Nuotr.: AP-SCANPIX
Nuotr. AP-SCANPIX

Jasonas Kiddas praėjusią vasarą sulaukė pasiūlymo vėl tapti vyriausiuoju treneriu ir tuo pasinaudojo – prisijungė prie Dalaso „Mavericks“.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
107,0
Pelno taškų: 107,0
Taiklumas: 45,8%
Vieta lygoje: 25
Geriausias pasiekimas: 139
Blogiausias pasiekimas: 75
Daugiausia pelno: Luka Doncic

Kiddas nuo 2019 m. asistavo Frankui Vogeliui Los Andželo „Lakers“ trenerių štabe. Per šį laiką buvęs žaidėjas pirmą sykį laimėjo NBA trofėjų, kaip treneris.

2021 m. „Mavericks“ vadovas Markas Cubanas ieškojo pamainos Rickui Carlisle'ui ir pasiūlė darbą treneriui, kuris pats žaidė Dalase ir dar laimėjo NBA trofėjų.

Kiddas dabar iš šalies stebi „Lakers“ vargus, prie kurių ir pats neseniai prisidėjo, kai laimėjo Los Andžele 109:104.

„Niekada negali nuvertinti LeBrono Jameso ir Vogelio, – kalbėdamas su „The Athletic“ žurnalistu Samu Aricku draugus gynė Kiddas. – Pernai patekome į įkrintamąsias, nugalėjome „Warriors“ ir atkrintamųjų pirmajame etape 2:1 pirmavome su „Suns“. Tačiau tada traumą gavo Anthony Davisas.

Vėl galime kalbėti apie begalę traumų, prastą susižaidimą, pirmuosius Russello Westbrooko metus komandoje. Kad ir kiek jie norėtų, jog viskas gautųsi iš pirmo karto – taip gali ir neatsitikti.“

„Lakers“ patyrė 4 nesėkmes paeiliui ir su 27 pergalėmis, 35 pralaimėjimais Vakaruose žengia devinti.

„Mavs“ su 38 pergalėmis, 25 pralaimėjimais Vakaruose rikiuojasi penkti. Dabartinė pozicija leistų iškart žengti į atkrintamąsias, o pasiekiamu tikslu išlieka ir namų aikštės pranašumas pirmajame etape.

Kiddas teigė, kad jo tikslas šioje komandoje yra laimėti titulą, o pagrindinis to įrankis – Luka Dončičius.

„Mes neprivalome laimėti kiekvienos atakos, tačiau norime konkuruoti. Mano darbas yra padėti žaidėjams. Kokie tikslai? Aš tai padariau Milvokyje – padėjau sukurti vieną geriausių žaidėjų pasaulyje (aut. past. Giannį Antetokounmpo), dėl kurio kai kurie žmonės mane vertina, o kai kurie ne.

Man teko treniruoti Keviną Garnettą, Paulą Pierce'ą, Giannį ir jie yra laimėję žiedus. O dabar mano darbas yra padėti Lukai laimėti čempionatą“, – sakė Kiddas.

ENBAS:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.