Nuotr.: USA Today – Sports
Nuotr. USA Today – Sports

Sakramento „Kings“ ekipa yra ilgiausią atkrintamųjų sausrą išgyvenanti ekipa NBA istorijoje. Paskutinį kartą „Kings“ ten prasimušė 2006-aisiais, kuomet komandoje dar žaidė Mike'as Bibby.

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Domantas  Sabonis
MIN: 34.33
PTS: 18.6 (62.06%)
REB: 12.22
AS: 5.19
ST: 0.93
BS: 0.43
TO: 3.12
GM: 58

Sakramento ekipos nuotaikas puikiai atspindi Domanto Sabonio išvarymas kovo 8-osios mače su Niujorko „Knicks“.

Sabonis pratrūko ketvirtojo kėlinio viduryje, kai jam buvo užfiksuota pražanga gynyboje prieš Immanuelį Quickley. 

Tautietis ėmė reikšti nepasitenkinimą, už ką gavo techninę pražangą. Sabonis priėjęs kliudė arbitrą, kuris iškart skyrė antrą techninę pražangą, taip išsiųsdamas lietuvį į rūbinę.

Netrukus NBA pranešė jog lietuvis yra suspenduojamas vienerioms rungtynėms. NBA rašė, jog priežastis – agresijos rodymas ir fizinis kontaktas su teisėju.

Praėjo mėnuo nuo tada, kai „Kings“ šokiravo krepšinio pasaulį, iškeisdama Tyrese'ą Haliburtoną, Buddy Hieldą ir Tristaną Thompsoną į Indianą mainais už Sabonį, Justiną Holiday, Jeremy Lambą ir 2023 m. antrojo rato šaukimą. Ir nors Sakramento ekipos rezultatai pernelyg nepakito, Sabonis parodė, kodėl „Kings jį mato kaip vieną kertinių franšizės žaidėjų.

Per 11 rungtynių su Sakramento ekipa Sabonis vidutiniškai pelno po 17,4 taško, atkovoja po 12,8 kamuolio ir atlieka po 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

Iš viso per pirmąsias 47 rungtynes ​​su „Pacers“ jis vidutiniškai rinko 18,6 taško, 12,2 atkovoto kamuolio ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tinklalapis „The Athletic“ pasikalbėjo su Saboniu apie „Pacers“ patirtį, etapo Indianoje pabaigą, kurią Domantas pavadino neišvengiama, ir karą Ukrainoje.

– Domantai, kokios galvoje sukosi mintys, kai artėjo mainų laikotarpio pabaiga?
– Pradėjo suktis gandai, o gruodžio mėnesį pasirodė straipsnis, kad daug vyrukų gali būti iškeisti. Mūsų mentalitetas pasikeitė, nežinojome, kas nutiks.

Pasišnekėjome su administracija, kai išėjo tas straipsnis, bet mus dar kartą patikino, kad jokių veiksmų nebus...

– Šnekėjotės su Kevinu Pritchardu („Pacers“ krepšinio operacijų prezidentu)?
– Taip. Jis sakė, kad mainų nebus, bet vis girdėjau gandus. Buvo rašoma, kad mano pavardė vis figūruodavo mainų variantuose, tad niekada iki galo nebuvau užtikrintas, jog nebūsiu išmainytas. Galiausiai nelaimėjome daug rungtynių, prasidėjo traumos, COVID-19 ir kiti dalykai. Atrodė, kad tai – neišvengiama.

– Ar manėte, kad tai geras laikas naujai pradžiai?
– Aš atstovausiu bet kuriai komandai, kuri mane priims. Toks jau esu. Jei būčiau pasilikęs – šaunu. Tačiau dabar esu Sakramente ir esu labai laimingas.

– Daugelį metų buvo aptarinėjamas jūsų ir Myleso Turnerio dueto efektyvumas. Kokia jūsų nuomonė?
– Taip, visi klausinėjo. Tačiau aš ir Mylesas esame labai artimi. Kartu žaidėme šešerius metus ir mes mėgavomės tuo. Norėjome, kad viskas pavyktų – tiek jis, tiek aš norėjome būti vienu metu aikštėje.

