Nuotr.: ZUMAPRESS.com-Scanpix
Nuotr. ZUMAPRESS.com-Scanpix

Madrido „Real“ Eurolygos atkrintamąsias pasiekė per paskutinius 10 reguliariojo sezono mačų iškovojusi 2 pergales, Trey Thompkinsas ir Thomasas Heurtelis buvo nušalinti nuo komandos dėl taisyklių pažeidimo ir atrodė, jog karališkasis klubas lemiamoje sezono stadijoje subyrėjo. Nieko panašaus!

Rungtynių žaidėjas
Guerschon  Yabusele
EFF
25
Guerschon Yabusele
Taškai 16
Taiklumas 6-7
Atkovoti kamuoliai 8
Rezultatyvūs perdavimai 2

Ispanijos krepšinio pasididžiavimas visus tris ketvirtfinalio serijos mačus laimėjo dviženkle persvara prieš iki tol 6 pergalių seriją skaičiavusį Tel Avivo „Maccabi“ ir Pablo Laso septintą kartą per 10 metų išvedė „Real“ į Eurolygos finalo ketvertą.

„Tai yra labai svarbus sezono momentas ir duosiu jums pavyzdį, – po rungtynių Tel Avive sakė Laso. – Walterį Tavaresą būčiau galėjęs nužudyti už techninę pražangą ir ne dėl jo reakcijos, o dėl to, nes jis turi žinoti, kad to negali būti. Jis turėjo metus tam išmokti, kad šiandien to nebūtų. Šiandien buvo didžios rungtynės.

Kiekvienas turi būti geriausios savo versijos ir pamiršti, kas vyksta aplink. Tai buvo pavyzdys, kaip reikia žaisti kartu, ir todėl taip solidžiai atrodėme puolime ir gynyboje.“

Laso su „Real“ laimėjo Eurolygą dukart, o paskutinį sykį tai įvyko 2018-aisiais Belgrade. Toje pačioje vietoje, kur finalo ketvertas vyks ir šiemet.

Po patekimo į septintąjį savo Eurolygos finalo ketvertą Laso kalbėjo apie motyvaciją ir prisiminė buvusio Vilniaus „Ryto“ įžaidėjo Omaro Cooko žodžius.

„Per trenerio karjerą visada galvoji apie momentus, – spaudos konferencijoje BasketNews sakė Laso. – Visokius – gerus ir blogus. Būtų kvaila sakyti, jog treneris visada yra laimingas.

Prisimenu vieną naktį, kuomet Omaras Cookas priėjo prie manęs ir pasakė: „Treneri, labai norėčiau, kad jūs mėgautumėtės ir į rungtynes ateitumėte su tokia emocija.“ Man tai buvo puikūs žodžiai, nes toks dabar aš esu. Aš tai jaučiu, turiu aistrą.“

Omar Cook

Omar  Cook
Pozicija: PG
Amžius: 40
Ūgis: 186 cm
Svoris: 86 kg
Gimimo vieta: Bruklinas, JAV

„Tikriausiai, jei prieš 25 metus, kuomet dar žaidžiau su plaukais ant galvos, kažkas būtų pasakęs, jog pasieksiu 7 finalo ketvertus, nebūčiau patikėjęs, – tęsė Laso. – Šiuo metu esu labai laimingas. Esu labai laimingas, kaip matau krepšinį, taip pat dėl savo auklėtinių, komandos.“

Eurolygos pusfinalyje „Real“ susitiks su mirtina varžove „Barcelona“, jei ši įveiks Miuncheno „Bayern“ barjerą.

„Barca“ laimėjo „El Clasico“ penkis kartus iš eilės, tačiau paklaustas apie galimą akistatą su katalonais, Laso dar kartą pažymėjo komandos svarbą.

„Mes nugalėjome juos Supertaurės finale, jie mus – Karaliaus taurės finale. Jei žaisime su jais pusfinalyje, tai bus finalas. „Barcelona“ turi gerą komandą ir mes tai žinome.

Nepradėsiu gerai kalbėti apie „Barcelonos“ žaidėjus, nes jūs patys žinote, kokie jie geri. Tokie, kaip ir „Real“ žaidėjai, – dėstė Laso. – Bet man svarbiausia yra komanda, ne žaidėjai. Jie, žinoma, gali būti geri, bet jei daro savo darbą, gali būti daug geresni. Jei bandysime laimėti su vienu žaidėju, tai nebus gerai. Turime sulaukti gero pasirodymo iš kiekvieno, žinojome, jog serija bus sunki be Gabrielio Decko ir Jeffrey Tayloro.

Kiekvienas dėjo žingsnį į priekį. Tai yra tai, ko mums reikės ir tose rungtynėse. Nežinau, kas žais 1 ar 40 minučių, bet jei rungtyniausime kaip komanda, galime įveikti ne tik „Barceloną“. „Barceloną“ ar „Bayern“, kas ten žino.“

Komentarai:
UspasPsichas
Taip iseina barca su psichu kris jau pusfinaly, jei perlips bayern barjera 😱
2022-04-27
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Tel Avivo Maccabi
Madrido Real
42%
28/67
Metimai iš žaidimo
56%
32/57
27
Atkovoti kamuoliai
38
11
Rezultatyvūs perdavimai
25
4
Perimti kamuoliai
6
52%
23/44
Dvitaškiai
67%
26/39
3
Blokuoti metimai
7

Rungtynių žaidėjai

Scottie  Wilbekin
22 PTS
8/21 FG
4/5 FT
Sergio  Llull
18 PTS
7/13 FG
3/4 FT
James  Nunnally
5 REB
2 DREB
3 OREB
Adam  Hanga
10 REB
8 DREB
2 OREB
Tel Avivo Maccabi
Keli žaidėjai
3 AS
Sergio  Llull
6 AS
1 TO
22 MIN
Scottie  Wilbekin
16 EFF
55% 2P%
20% 3P%
Guerschon  Yabusele
25 EFF
100% 2P%
67% 3P%