Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr. Vainius Sodeika

Lietuvos moterų krepšinio pasaulyje artėja svarbiausių kovų metas. Jau netrukus keturios ekipos susigrums dėl „Neodenta Karalienės taurės“ apdovanojimų.

Šį sezoną metami tritaškiai

28%
7,7
Pataiko: 7,7
Taiklumas: 27,7%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 9
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Greta Stašelienė

Didžiajame finale laukia Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ ir Kauno „Aisčių-LSMU“ susidūrimas. Jau ketveri metai paeiliui šios ekipos susiduria finale: kaunietės per šią atkarpą laimėjo dukart, vilnietės – sykį.

„Kibirkšties-MRU“ praėjusių metų sėkmė yra po nemenko taurių bado. Prieš tai Vilniaus komanda nugalėjusi buvo 2013-2014 m. sezone. „Aisčių-LSMU“ paskutinis triumfas – 2019-2020 m.

Kaunietės į finalą prasibrovė po sunkios kovos. Vienoje lemiamų reguliariojo sezono akistatų su „Neptūnu“ „Aistės-LSMU“ pralaimėjo vienu tašku, bet išsaugojo tarpusavio pranašumą.

Tai leido išlaikyti atotrūkį nuo varžovių, kurių viltis eliminavo ta pati „Kibirkštis-MRU“.

„Nuotaikos tokios, kad norėjome pergalės, – maksimalizmą demonstravo kauniečių šaulė Urtė Slavickaitė. – Tačiau tas išėjimas į finalą pralaimėjimo vienu tašku taip labai neapkartino.

Aišku, geriau yra, kai pačios galime viską nuspręsti. Yra kaip yra, mes į finalą vis tiek nusigavome, vadinasi taip ir turėjo būti.“

Finale neabejotinai laukia kova ne tik dėl titulo, bet ir dėl savo miesto garbės. Ypač, kai vasarą ekipos spėjo apsimainyti svarbiomis žaidėjomis. Tai pažymėjo ir „Kibirkšties-MRU“ gynėja Justina Miknaitė.

„Manau, kad nuo praėjusių metų taurė skiriasi tik tuo, kad komandų sudėtys yra šiek tiek pasikeitusios, – pasakojo Miknaitė. – Šiemet savo komandoje turime vieną iš pagrindinių praėjusių metų varžovių žaidėjų Karoliną Kazočiūnaitę. Tačiau netekome savo kapitonės Kristės Timofejevos, kuri šiemet, deja, gins priešininkių komandos vardą.

Urtė Slavickaitė

Urtė  Slavickaitė
Komanda: Kauno Aistės-LSMU
Pozicija: SG
Amžius: 24
Ūgis: 171 cm
Svoris: 74 kg
Gimimo vieta: Lietuva

Nepaisant to, vis tiek jaučiasi ta pati principinė kova tarp Vilniaus ir Kauno. Manau, abi komandos bandys rodyti savo geriausią žaidimą.“

Kazočiūnaitė išties yra viena „Kibirkšties-MRU“ lyderių. Baltijos čempionate jos vidurkiai siekia 9,9 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 14,1 naudingumo balo.

Po motinystės atostogų sugrįžusi Timofejeva sužaidė dar tik 10 rungtynių, tačiau pernai su „Kibirkštimi-MRU“ visus titulus susišlavusi žaidėja tikrai turėtų pridėti patirties kaunietėms.

Nuotr. Augustas Didžgalvis

Miknaitė tikino, kad vilnietės jaučia atsakomybę apginti titulą. Pasitikėjimo prideda ir tai, kad „Kibirkštis-MRU“ šį sezoną vietinėse pirmenybėse dar nesuklupo.

„Aišku, kad jaučiame šiokią tokią atsakomybę apginti savo poziciją bei išsaugoti taurės titulą. Tačiau ne be reikalo mes esame ten, kur esame šiuo metu. Todėl labai tikiu savo komanda ir darysime viską, jog pateisintume ir įrodytume, jog esame vertos būti šiame finale“, – sakė Miknaitė.

Slavickaitė pripažįsta, kad finale jos ekipa nebus favoritė. Kaunietės A divizione per 10 rungtynių pasiekė 7 pergales, o Baltijos čempionate balansuoja ties 5 vieta su 12 pergalių, 10 pralaimėjimų.