Aš padėdavau jam puolime, o Mylesas man – gynyboje. Daugiau problemų buvo tame, kad visi kėlė klausimus, ar mes galime žaisti kartu. Nuolat sakėme tiek administracijai, tiek štabui, kad mums būti Indianoje kartu nėra problema. Viskas buvo tikrai puiku. Tik žurnalistai ir fanai norėjo padaryti daugiau nei iš tikrųjų buvo.

– Kaip atrodė pokalbių su „Kings“ vadovais ir treneriais procesas?
– Jau turėjau daug pašnekesių. Manau, kad visi siekiame to paties ir esame motyvuoti. Viskas prasideda nuo nugalėtojų mentaliteto: laimėti tiek treniruotėse, tiek už aikštės ribų, tiek išvykose. Visi maži dalykai susideda. Norime daug ką keisti ir turėti sėkmingą sezoną.

– Su kuo pirmiausia kontaktavai apie komandos viziją?
– Daugiausiai kalbu su Wesu Wilcoxu (generalinio vadovo asistentas), jis dažniau būna prie komandos. Kalbėjausi ir su Monte McNairu (generalinis vadovas) ir viskas buvo puiku. Svarbiausia yra šnekėtis, gauti palaikymą. Taip pat ir su trenerių štabu.

Norime pasikeisti. Mūsų fanai praėjusiame mače su „Knicks“ buvo šaunūs. Mums lieka tik rasti būdą žaisti pergalingą krepšinį. Visi nori tai matyti.

– Jums kelerius metus paeiliui nepavyksta prasibrauti į atkrintamąsias. Turbūt, tai paaiškina, kodėl taip emocingai atsakėte teisėjui ir buvote išvarytas?
– Dėl to ir buvau nepatenkintas. „Kings“ mane prisikvietė ir norime pasikeisti. Mano tikslas yra patekti į įkrintamąsias. Būtų neįtikėtina, jei gautume tokią progą. Arba tiesiog nešti akmenį po akmens ir ruoštis kitiems sezonams.

Buvau emocingas, nes antrą mačą iš eilės iššvaistėme 20 taškų pranašumą, o to negalime daryti, jei siekiame savo tikslo. Aš labai noriu pasiekti įkrintamąsias dėl organizacijos ir Sakramento. Būtų labai smagu. Tereikia dėtį žingsnį po žingsnio, mes tobulėjame ir esame gerame kelyje.

Taip pat bus labai svarbūs darbai vasarą – visi apie tai kalbame. Galiausiai, turėsime gerą pasiruošimą sezonui ir būsime visi kartu.

– Kaip iš pirmo žvilgsnio atrodo jūsų duetas su De'Aaronu Foxu?
– Oi, puikiai. Jis agresyvus, gali rinkti taškus, nebijo. De'Aaronas yra puikus vyrukas.

– Ar kalbatės su juo už aikštelės ribų?
– Taip. Taip pat su Harrisonu Barnesu ir kitais žaidėjais. Kiekvienas asmuo šioje komandoje yra geranoriškas. Tai labai palengvina situaciją.

– Ar vis dar gyvenate viešbutyje?
– Taip. Įsikūriau viešbutyje, kuris yra kitoje gatvės pusėje nuo arenos. Kiekvieną laisvą dieną išnaudoju žiūrinėdamas namus, aiškinuosi nuomos galimybes, kad būtų šiek tiek lengviau prieš kitus metus.

– Kokie momentai kol kas labiausiai įsiminė Sakramente?
– Oras, žydras dangus. Nėra taip šilta, kaip visi sakė, bet tikriausiai bus. Aš mėgaujuosi. Mano žmona yra iš Los Andželo, tad jos šeima ir draugai gali atvykti į mano rungtynes. Tai puiku.

– Kaip jūsų tėvas Arvydas sureagavo į šiuos mainus?
– Jis džiaugiasi.

– Kur dabar Arvydas gyvena?
– Lietuvoje. Kartu su mama jie buvo Indianoje per Kalėdas ir Naujuosius metus. Kai pasirodė kalbos apie mainus, jie nusprendė pasilikti ir padėti, jei būčiau išmainytas.

