Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Pirmajame kėlinyje visus reikalus išsprendęs Klaipėdos „Neptūnas“ (11-14) iškovojo rekordinę pergalę ir susigrąžino septintąją „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės vietą.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 95:61 (27:8, 26:21, 24:20, 18:12) sutalžė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ krepšininkus, kurie patyrė aštuntą pralaimėjimą iš eilės.

Uostamiesčio ekipa vėl šoktelėjo aukštyn, nustumdama į aštuntąją vietą Alytaus „Dzūkiją“. Kėdainių klubas nukrito į dešimtąją poziciją, užleisdamas į priekį Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Neptūnas“ sužaidė rezultatyviausią sezono mačą ir iškovojo didžiausią pergalę. Į ją vedė 16 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs Julius Jucikas. Pralaimėtojams 14 taškų surinko Svenas Smajlagičius.

Klaipėdiečiai pradėjo rungtynes spurtu 17:3, o pasibaigus pirmajam kėliniui jau turėjo triuškinančią persvarą 27:8. Antrajame ketvirtyje šeimininkai talžė varžovus 48:21.

Po pertraukos „Neptūnas“ apsukų nemažino ir taiklių tolimų metimų dėka toliau didino savo persvarą – trečiojo kėlinio viduryje D. Adomaičio kariauna pirmavo net 70:35.

Per likusį rungtynių laiką Klaipėdos komandos pranašumas abejonių toliau nekėlė, todėl svečiai iš Kėdainių buvo priversti susitaikyti su skaudžiu sutriuškinimu.

Klaipėdiečiai pataikė 13 tritaškių iš 33 (39 proc. taikl.), o kovą dėl atšokusių kamuolių įspūdingai laimėjo net 53:32.

„Neptūnas“: Julius Jucikas 16 (7 atk. kam.), Nojus Mineikis 14, Edgaras Želionis 12 (7 atk. kam.).

„Nevėžis-Optibet“: Svenas Smajlagičius 14, Paulius Murauskas ir Rihardas Kuksikas po 12.

Komentarai:
Neptūnas parodė,kaip gali žaisti,kai būna rimtai motyvuoti.Lengviausia jų sezono pergalė,Adomaitis turėjo retą galimybę ramiai stebėti rungtynes.Pas Nevėžį bent jaunimas patirties semiasi,o Murauskas į sezono antrą pusę tampa vis svarbesniu žaidėju,džiugu dėl jo.
2022-04-03
-6
Atsakyti
Anonimas
Kedainiai paluze nes aiskiai vatniku aviatorius pradejo skambinet del klubo perpirkimo.
2022-04-03
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.