„Sutinku, kad nesame favoritės, – sakė Slavickaitė, tačiau nestokojo entuziazmo. – Nepasakyčiau, kad tas jau labai palengvina situaciją. Praėjusiais metais skaudžiai pralaimėjome. Žinome, kad galime kautis ir norime laimėti.“

Kalbėdama apie „Aistes-LSMU“, Miknaitė išskyrė savo ekipos pajėgumą po krepšiu. Tai atsispindi ir atkovotų kamuolių vidurkiuose, kur su 46,3 vidurkiu per mačą „Kibirkštis-MRU“ pirmauja Baltijos čempionate.

„Tiesiog neleisime joms jaustis patogiai aikštelėje, bandysime atjungti nuo žaidimo pagrindines žaidėjas, – kalbėjo gynėja. – Taip pat turime tikrai gerą priekinę liniją, bandysime ieškoti pranašumų ten ir tiesiog bandysime žaisti kaip tikra komanda tiek puolime, tiek gynyboje.“

„Manau, kad tai yra gerai sukomplektuota komanda, turinti stipriausią priekinę liniją moterų lygoje, – apie varžoves pridėjo Slavickaitė. – Taip pat netrūksta žaidėjų galinčių tiek prasiveržti, tiek atakuoti iš toli.“

Kaip bebūtų, finalas – vienerios rungtynės. Sėkmingai išpildytos žaidimo plano detalės gali pakreipti rezultatą vienos ar kitos komandos naudai. Šiuo atveju, tai itin svarbu „Aistėms-LSMU“, kurios siekia susigrąžinti titulą.

„Turime apmažinti kvailų klaidų skaičių, nes tai gali duoti lengvus taškus varžovėms ir reikia pagerinti komunikaciją gynyboje. Taip pat turime išnaudoti lengvų taškų progas, nes tokiose rungtynėse tai gali nulemti rezultatą. Kovoje dėl atkovotų kamuolių taip pat turime būti itin aktyvios“, – sakė Slavickaitė.

Nuotr. Gintaras Šiuparys

Abi ekipos yra beveik šimtu procentu pasiruošusios didžiajam įvykiui, pažymėjo ir žaidėjos.

„Iš tikrųjų, atmosfera komandoje šiuo metu labai gera, viena kitą palaikome, dirbame, ruošiamės rungtynėms. Visos yra labai nusiteikusios kovoti ir atiduoti visas jėgas aikštelėje. Labai laukiame šeštadienio rungtynių“, – sakė Miknaitė.

„Gaila, kad Agnesė Garčinskaitė negalės daugiau padėti mums šį sezoną dėl traumos. Tačiau turime 12 žaidėjų, visos likusios sveikos ir nusiteikusios kovai. Nebuvo daug laiko poilsiui, tačiau jėgos niekur nedingo. Esame pasiruošusios“, – kalbėjo Slavickaitė.

„Neodenta Karalienės taurės“ mažasis ir didysis finalai įvyks jau šį šeštadienį (kovo 12 d.) Druskininkuose. Didžiojo finalo pradžia – 18.15 val. 

Mažajame finale nuo 15 val. susikaus Šiaulių „Šiauliai-Vilmers“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. 

Tiesioginė renginio transliacija – portale DELFI ir per DELFI TV.

„Neodenta Karalienės taurės“ programa:

  • 12.30 val. draugiškos rungtynės tarp B diviziono rinktinės ir „Kažkur Matyti“ komandos;
  • 13.30 val. „7bet snaiperė“ B diviziono tritaškių konkursas;
  • 15 val. rungtynės dėl trečiosios vietos: Klaipėdos „Neptūnas“ – Šiaulių „Šiauliai-Vilmers“;
  • 16.55 val. „7bet snaiperė“ A diviziono tritaškių konkursas;
  • 18.15 val. didysis finalas: Vilniaus „Kibirkštis-MRU“ – Kauno „Aistės-LSMU“.
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Urtė Slavickaitė

Urtė  Slavickaitė
Urtė  Slavickaitė
MIN: 21.34
PTS: 9.36 (44.88%)
REB: 2.18
AS: 2.82
ST: 1.64
BS: 0.09
TO: 1.82
GM: 11