– Ir vėliau sugrįžo į Lietuvą?
– Taip. Esame visi patenkinti. Jaučiu, kad žaidžiame gerą krepšinį. Tiesiog pralaimime pabaigas. Dar yra likusi dalis sezono, o mes kabinamės kiekviename mače. Žaidžiame gerai. Tik reikia tai daryti visas 48 minutes.

– Kiek neramina Rusijos sukeltas karas Ukrainoje, kai jūsų šeima yra gana netoli tų įvykių?
– Kiekvieną dieną sekame naujienas. Turime ir draugų Ukrainoje, tad nėra lengva. Mūsų šalies tai tiesiogiai nepaveikia, bet visi gydytojai nusprendė padėti. Per pirmąsias 6-10 karo dienas lietuviai paaukojo per 10 milijonų dolerių. Žmonės siunčia maistą, padeda pabėgėliams vaikams su mokslais. Vyksta daug dalykų ir kiekviena šalis padeda.

Visi bijo, kad jei Putinas užvaldys Ukrainą, jis norės vėl sugrąžinti Sovietų Sąjungą ir sukels Trečiąjį pasaulinį karą. Tai atrodo kaip juokelis Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), bet daugelis nesupranta, kas gali nutikti. Lietuva yra NATO narė, kaip ir JAV. Jei kažkas puls NATO, visos narės turės įsikišti į karą.

– Kuo jūsų šeima prisideda, padėdama ukrainiečiams?
– Darome, ką galime. Prisidedame arba pinigais, arba daiktais. Pavyzdžiui, Jonas Valančiūnas išsiuntė dvi mašinas į Ukrainą, kurios galės būti panaudotos karinėse operacijose. Nėra vandens, maisto... tai – visiška tragedija.

– Jums liko dveji kontrakto metai su „Kings“. Kokia jūsų ateities perspektyva?
– Esu pasiruošęs ilgai kelionei. Užknisa, kad ilgai nepatekome į atkrintamąsias, bet patys kontroliuojame savo likimą – tai mūsų tikslas. Tikiuosi, kad pakeisime tai, ką žmonės galvoja apie šią organizaciją. Esame patenkinti, kad galime būti dalimi ir statyti komandos pamatus. Dėl to noriu čia likti kiek įmanoma ilgiau. Viskas turi susidėti į savo vietas, bet esu laimingas Sakramente. Fanai taip pat puikūs. Noriu, kad būtume sėkmingi.

Komentarai:
brownius
persikele i nevykeliu komanda ir sako labai laimingas:D o kur ambicijos ?
2022-03-13
-4
Atsakyti
Blynu karalius
iskeite i nevykeliu komanda,o tas ishsisiepes kaip visada,lickinaass ,tuoj iskeis,vel sakys ta pati 🤮
2022-03-12
-2
Atsakyti
Antanas
panasu kad jo trau..ma galutinai paumejo
2022-03-12
-11
Atsakyti
V
Sabonis gali dar gerai pasiauteti nori i klubo veidas todėl galvoja uzsilikti
2022-03-12
-8
Atsakyti
Atom
karo riekalu neimanoma neikisti i interviu. gal leptels kazka kas nepatiks zmonem, gal kokia intriga pasakys. labai nemegstu sito zurnalistu dalyko kad kelia ardymeli
2022-03-12
-6
Atsakyti
Skaityti gal pagaliau išmokstame,nes Sabonis aiškiai atsakė,jog "darome,ką galime.Prisidedame arba daiktais,arba pinigais."Štai jums ir atsakymas į klausimą,kuom jo šeima prisideda.21 amžius,bet skaityti išmokti dar žiūriu daugumai reikia.
2022-03-12
+15
Atsakyti
Klajoklis
Paklausė, kuo JŪSŲ ŠEIMA prisideda prie pagalbos Ukrainai.. Atsakė, kad J. Valančiūnas išsiuntė dvi mašinas i Ukrainą... 😶
2022-03-12
-6
Atsakyti
jonas valanciunas padovanojo dvi masinas, bet klause kuo tavo seima prisideda?
2022-03-12
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
29,2
Pataiko: 29,2
Taiklumas: 52,9%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 40
Blogiausias pasiekimas: 21
Daugiausia pataiko: De'Aaron Fox