Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ kovėsi iki pat paskutinių sekundžių ir vienu metu Panevėžyje turėjo 17 taškų pranašumą (35:18), tačiau po krepšiu neatsilaikę Nedo Pacevičiaus auklėtiniai galop turėjo pripažinti „Lietkabelio“ pranašumą ir pralaimėję LKL ketvirtfinalio seriją 0-3 užbaigė 2021-2022 m. sezoną.

Utenos klubo sezonas buvo kupinas pakilimų ir nuosmukių: pergalių serijas keitė pralaimėjimų lavina, o po itin nesėkmingo ruožo kovo pabaigoje pasitraukė vyr. treneris Žydrūnas Urbonas. Taip atsitikus, šansą gavo 27-erių Pacevičius, kuris po pralaimėtos serijos buvo dėkingas už suteiktą galimybę.

„Kažką labai sunku pasakyti. Atvažiavome atsilikinėdami 0-2 ir tikrai vijome tas mintis šalin, kad tai yra kažkokia sezono pabaiga ar dar kažkas. Aš galvoju, kad lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, kurių metu buvome arti pergalės, mes tikrai dėjome kokybinį žingsnį į priekį. Ypač puolime ir mūsų sprendimuose, kas buvo svarbiausia. Aišku, vėl gynyboje ganėtinai nemažai klaidų.

Sveikiname Panevėžį, kuris yra tikrai labai gerai treniruojama komanda ir ne veltui jie žaidė sėkmingai visą sezoną tiek Europoje, tiek LKL. Manau, kad daugumą pamokų mes iš jų gavome šioje serijoje. Taip, kad sveikiname juos, o iš savo pusės galiu apibendrinti visą sezoną ir padėkoti žaidėjams. Išskirtinai noriu padėkoti savo štabui, iš kurio gavau didžiulį palaikymą, kai tapau vyr. treneriu. Visada jaučiau jų užnugarį, taip pat ir žaidėjų. Apie rungtynes neturiu daug ką pasakyti“, – sakė Pacevičius.

– Kaip pats apibendrintumėte šią vyr. trenerio patirtį?
– Patirtis – neįtikėtina. Pripažįstu, kad aš dariau kažkur klaidų, bet labiau žiūriu iš diplomatinės pusės. Jauni žaidėjai, įmesti į aukštą lygį, taip pat nepradeda iškart gerai žaisti – jiems reikia užaugti. Tas pats yra ir su treneriais. Aš nevengiau ir pripažinti klaidų, ką padariau ne taip. Jų tikrai buvo, bet tik dar kartą galiu padėkoti savo klubui, kuris manimi patikėjo. Rezultatai nei pagerėjo, nei suprastėjo. Maždaug likome ten pat, kai perėmiau komandą. Galbūt stengėmės įvesti tam tikrus pakeitimus. Kažkas pavyko, kažkas ne. Patirtis labai gera, užgrūdinanti. Man čia buvo fantastinė galimybė ir šansas.

– Atrodė, kad komandos mikroklimatas jums, tapus treneriu, pasikeitė. Ar ši nuomonė teisinga?
– Mikroklimatas prasideda nuo rūbinės, kurioje treneris privalo turėti žaidėjų palaikymą. Viskas persiduoda nuo sužaistų rungtynių ir kokia būna treniruotė – pavykusi, ar ne. Taip, man tapus treneriu mes iškovojome kelias svarbias pergales tiek Jonavoje, tiek Šiauliuose. Pergalės visada prisideda prie gero mikroklimato, o pralaimėjus trenerio darbas yra rasti tinkamus žodžius palaikyti geram mikroklimatui. Aš stengiausi, dariau viską, kas buvo mano jėgose. Kažkas pavyko, kažkas ne.

Komentarai:
Anonimas
atrodo drasiai kaip koks 37 metu dede
2022-05-07
-2
Atsakyti
Eina
nedas gerai pavare. pamenu is tornado laiku buvo jau pasirinkes. tikiuosi jam pasiseks zmogui toliu eiti
2022-05-07
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.