Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kazys Maksvytis prie Kauno „Žalgirio“ vairo patyrė pirmąją nesėkmę, pasitraukė iš kovos dėl LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo, o po rungtynių Panevėžyje nevyniojo žodžių į vatą.

„Gėda matyti taip žaidžiančią komandą. Padarėme šventę Nenadui, nors nenorėjome to padaryti, – po pralaimėjimo 67:85 Panevėžyje prieš „Lietkabelį“ sakė Maksvytis. – Pirmoje pusėje turbūt net nebuvo krepšinio reikalai, mes niekaip nesupratome, kaip „Lietkabelis“, turėdamas trejas rungtynes per penkias dienas, atrodė šviežesnis, labiau motyvuotas nei mes. Pirmoje pusėje net nebuvo krepšinio, buvo pralaimėta mentalinė, fizinė kova.

Antroje pusėje kažkiek skirtumą sumažinome, bet manau, kad komanda bent taip kovoti, kaip kovojome antroje pusėje, turi visas rungtynes. Turbūt pirmose keliose rungtynėse man vadovaujant nebuvo tokio didelio pasipriešinimo, tada komanda praplaukė, o kai dabar iškilo didesnių sunkumų, matome, jog nesusitvarkėme. Reikės dirbti tuo klausimu.“

Po šio mačo tapo aišku, kad Vilniaus „Rytas“ (26-3) pirmą kartą nuo 2013-2014 metų sezono laimės reguliarųjį sezoną. Pastaruosius septynis sezonus tiek reguliarųjį sezoną, tiek ir LKL žiedus laimėjo „Žalgirio“ krepšininkai, kurie šįkart liko antroje pozicijoje.

Prieš tai Maksvytis su „Žalgiriu“ laimėjo visas trejas rungtynes – buvo įveiktas „Nevėžis“, „Šiauliai“ ir „Neptūnas“.

– Treneri, kiek tie pirmieji du sunkūs kėliniai buvo prasto nusiteikimo klausimas? – Maksvyčio buvo paklausta spaudos konferencijoje.
– Manau, kad taip. Daug visko, nenoriu net komentuoti, kamuoliai puolime, taškai iš po krepšio, rungtynių plano vykdymas... Iki krepšinio mes nepriėjome.

– Ar gali būti, kad žaidėjai nėra prisitaikę prie naujų jūsų taktinių dalykų?
– Nemanau. Nenorėčiau tokiu pigiu posakiu pateisinti save. Kai viskas pradėjo nesisekti, viską supaprastinome, kur tų taisyklių nėra daug.

– Ar gynyboje kyla problemų dėl žaidėjų nesusikalbėjimo?
– Taip, viską, ką matėte, yra teisybė.

– Mantas Kalnietis žaidė tik pirmoje mačo pusėje. Jis dar nėra pasiruošęs?
– Vienas iš planų buvo jį apšildyti, jis dar nėra 100 proc. pasiruošęs. Bet kai iškrito Tai Websteris, norėjome Lukui Lekavičiui minutes pataupyti. Kitose rungtynėse su Mantu bus geriau.

– Mareką Blaževičių išleidote tik vieną kartą. Nepatiko jo darbas gynyboje?
– Kai turi tris gana vienodus aukštaūgius, yra gana sunku padalinti laiką. Kai komandai pradėjo nesisekti, šiek tiek sumažinome rotaciją.

– Labai realu, kad su „Lietkabeliu“ gali tekti susidurti pusfinalyje. Ką pasiimsite iš šių rungtynių?
– Yra kiti dalykai dar prieš prasidedant rungtynėms – nusiteikimas, fiziškumas ir rungtynių plano išpildymas.

