Naujasis Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis jau nuo antradienio ryto pradėjo darbus naujoje darbovietėje. Iš Darbėnų kilęs specialistas per rytinę komandos treniruotę susipažino su „Žalgirio“ krepšininkais bei naujaisiais savo kolegomis trenerių štabe.

Pirmajame savo interviu su „Žalgirio“ marškinėliais Maksvytis pasakojo apie anksčiau nei planuota perimtą komandos vairą bei laukiančius iššūkius su ekipa.

„Geras jausmas. Kaip ir kiekvienas lietuvis noriu būti „Žalgiryje“. Esu minėjęs, kad turėjau svajonę čia būti žaidėju. Tai svajonei neišsipildžius, smagu čia būti treneriu. Ne bet kokios komandos, o geriausios Lietuvoje, – paklaustas apie prisijungimą prie „Žalgirio“ kalbėjo Maksvytis. – Nesitikėjau. Kai jau taip įvyko, kad buvau paklaustas, ar sutinku, nedvejojau nė minutės. „Žalgirio“ pasiūlymo sulauki ne kiekvieną dieną. Tą išnaudojau.“

44 metų treneris pokalbio metu papasakojo istoriją, kad sutartį su Kauno klubu sudaro jau antrą kartą savo karjeroje. Tiesa, po pirmojo kontrakto „Žalgirio“ sistemoje Maksvytis taip ir nedebiutavo.

„Įdomumo dėlei galiu pasakyti, kad tai jau mano antras kontraktas su „Žalgiriu“. Pirmą kontraktą turėjau dar su Vladimiru Romanovu. Buvo įdomi situacija. Po laimėto U-19 pasaulio čempionato buvau pakviestas į pokalbį ir pasirašiau kontraktą su „Žalgiriu“ žinodamas, kad dirbsiu klubo sistemoje – dubleriuose ar asistentu pagrindinėje komandoje. Visgi buvau paskolintas Vilniaus „Sakalams“.

Gavosi kuriozinė situacija – turėjau metų kontraktą ir gavau atlyginimą iš „Žalgirio“, kol dirbau „Sakaluose“. Buvau nustebintas trumpalaikio projekto, bet tada investavo į mane jauną trenerį“, – tvirtino naujasis „Žalgirio“ vairininkas.

Šį sezoną metamos baudos

79%
13,5
Pataiko: 13,5
Taiklumas: 78,9%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Marek Blaževič

Maksvyčio su „Žalgiriu“ laukia nelengva užduotis – per likusią sezono dalį mobilizuoti komandą ir iškovoti LKL čempionų žiedus, kurie treneriui būti pirmieji karjeroje. Paklaustas apie prisijungimą prie komandos LKL reguliariojo sezono pabaigoje, Maksvytis atsakė, kad laiko paruošti komandai jis turi.

„Nėra lengva taip ateiti į komandą. Taip vėlai treneriai retai ateina į komandas. Esu pats buvęs tokioje situacijoje, kai atėjau į kitą komandą vidury sezono, kai treniravau „Lietkabelį“. Dažniausiai pakeitimų jokių nebegalima daryti, reikia prisitaikyti prie esamos situacijos ir atsirinkti tai, ką komanda turi, kažkiek pridėti savo idėjų. Neskubėsiu visko daryti radikaliai. Manau, kad turime pakankamai laiko – penkerias rungtynes iki atkrintamųjų. Manau, kad sugebėsime iki to laiko pasiruošti ir persigrupuoti ir galingai finišuoti“, – mintis dėstė specialistas.

Treneris džiaugėsi, kad darbus naujoje komandoje galės dalintis ir su į „Žalgirį“ po šešerių metų pertraukos sugrįžusiu patyrusiu Gintaru Krapiku, kuris dirbs dešiniąja Maksvyčio ranka bei perims darbus, kai šis vasarą bei rudenį dirbs su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine.

„Susiklosčius dabartinei situacijai, gerai, kad kažkiek padirbsime ir šiame sezone. Gintaras yra gerbiamas treneris „Žalgirio“ sirgalių ir organizacijos. Patyręs treneris. Manau, kad sugebėsime rasti balansą. Labai svarbios ir jo žmogiškosios savybės. Yra keli dalykai viename – ir geras specialistas, ir geras žmogus, ir „Žalgirio“ sistemos dalis“, – tikino Maksvytis.

Pokalbio metu treneris svarstė, kad prisijungimas prie „Žalgirio“ anksčiau nei planuota – gera proga apšilti progas organizacijoje prieš verčiant naują komandos istorijos puslapį ir pradedant darbus su atnaujinta komandos sudėtimi kitame sezone.

„Ramiau ant širdies yra tik tuo atveju, jeigu galvojame apie kitą sezoną. Jeigu galvojame apie šitą sezoną, situacija yra įtempta. Per trumpą laiką reikės įšokti į karštą įvykių sūkurį ir komandą padaryti laiminčia. Be abejo, kalbant apie kitą sezoną, kažkiek susidirbsime, kažkiek pažinsiu žaidėjus. Yra krepšininkų, kurių kontraktai dar nėra pratęsti, juos pačiupinėsiu. Tiek su trenerių štabu susidirbsime, tiek bus galimybė pamatyti žaidėjus iš arčiau“, – aiškino Maksvytis.

Pats Maksvytis jau yra treniravęs Eurolygoje, kuomet 2014-2015 metų sezone čia žaidė Klaipėdos „Neptūnas“. Vis dėlto specialistas pripažįsta, jog nuo to laiko stipriausia Senojo žemyno lyga stipriai pasikeitė.

„Manau, kad Eurolyga stiprėja kiekvienais metais, – kalbėjo Maksvytis. – Tada buvo ir kitas formatas, su šešiomis komandomis grupėje, galėjo žaisti daugiau klubų. Dabar lyga yra dar profesionališkesnė ir komandos stipresnės.“

Viso pokalbio metu Maksvytis taip pat atsakė ir į eilę „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimų, kuriuose buvo teiraujamasi apie trenerio galimybes dirbti Eurolygoje, darbų Kaune ir rinktinėje suderinamumą bei kitus dalykus.

Komentarai:
dabar isivaizduokim kad kazys prapila finala su beveidziu zaidimu. tai ka motiejus sakys, cia nesiskaito, apsimes kad nieko neivyko? kad mazai laiko buvo? kam isvis komanda taip metyti? ar cia jankis su milu liepe? gal tada ir zaidejus pradekit jau keisti, kad spetu isivaziuoti i kita sezona.
2022-04-12
-9
Atsakyti
tai vat man idomu negi vis dar budamas absoluciu finalo favoritu zalgiris nusprende paeksperimentuoti ir galbut palaidoti lkl.
2022-04-13
+3
Atsakyti
Kaunas. Prieblanda viename Žaliakalnio namų svetainėje Krapikas pilasi dvigubą viskio ir sėda į fotelį. - Nemaniau, kad taip greit pavyks išsitrinti iš gėdingų „Žalgirio“ metraščių. Ačiū, Pauliau… - Sukrizena kiek apgirtęs treneris. "Nėr už ką" - atsako šalia sėdintis, dar labiau apgirtęs pašnekovas, ir kiša kažkokius popierius. "Tai gal vis tik pasirašysi naują sutartį?"
2022-04-12
-8
Atsakyti
Jo cia taikliai palyginai su seimu. Jei jau Krapikas grizta tai dar gal ir Grigui duodam dar sansa? Kaip sakant trecias kartas nemeluoja.
2022-04-12
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.