Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Jonavos „Cbet“ (11-13) „Betsafe-LKL“ čempionate dramatišku stiliumi iškovojo svarbią pergalę kovoje dėl geresnės pozicijos turnyrinėje lentelėje prieš atkrintamąsias.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai svečiuose paskutinės sekundės metimu 78:75 (14:24, 17:21, 19:18, 28:12) patiesė Klaipėdos „Neptūną“ (10-14).

Klaipėdos komanda rungtynes pradėjo įspūdingu spurtu 15:0, o savo varžovams pirmuosius taškus pelnyti leido tik pirmojo kėlinio viduryje. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai pamažu pradėjo rinkti taškus, tačiau jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklį deficitą – 14:24.

Pirmojoje rungtynių pusėje puikiai krepšį iš dviejų taškų zonos atakavę klaipėdiečiai išlaikė žaidimo tempą. Puikus Dainiaus Adomaičio auklėtinių taiklumas iš dviejų taškų zonos (71 proc.) leido persvarą išlaikyti savo pusėje – 45:31.

Po ilgosios pertraukos „Neptūnas“ nemažino žaidimo tempo ir trečio kėlinio viduryje susikrovė rekordinę 17 taškų persvarą (57:40).

Ketvirtajame kėlinyje viskas tarsi apsivertė. Jonavos „Cbet“ lemiamą ketvirtį pradėjo spurtu 15:0 ir taip rezultatą pirmą kartą rungtynėse persvėrė į savo pusę – 65:63, tačiau netrukus tolimą metimą pataikęs Deividas Gailius pranašumą sugrąžino „Neptūnui“. 

Likus 36 sekundėms Evaldas Šaulys tritaškiu išvedė svečius į priekį (74:71), netrukus Žygimantas Janavičius atsakė dvitaškiu (73:75), o Šaulys pataikė tik vieną baudą (75:73).

Likus 4 sekundėms Gailius dvitaškiu išlygino rezultatą (75:75), tačiau Klaipėdiečius nuskandino Edvino Šeškaus tolimas šūvis (78:75).

„Didžiuojuosi tuo, kad jis yra labai komandinis žaidėjas, – apie sūnų sakė Virginijus Šeškus. – Jis pabaigoje išėjo mesti, bet jis neieško tų taškų. Galiu išskirti ne tik jį. Mūsų komandoje nėra tokių perliukų, kurie gali nulemti rungtynes. Kai laimi ir pamatai tokius skaičius, ne tik sūnų, bet ir visus kitus reikia pagirti. Sūnus yra sūnus, iš sūnaus kaip tik reikia daug daugiau. Aš jam nuo sezono pradžios sakau, kad jeigu tu pataikysi tritaškį, atsivers daugiau. Nes jeigu nepataikai, nuo tavęs atsitraukia. Pradžioje buvo sunkiau, o po to viskas gerai.

Jeigu šiandien būtume pralaimėję, būčiau velnių davęs tik už pačią pradžią. Vyrai nepaleido, nors buvo minus 17 taškų. Išleidome ne startinį penketą ir jie sumažino skirtumą. Mes sezono pradžioje taip žaisdavome, visi žaidėjai pelnė taškus, tai yra komandos stiprybė. Sakiau prieš rungtynes, kad jeigu įmesite 30 proc. tritaškių, mes laimėsime. Tai Edvinas paskutiniu tritaškiu perkopė 30 proc. Laimėjome.“

Jonavos ekipos gretose išsiskyrė debiutines rungtynes sužaidęs Jeffas Garrettas, kurio sąskaitoje per 30 minučių buvo 10 taškų (1/4 dvit., 2/5 trit., 2/2 baud.), 9 atkovoti kamuoliai bei 15 naudingumo balų.