Komentarai:
Trenerius irgi reikia keisti. Pvz., Saboniukas. Ar jis buvo iš geriausių žaidėjų? Tikrai ne. Jei pasakysim, kad buvo prie vidutinių, tai jau pagirsim. Ką toks, nieko nebaigęs, nepadirbęs žemesniame lygyje, gali duoti teigiamo komandai, kuri kaunasi aukščiausiame lygyje? Ogi, nieko. Sąrašą galime tęsti - ką yra pasiekęs Krapikas kaip treneris? Ką kiti? Teisingiausia būtų buvę leisti Maskvyčiui pačiam susirinkti trenerių komandą.
2022-04-25
Atsakyti
gi ne treneriai zaidzia aiksteleje....
2022-04-25
+13
Atsakyti
Manau,kad taip jie žais ir ateityje.Pratinuosi
2022-04-25
+15
Atsakyti
ne visiems zaidejams daeina, kad sis treneris nulems ju likima Zalgiryje kitam sezonui.
2022-04-25
+3
Atsakyti
as jau dabar galiu pasakyti,neturiu prie saves,kas budavo jo komandose per zaidejai..bet vien is maskvycio kalbesianos..jis tikrai tures rimtu problemu bendraujant su uzsenieciais,ypac jaunais Amerikieciais...nu toks grynas kaimietukas,sunku i ji rimtai ziureti,kai toks balsas.sunku uzsenieciui i toki rimtai bus ziureti..spejiu,pas ji visad nebudavo komandoje daug uzsenieciu/amerikieciu...
2022-04-25
-12
Atsakyti
Komandoje tiesiog yra per daug stiklinių veteranų ir žaidėjų,kuriems traumos jau tapo kasdienybe.Tai Kazys už juos gynyboje tikrai nepalakstys ir metimų už juos neįmes.Net ir motyvacijos tokiems žaidėjams neįpūsi,nes jie tiek daug pralaimėjimų patyrė šį sezoną,kad jau mirė psichologiškai.Kazio vietoje jau dabar galvočiau apie vasarą ir kokius naujus žaidėjus pirktis,nes iš esamų beveik visų nieko nelikę paprasčiausiai.
2022-04-24
+22
Atsakyti
Egidijau, pritariu Tamstos nuomonei. Kokią motyvaciją gali turėti Strielnikas? Jo gi Rygos VEF'as, jei ne blogiau, laukia kitąmet. Lauvergne'as, Nebo, sakoma, dairosi kitų komandų, ir jie savo vertę jau įrodė. Jankūnui, Milui karjera į pabaigą, ir tai tikrai atsiliepia žaidimui. Pacanai Marekas su Lukošiūnu komandos netemps, juolab, kai nė vienas nėra garantuotas dėl pastovių minučių. Marekui reikėjo likti Ryte, Lukošiūnui - eit į kokį Lietkabelį ar Uteną ir stabiliai atžaist po 15-20 min. Tada jau žinotume, kokios šių krepšininkų tikrosios galimybės. Giffey'aus namai visada liks ALBA. Kas lieka... Lukas, Ulanovas, Cavanaugh... Miniotas man atrodo super neužtikrintai, Websteriui jeigu pakrenta, tai gerai... Reikia jaunų, energingų, norinčių įrodyti savo vertę krepšininkų. Lietuviai visada gerai, tačiau juos reikia imti patikrintus, o ne "už viso gyvenimo nuopelnus". Tiesiog liūdna žiūrėt - Kalniečio grįžimas pristatomas kaip gera naujiena. Dėl žmogaus smagu, tegu neserga, laksto sveikas, bet Žalgirio kontekste... Vaje, vaje. Sunkus "pachmielas" po Jasikevičiaus metų Žalgiryje, oi, sunkus, ir koks ilgas...
2022-04-25
+6
Atsakyti
Maksvytis atėjo į komandą labai sunkiu metu, ir per porą savaitėlių niekas nėra pataisoma. Nežinau, kokios ten problemos komandos viduj, tačiau besti reikia ne į trenerius, o į sudėtį. Gali ir šimtą trenerių pakeisti per sezoną, Jasikevičių susigrąžinti, bet šita komanda prie visų turėtų labai didelių problemų. Apie Kalnietį jau išvis reikėtų pamiršti. Taip, jo nuopelnai Lietuvos krepšiniui nenuginčijami, bet tai jau veteranas, ir tokios komandos kaip Žalgiris veteranais remtis negali. Šis pralaimėjimas yra gėdingas, tačiau jis vainikuoja visą Žalgirio sezoną. Samdyk maksvyčius, krapikus, ką tik nori. Jei turi tik druskos ir miltų, saldaus pyrago su marcipanais neiškepsi.
2022-04-24
+33
Atsakyti
Nieko čia baisaus nėra. Viskas yra ištaisoma. Po poros metų turėtų situacija pakeisti į gerąją pusę. Laikykite ten, žali.
2022-04-24
-9
Atsakyti
Kalbėkime realiai, jei Kazys nebūtų lietuvis, jis niekada negautų darbo Žalgiryje. FIBA Europe Cup su Parma namie krovėsi nuo tokių lavonų, kaip Varšuvos Legia ar 2 kartus home ir away nuo krepšinio šalies Nyderlandų klubinio giganto Leiden. Dar nereikia pamiršti, kad Kazio Parmą atšerė portugalų Benfica. Jaučiu čia nei vienas nepasakytų bent žaidėjo iš Legia ar Benfica krepšinio klubų, bet to pakanka, kad atvanoti Kazio taktikas.
2022-04-24
+23
Atsakyti
priedurni, jei geriausi Lietuvos treneriai negaus darbo namuose, krepsinis cia numirs galutinai. Kazys tai geriausia kas nutiko Zalgiriui po Jaskos isejimo, bet su Motiejuno rinkta komanda net Popovic nepadarytu rezultato taip greit.
2022-04-24
-9
Atsakyti
ko tiketis is komandos kurios pagrindinis tikslas panasu nera krepsinis? surinko motiejus lavoniska komanda ir mato kad daugiau neisspausi sau naudos nes tavo lubos yra eurolygos 14 vieta ir vidutiniskai apie 10k fanu 17oje eurolygos namu rungtyniu. uz tai investuoja i zalgiris insider, zalgiris ventures arba kazkoki esporta. tai komanda kuriai krepsinis nera pirmoje vietoje. aktualiausia kaip pristeigti projektu ir motiejui dar daugiau saibu susikraut. o klubas tegu degraduoja.
2022-04-24
+15
Atsakyti
nu o tai kur zalgirio izaidejai? slubas senukas kalnietis? stiklinis latvis kuris visa gyvenima zaide sg? vienintelis izaidejas lukas kuri greit nuvarys kaip arkli ir playoff zalgiris pasitiks katastrofiskoj situacijoj
2022-04-24
+27
Atsakyti
nes lavoniska sudetis kazy, teks jau laikyt kardana iki sezono galo, kitaip nebus
2022-04-24
+33
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.