Nuotr.: Youtube STOPkadras
Nuotr. Youtube STOPkadras

Jonas Valančiūnas ir Naujojo Orleano „Pelicans“ baigė NBA sezoną, kai atkrintamosiose pralaimėjo ketvirtfinalio seriją su Finikso „Suns“ – 2-4, tačiau lietuvis sezonu neliko nusivylęs.

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Jonas  Valančiūnas
MIN: 30.19
PTS: 17.45 (60.37%)
REB: 11.61
AS: 2.57
ST: 0.57
BS: 0.77
TO: 2.39
GM: 82

„Sezonas buvo labai geras. Jį pradėjome ne taip, kaip norėjome, bet po truputį kilome ir sezono pabaigoje buvome labai geri. Žaidėme labai gerą krepšinį“, – pasibaigusį sezoną aptarė Valančiūnas.

Nuo šio sezono prie „Pelicans“ prisijungęs 29-erių uteniškis sutartį su Naujojo Orleano klubu yra pasirašęs iki 2024 m.

„Čia pamačiau teigiamų dalykų ir noriu būti to dalimi. Gera rūbinė, puikus personalas, vadovai. Noriu jaustis patogiai ir tą patogumą čia pamačiau, todėl ir pratęsiau sutartį“, – pratęsto bendradarbiavimo priežastis įvardino Valančiūnas.

„Pelicans“ sezonas nebūtų buvęs toks sėkmingas be vyriausiojo trenerio Willie Greeno. Juo žavėjosi ne tik aplinkiniai, bet ir Valančiūnas.

„Jis visuomet pasiruošęs padėti ir stumti tave, jog būtum geriausia savo versija. Su nekantrumu laukiu kito sezono, – sakė Jonas. – Sezono pradžia buvo ne tokia, kokios tikėjomės, bet labai gerai susiėmėme ir tikiuosi, kad gerą žaidimą sezono pabaigoje nusinešime ir į kitą sezoną bei būsime dar sėkmingesni.“

„Tai buvo pirmieji Willie metai. Jam buvo mesta daug atsakomybių, tačiau jis su viskuo susitvarkė labai gerai. Jis daug mums suteikė. Mes augame visi kartu. Jo pirmieji metai, jauna grupė, pirmas kartas kartu – sunku. Aš suprantu, reikia laiko, bet mums pavyko ir daug iš vienas kito išmokome“, – ekipos nuveiktu darbu žavėjosi Valančiūnas.

Šį sezoną metamos baudos

78%
18,5
Pataiko: 18,5
Taiklumas: 78,4%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 33
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Brandon Ingram

Mažai, kas tikėjosi, kad ši jauna ir nepatyrusi Naujojo Orleano komanda prašoks ir įkrintamųjų barjerą – Los Andželo „Clippers“ iššūkį.

„Kiekvienas momentas ant parketo mums yra patirtis. Kaip jaunai komandai, mums reikia tokių rungtynių, žūtbūtinių rungtynių. Tai yra patirties auginimo būdas – paragauti svarbių rungtynių skonio. Manau, kad mums viskas išėjo labai gerai“, – apie sezono pabaigą kalbėjo lietuvis.

Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Tačiau „Pelicans“ jaunimas ne tik įgijo vertingos patirties, bet ir svariai prisidėjo atkrintamosiose.

„Tai parodo, kad jie yra darbininkai, labai talentingi, kurie gali būti labai sėkmingi. Džiaugiuosi visais naujokais, kuriuos turime. Jose (Alvarado) buvo neįtikėtinas, Trey (Murphy), Herbertas (Jonesas)... Džiugu juos matyti būnant tokiais sėkmingais.“

24-erių įžaidėjas Jose Alvarado serijoje su „Suns“ turėjo atlaikyti tiesioginę akistatą su Chrisu Paulu.

„Jis buvo intensyvus (juokiasi). Neįtikėtina yra turėti šį vyruką komandoje. Jis nebijo jokios dvikovos. Jis nieko nebijo. Jis eina į kovą. Tokius vyrukus turėti yra geriausia“, – komandos draugą gyrė Valančiūnas.

Kiek šiame sezone patobulėjo 24-erių Brandonas Ingramas?

„Jis yra išskirtinis žaidėjas ir tai įrodė daug kartų. Jis padaro visus kitus geresniais. Aš buvau laimingas, kad galėjau su juo žaisti“, – sakė jis.

Paklausus, kodėl sezono pradžioje buvo toks menkas sirgalių aktyvumas, Valančiūnas turėjo tam paaiškinimą.

„Kai tu pradedi nelabai gerai, sunku prašyti palaikymo. Mes esame atletai, kurie nori būti sėkmingi. Tai mes ir padarėme, o fanai ėjo mums iš paskos ir palaikė mus labai gerai, suteikė mums papildomą impulsą, kurio mums reikėjo. Nuostabu tai matyti“, – aiškino „Pelicans“ aukštaūgis.

Sezono pabaigoje, serijoje su „Suns“, pelikanai sulaukė gausaus sirgalių palaikymo – į visas trejas namų rungtynes susirinkdavo virš 18 tūkst. aistruolių.

„Atmosfera buvo puiki. Tai – viena garsiausių arenų, kurioje aš esu žaidęs. Aš esu laimingas, matydamas triukšmaujančius fanus, kurie mus palaiko. Nenoriu jų nuvilti. Kitais metais mums taip pat jų labai reikės ir gali nutikti daug gerų dalykų“, – pokalbį užbaigė Valančiūnas.

Komentarai:
klishe
ciulbek neciulbejes, bet kai tik Pelicans taps laimincia komanda, taip ir Joneli isspirs kaip muse is barsciu
2022-05-02
+8
Atsakyti
Ir viskas pasiekta be Ziono.Tai parodo,kad komanda ir be jo gali rimtai kautis net su favoritais,ką parodė serija prieš Suns.O Zionas,pamatęs,jog Pelicans nėra tokie beviltiški,net kontraktą naują užsimanė pasirašyti.Jonas nemeluoja tada taip išeina,komandoje visi kaip broliai.
2022-05-01
+6
Atsakyti
Anonimas
babkes uzdirbtos, traumu nera, aisku kad sezonas sekmingas :)
2022-05-01
+8
Atsakyti
Antanas
utenos muzikas vel nusisneka
2022-05-01
-15
Atsakyti
tos klišinės frazės
2022-05-01
-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.