Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Po Rusijos invazijos į Ukrainą ir pradėto karo visi Rusijos klubai buvo eliminuoti iš 2021-2022 metų Eurolygos sezono, tačiau kai kurie krepšininkai, nusprendę palikti agresorės šalį, sulaukė grasinimų iš buvusių komandų.

Joel Bolomboy

Joel  Bolomboy
Joel  Bolomboy
MIN: 15.75
PTS: 5.87 (56.25%)
REB: 4.09
AS: 0.3
ST: 0.26
BS: 0.7
TO: 0.52
GM: 23

Vienas tokių – buvęs Maskvos CSKA aukštaūgis Joelis Bolomboy. Jis instagrame pasidalino laišku, kur CSKA reikalauja, jog žaidėjas grįžtų į klubą.

„Šiuo laišku reikalaujame Bolomboy sugrįžti į komandą ne vėliau nei iki 2022-ųjų gegužės 1-osios“, – rašoma krepšininko pasidalintame laiške.

Taip pat laiške grasinama, kad jei krepšininkas negrįš į klubą, CSKA kreipsis į teismą, kur bus reikalaujama skirti Bolomboy baudą, grąžinti dalį paskutinių septynerių rungtynių užmokesčio bei agentui permokėtus pinigus.

Nuotr. Joel Bolomboy via Instagram

Vis dėlto Bolomboy pozicijos tokie grasinimai nepakeitė ir jis išplatino aiškų atsakymą.

„Palikite mane ramybėje, aš negrįšiu, – rašė aukštaūgis. – Jūs bandote susigrąžinti žaidėjus jiems grasindami ir siekiat juos nubausti. Jūs leidote visiems išvykti ir teigėte, kad suprantate tai, kuomet eskalavosi situacija tarp Rusijos ir Ukrainos.“

30-metis puolėjas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai rinko po 5,9 taško, 4,1 atkovoto kamuolio ir 7,7 naudingumo balo per 15 žaidimo minučių. 

