Nuotr.: L. Jakštaitė
Nuotr. L. Jakštaitė

Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda atsisveikino su lydere Laurita Jurčiūtė. Ekipa informavo, jog rezultatyviausia A diviziono krepšininkė išvyko rungtyniauti į Ispaniją.

Šį sezoną metami dvitaškiai

46%
17,3
Pataiko: 17,3
Taiklumas: 46,0%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 15
Daugiausia pataiko: Laurita Jurčiūtė

Iš Kėdainių kilusi žaidėja LCC komandai atstovavo pastaruosius dvejus metus. Išvykdama krepšininkė dėkojo vadovams ir komandai, kuri tapo tramplinu į aukštesnį lygį.

„LCC buvo puiki vieta tęsti karjerą, – sakė Jurčiūtė. – Buvo įvairių situacijų, iš kurių daug ko išmokau. Atmosfera šioje komandoje ir LCC yra labai svetinga, ir džiaugiuosi, kad galėjau būti to dalimi. Linkiu visiems gero likusio sezono ir dėkoju už galimybę prisidėti prie komandos.”

Jurčiūtė A divizione vidutiniškai žaidė po 30 minučių, įmetė po 20,5 taško, atkovojo po 3,8 kamuolio ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. 

Baltijos lygoje jos rodikliai siekė 21,1 taško, 4,1 atkovoto kamuolio ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Džiaugiuosi, kad mūsų komandos žaidėjos gali padėti pamatą savo ateičiai, viena iš tokių buvo Laurita, – kalbėjo LCC komandos vyr. treneris Vilius Stanišauskas. – Ji nepasidavė po kelių rimtų traumų, sunkiai dirbo ir šiuo metu treniruojasi su komanda užsienyje. Labai tikiuosi, kad ji toliau sparčiais žingsniais tobulės ir vieną dieną taps viena pagrindinių Lietuvos moterų rinktinės žaidėjų. Neabejoju, kad Laurita gali tokia tapti.

Tuo metu, kai ji treniravosi su mūsų komanda, pamačiau, kokia ji užsispyrusi ir ambicinga. Radome bendrą kalbą, aš ja visiškai pasitikėjau, puikiai sekėsi pasakyti pastabas, kalbėti ir priimti teisingus sprendimus žaidimų ir treniruočių metu. Laurita yra žaidėja su puikiomis charakterio savybėmis, tikiu, kad ji pasieks daug.“

Jurčiūtė su komanda atsisveikino pergalingai, kai penktadienį LCC įveikė Vilniaus „Kibirkštį-VKM“ jaunimo ekipą. Gynėja pelnė 28 taškus, perėmė 4 ir atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei įsirašė 31 naudingumo balą.

Jurčiūtė 2018-2019 m. sezone patirties sėmėsi Juodkalnijoje, Podgoricos „Budučnost“ sistemoje.

LCC komanda trečiadienį Baltijos lygos išvykos mače susitiks su Daugpilio universiteto atstovėmis. Mačo pradžia – 17 val.

Komentarai:
Info
Tuo tarpu Rusijoj toliau siuo metu rungtynes zaidzia Laura Zelnyte. Varzoviu komanda palike beveik visos legionieres, liko tik belaruse. Zurnalistai tikiu kad turit kontaktus, tai gal po varzybu galesit paskambint Laurutei ir paklaust ar negeda atstovaut ir toliau rusu kluba?
2022-03-02
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Laurita Jurčiūtė

Laurita  Jurčiūtė
Laurita  Jurčiūtė
MIN: 30.09
PTS: 20.5 (48.32%)
REB: 3.8
AS: 3.5
ST: 1.9
BS: 0
TO: 4.5
GM: 10