta lochu komanda nusipirkciau arciau bilietus gal apspjauti iseitu koko gaidi
2022-02-24
-3
Atsakyti
Ivanov
Ačiū rėmėjams ??? :) Gal nežinojo, bet pagrindinis rėmėjas siaučia keip reikiant Ukrainoje :)
2022-02-23
-2
Atsakyti
Robis
CASK rėmėjas VTB bankas. Jam nuo šiandien įvestos sankcijos, kaži nepritrūks žalių💲 algoms.
2022-02-23
+1
Atsakyti
Komanda su juo tampa dar galingesnio kalibro.Pagaliau turės tikrą įžaidėją,nes Hackettas su Švedu vistiek daugiau yra atakuojantys.O čia ateina žmogus su tikrais įžaidėjo įgūdžiais,dar ir labai taiklia ranka.Didelis ruselių laimėjimas.
2022-02-23
+9
Atsakyti
life is a beach
2022-02-23
-6
Atsakyti
asas
Realui reikejo labai tokio zaidejo..Kuom skiriasi nba nuo eurolygos kad neverktu cia visi kad jis prastas ar pan..Eurolygoje Fiziskumas didesnis , mazesne aikstele, daugiau pagalbos ginyboje. NBA - Atletiskumas ir greitis didesnis, aikstele didesne ir nera dideles pagalbos.
2022-02-23
+6
Atsakyti
Anonimas
Mhm. Jau buvo paskutinės dienos pasirašymui. Reikėjo tikėtis. Bet VTB + EL dar yra laiko gerai susižaisti su komanda. Atkrintamosios ką tik pasidarė įdomesnės. Net jei CSKA pradės iš apatinės atkrintamųjų lentėlės pusės, dabar jau tikrai turi pabūklus reikalingus galimybei numišti lentėlės viršaus komandas. Net serijoje. Gaila, kad prie gynėjų rotacijos prisidėjus dar vienai galingai pavardei dar kažkiek automatiškai apdegs Grigonio minutės. Jis prieš šitą sezoną ir taip nesitikėjo, kad po jo iškart Shvedą pasirašys, tai dabar į gynėjų grandies rotaciją dar ir Pangos ant viršaus
2022-02-23
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.