Bolomboy į Maskvą atvyko 2018-aisiais, kai pasirašė trejų metų sutartį. 2020 m. kovą abi pusės sutarė dėl iki 2022-ųjų vasaros turėjusio galioti kontrakto.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Vataraus
Tuoj ir Grigoniui is ruskyno toks laiskas pareis 😱
2022-04-27
-28
Atsakyti
Anonimas
reik tiketis kad ras buda kaip nugrezt rusus ir pasiimt ka dar galima is to kontrakto, ar bent isvengt ispirkos uz nutraukima kaip hackett ar shengelios atveju..
2022-04-28
-10
Atsakyti
Bricks
o del eurolygos - pasirasai su normaliu klubu zaisti eurolyga, atvarai, o tau pareiskia - o dabar va mongolijos lyga sturmuosim. ten kazkoks zaidimas ant arkliu, meginsim ta lyga imti.
2022-04-27
+8
Atsakyti
Bricks
ar gali cska garantuoti kad ukrainieilciai maskvos nejobins? negali. vadinasi graziai atsiprasai uz savo jobana prezidenta ir zaidejus paleidi. ir o klubas pretenzijas tegul putkai, ne zaidejams tegul reiskia.
2022-04-27
+15
Atsakyti
Gegužės 9
Išvakarėse atskris :)
2022-04-27
+25
Atsakyti
Anonimas
sudarau sutarti su normaliu eurolygos klubu ir staiga tas klubas tampa tik kamcetkos lygos klubu tai as privalau vistiek lost? perku auto is salono suderiu salygas po men skambina sako yra jusu auto atvaziuoju pasiimt ten stovi visai kitas senas auto isbarskintais langais sako imk nes mes sutarti sudarem cia jusu auto jei neimat vistiek turit saibas moket kur sutarem...vejai kazkokie
2022-04-27
+13
Atsakyti
Anonimas
butent tu kvailas ar kaip jei tau genocida vykdanti salis atrodo dar turi kazkokiu teisiu:)
2022-04-27
-3
Atsakyti
Anonimas
Vafliai tie ruskiai
2022-04-27
+17
Atsakyti
natalia.furaeva fb, pastumkit :)
2022-04-27
+2
Atsakyti
Bricks
Ziuriu nemazai teises specialistu atsirado. Faktas, kad karo zaidejai tikrai nesitikejo pries pasirasydami kontrakta. Faktas tas, kad pasirasinejai kontraka su Eurolygos klubu - klubas dabar losia eurolygoje? Nelosia. Kruva force majoru, kaip jau ir minejau - FIBA Europe turi ne sedeti apsisikusi, o pareiskti tvirta nuomone - privalo zaidejas laikytis ar neturi. Bet kadangi serbu ten kruva, tai va ir tyli - zino, kad jei lieps laikytis kontraktus, visas pasaulis juos isjuoks, bet zino, kad cska euru duoda, tai va - euru atsisakyti irgi nenori. Tai dabar apsimeta kad nieko nevyksta ir jus va aiskinkites kontraktu ribose.
2022-04-27
+23
Atsakyti
Nemunėlį nemuneli
rusija visada buvo agresyvi kitu valstybiu atzvilgiu, su ta pacia gruzija ir t.t jau nuo 2014m , reikejo boikotuoti sali, bet patenkinti pasirasinejo zaidejai milijoninius kontraktus su 2-3 metu sutartim, siaip bet kokiu atveju kontraktas yra galiojanti, 1 puse niekaip negali nutraukt sutarties (be pasekmiu) , todel dar kart sakau daug kas priklausys nuo FIBA , bet kaip sakau cia vaiku portalas kaip matau, nes nesupranta ka reiska sutartis , verslas ir t.t tas pats kas su Matijosaicio verslu, jusu manymu tiesiog reikia mest versla, sutarciu nesilaikyt ir vsio, kai turesit isipareigojimu ar sutarciu, suprasit vaikai. o dabar pastumkit at rusu, pasovazinekit su UA veliavelem, savo veliavos nekabinkit, juk ne lygis.
2022-04-27
Atsakyti
Gigis
nu tai sumokek uz nutraukta sutarti ir viskas, ar cia verkt nete reikia? klubas taip pat turi teise reikalauti pinigu uz nutraukta kontrakta, kaip ir zaidejai, juk kaip supratom abipusio oficialaus rasto nera apie nutraukima? ir cia joks fors majore, klubas toliau veikla tesia. emocijas salyn, ziurint is popierizmo, klubas teisus.
2022-04-27
-24
Atsakyti
A
bet vistik kiel vatniku Lietuvoj daug.. susipraskit, tai nera eiline situacija, kai zaidejai pabega is klubo.. kaip nedasunta, kad zaidejas nenori rungtyniiaut genocida vykdancios salies komandoj???
2022-04-27
+31
Atsakyti
A
ne is oro sugalvojo tie zaidejai is ten dingt, atsikele ryte.
2022-04-27
+4
Atsakyti
D_K
Botai čia reiškias žiūriu. Koks dar kontraktas??? Darbe irgi yra darbo sutartis, bet išeinant iš darbo yra ir sutarties nutraukimo sutartis. O Kai šalis pradėjo karą, kuri norėjo okupuot kitą šalį, vykdo genocidą, pažeidė visus karo nusikaltimus, joks asmuo nesijaučia saugus klube , kuris atstovauja savo pavadinimu armijos klubą. Yra De Jure ir yra visiški kiti punktai. Žmogui grasinama teisinėmis nesąmonėmis, nors patys jie jį paleido, o pamatę minusus bei pralaimimą karą ir faktas žinant artėjančią gegužės 9, nori grasinimais susigrąžint užsieniečius. Jeigu mane verstų prievarta dirbt darbą klube, kuriame nesi saugus bei šalyje kuri palaiko karą ir vykdo genocidą, dingčiau per akimirką atsisakęs pinigų, bet už tai ką atidirbo, jis privalo gaut atlygį, tad čia csko absurdiški raštai.
2022-04-27
+17
Atsakyti
What about..?
Kaip atpazinti rusu bota/vatnika - whataboutizmas iskart i trasa kai kazkas paraso tiesa :D Nesuprantu ar taip sunku IP bana tokiem zmonem duot ir tegu eina ramiai uz kampo parukyt
2022-04-27
+5
Atsakyti
Anonimas
Atsikiniskit nuo zmogaus.Pagarba jam uz tai.O del ruskiu,taigi tautieciai priveze i sali unitazu,sunu budu,tai liskit i jas i tylekit.
2022-04-27
+16
Atsakyti
Ziurekit, nu nebukit botais ir pabandykit ijungti siek tiek logini mastyma, pries tai nustume emocijas i sona. Viskas labai paprasta. Bolomboy pazeide kontrakta, uz kontrakto pazeidimus yra numatytos baudos. Negali tiesiog sugalvot ir pasakyt, ai as nezaisiu ir galvot, kad nebus pasekmiu. Karas vyksta ne Rusijoj, o Ukrainoj. Suprantu, nora sitaip isreikst savo pozicija, bet tai turi savo kaina ir turi buti pasirenges uz tai sumoket, o ne kaip niekur nieko isvaziuot. Galu gale net Ukraina, vykstant karui, toliau leidzia funkcionuoti rusu dujotiekiui per ju teritorija ir uz tai sekmingai pelnosi.
2022-04-27
-29
Atsakyti
O kaip manai? Ukraina neturi nutraukt bendradabiavimo su Rusija del duju tranzito? Nes jie tai to nepadare.
2022-04-27
-13
Atsakyti
kontraktas yra kontraktas. nepatinka, nutrauki ir sumoki kas priklauso o ne rasineji instagram kaip mazvaikis. bet matyt nenori laikytis sutarties kuria pats pasirase, tai dabar vaizduoja auka
2022-04-27
-24
Atsakyti
Anonimas
Nori susitikt gal kur?
2022-04-27
+11
Atsakyti
Kacapo vieta kacapine tegul sedi ten mordore
2022-04-27
+7
Atsakyti
Kodėl ne iki gegužio 9-osios grįžti ?
2022-04-27
+9
Atsakyti
Anonimas
net bijo parasyti kad ruskiai pradejo kara o ne tik eskalavo situacija. ziauru tam ruskyne
2022-04-27
+13
Atsakyti
Nu tai viskas paaiskinta laiske. Nieko CSKA neisradineja. Viskas teisiska. Jei nenori grizt, viskas suprantama, bet tuo paciu suprantama, kad turetum grazinti pinigus, kurie tau nepriklauso. Grazini pinigus ir ramiai sedi be CSKA.
2022-04-27
-27
Atsakyti
Anonimas
Nori susitikt gal kur? Nebijai rašinėt?
2022-04-27
-5
Atsakyti
mm
beleka ruskiai kur ju smegeneles:Ddd
2022-04-27
+4
Atsakyti
Bricks
Cia FIBA Europe apsisikusi sedi - isdavinetu paleidziamuosius rastus ir kruva problemu nuo zaideju nuimtu. Dabar bijo priimti rimtesni sprendima - kencia zaidejai.
2022-04-27
+26
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.