Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Kevinas Garnettas ypatingą sau vakarą padėjo tašką nesantaikoje su vienu iš bendražygių karjeroje. Krepšininko penktu numeriu pakelti marškinėliai į „TD Garden“ arenos palubes žymėjo pabaigą nesutarimams su Ray Allenu.

Būtent dėmesys šiam bičiuliui tapo vienu iš Garnetto pagerbimo ceremonijos akcentų. 

„Gera matyti tave čia, Ray Allenai, – kreipėsi Garnettas. – Tu esi sekantis.“

Allenas žengė į aikštės vidurį ir apsikabino Garnettą. Netrukus prie jų prisijungė ir likęs Bostono „Didžiojo trejeto“ narys Paulas Pierce'as. Susirinkusieji arenoje prapliupo garsiomis ovacijomis.

Tai buvo akimirka, oficialiai užbaigusi prieš 10 metų įsiplieskusią nesantaiką. To priežastimi tapo Alleno sprendimas 2012 metais palikti Bostoną ir jungtis prie LeBrono Jameso buriamo kolektyvo Majamio „Heat“ klube.

Alleno pasirinkimas užbaigė „Celtics“ „Didžiojo trejeto“ penkerius metus trukusį gyvavimą. Ši trijulė Bostonui 2008 metais padovanojo paskutinį NBA čempionų titulą.

„Neabejotinai tai – didi akimirka, – sakė Filadelfijos „76ers“ strategas Docas Riversas, kuris 2008 m. treniravo čempioniškąją „Celtics“. – Tai buvo tam tikra problema, o kad barjeras griūva, yra tikrai puiku. Labai labai džiaugiuosi dėl Kevino. Labai šaunu, kad Ray atvyko šį vakarą.“

Allenas teigė buvęs tikras, kad pasirodys Garnetto pagerbimo ceremonijoje. Visgi jis pripažino, kad ilgą laiką nebuvo užtikrintas, jog toks trijulės susirinkimas apskritai bus įmanomas.

„Man nepatinka likti nuošalyje, – pabrėžė Allenas. – Bostone yra tiek daug žmonių, kuriuos myliu, su kuriais leidau laiką, ir jie įsirėžė mano atmintyje. Buvo sunku per laikotarpį, kai negalėjau su jais pasimatyti.“

„Vien dėl to, kad išvykau į kitą komandą, nereiškia, jog mūsų santykiai, mūsų draugystė baigėsi, – tęsė jis. – Visgi taip nutiko, nes epicentre atsidūrė Kevinas ir aš. Žmones iš tiesų tai palietė, kaip Kevinas jautėsi tuo metu. Kai Kevinas priėmė mane Bostone, tuomet lygiai tą patį pajutau ir iš žmonių. Būtent tai paliko didžiausią prasmę. Džiaugiuosi, ką mums pavyko nuveikti ir kuo žmonės galėjo mėgautis.“

Garnetto marškinėliai į palubes pakilo šalia Pierce'o, kurio 23 numeriu pažymėti marškinėliai buvo pagerbti 2018 metais. Garnettas Bostone rungtyniavo 2007-2013 metais, kai persikėlė iš Minesotos „Timberwolves“.

Pastaroji krepšininką 1995 metais pasirinko penktuoju šaukimu. 2004 metais jis tapo naudingiausiu NBA krepšininku.

Centras karjerą užbaigė paskutinį sezoną 2015-2016 m. sužaidęs „Timberwolves“ gretose.

Garnetto pagerbimo ceremonija buvo suorganizuota po „Celtics“ namų rungtynių su Dalaso „Mavericks“. Šeimininkus nuliūdino Spencerio Dinwiddie tolimas šūvis, lėmęs Teksaso klubo pergalę 95:92.

Visų rungtynių metu dėmesys teko Garnettui, per pertraukėlę rodyti buvusio žaidėjo momentai iš karjeros ir ceremonijoje dalyvauti negalėjusių asmenų žinutės.

„Kiekvienas treneris Amerikoje ir pasaulyje turėtų turėti šansą treniruoti Keviną Garnettą, geriausią komandos draugą, kada nors žaidusį krepšinį“, – per nuotolį sakė Docas Riversas.

Šalia aikštės įsikūrusi NBA legenda per mačą spirgėjo iš apėmusių emocijų.

Jaylenui Brownui įspūdingai sugrūdus kamuolį iš viršaus per „Mavericks“ puolėją Maxą Kleberą, Garnettas pakilo nuo kėdės ir sudaužė rankomis su „Celtics“ vedliu.

Ceremonijoje dalyvavo čempioniškos 2008 m. „Celtics“ atstovai ir garsūs klubo asmenys.

Garnetto švarke atsispindėjo palaikymo žinutė Ukrainai – legenda įsisegė ukrainiečių vėliavos simbolį.

Visa pagerbimo ceremonija:

Komentarai:
P.
34 o ne 23 paul skaicius
2022-03-15
+1
Atsakyti
Galima sakyti,kad pagaliau berniukai suaugo,tapo rimtais vyrais ir užkasė tą karo kirvį.Suprantamas tas Garnetto pyktis buvo,bet tikrai jau per ilgai užtruko.Atėjo metas viską užmiršti ir vėl būti senais,gerais draugais.Legendinė Bostono trijulė vėl kartu,jei taip galima išsireikšti.🙂
2022-03-14
-1
Atsakyti
Mj23
Legenda Kevin Garnet !!!
2022-03-14
+6
Atsakyti
Antanas
cia tas kur kocioja des.ra
2022-03-14
Atsakyti
Anonimas
Zalgirio arenoj jau nustojo isvis marskinius kelt ar jau nera ko pagerbt?
2022-03-14
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.