„Galiu pasakyti viena – jis tikrai geras žmogus. Man tai yra svarbiausia, – pažymėjo Šeškus. – Kaip užsienietis, tai prie širdies dėk. Kelios treniruotės, o jis jau klausia, mato, kad buvo Suomijoje, Kijeve, o dabar Lietuvoje jam yra daug aukštesnis lygis. Jaučiasi, kad pirmos rungtynės, bet jaučiasi, kad dėkoja už tai, ką jam suteiki. Jis šiandien žaidė, ir rezultatas buvo, ir klaidelių, bet ko iš žmogaus neatimsi – noro kovoti. Būtų lietuvis, pasirašyčiau kontraktą penkeriems metams. Nors ir su užsieniečiu galima (juokiasi).“

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Evaldas Šaulys, per 32 minutes pelnęs 13 taškų (2/4 dvit., 2/5 trit.). Jis taip pat atkovojo 1 kamuolį, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 14 naudingumo balų.

Tuo metu „Neptūno“ vyr. treneris Adomaitis buvo nusivylęs.

„Labai skaudus pralaimėjimas. Tai yra labai geras parodymas, kaip mes žaidžiame, kai kontroliuojame savo klaidas, ir kas atsitinka, kai mes pradedame jas daryti. Tai yra didžiausia mūsų bėda. Per pirmąją pusę tų klaidų padarėme labai mažai. Jie įmetė 0 taškų iš greito puolimo po mūsų klaidų.

Antroje pusėje tai sudarė 8-10 taškų, kurie lėmė varžovų emocinę bangą. Jie perėmė kamuolius, įmetė lengvus taškus. Vėliau vėl perėmė, vėl įmetė. Kitas dalykas, turėjome neblogų momentų gynyboje, bet vėlgi – varžovai atkovojo 17 kamuolių puolime. Buvo tokie momentai, kad žaidėme tik gynyboje ir savo energiją išnaudojame gynyboje. Vienu metu sustojome dalintis kamuoliu, labai jį perlaikydavome“, – dėstė Adomaitis.

Klaipėdos komandai Žygimantas Janavičius per 31 minutę pelnė 19 taškų (5/7 dvitaškiai, 2/7 trit., 3/4 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 24 naudingumo balus.

Jonaviečių gretose nežaidė Manu Lecomte'as ir traumuotas Laimonas Kisielius. Tuo metu Klaipėdos ekipoje nebuvo Mato Jogėlos, kuris pajuto nugaros skausmus.

„Neptūnas“: Deividas Gailius (2/7 dvit., 4/5 trit.) ir Žygimantas Janavičius (5/7 dvit., 2/7 trit., 9 atk. kam.) po 19, Julius Jucikas 15 (6/7 dvit., 2 blok.), Benas Griciūnas 8 (6 atk. kam.).

„CBet“: Evaldas Šaulys (2/5 trit., 6 rez. perd.) ir Edvinas Šeškus (3/7 trit., 6 rez. perd.) po 13, Jeffas Garrettas (2/5 trit., 9 atk. kam., 2 blok.) ir Lachlanas Andersonas po 10, Vitalijus Kozys (1/6 trit., 6 atk. kam.) ir Kahlilas Thomasas po 9, Tomas Zdanavičius 7.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Komentarai:
Garretas
Naujokas inese daug energyjos komandai
2022-03-27
-2
Atsakyti
Mantas
Gerai čia Jonava sugrįžo ir uždarė rungtynes :)
2022-03-26
+4
Atsakyti
Tritaskiai
puikus Naujoko Garreto debiutas 👊💪 Na ir pagaliau smagiau Kai tritaskiai pakrenta 11/36 31% 🔥
2022-03-26
+4
Atsakyti
Nieko naujo Klaipedos Bangladese.
2022-03-26
+1
Atsakyti
Fantastika
Pradzia Jonavai tikrai nieko gero nezadejo Neptunas gera energyja pradejo runktynes bet net ir 17 tasku reik sugebet isvaistyt Jonava parode kovinguma svarbus Jonavai taskas 👍
2022-03-26
Atsakyti
Gaidamavicius
Miss me yet?
2022-03-26
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.