Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Jau sekmadienį (05.15) startuos naujai įkurta Lietuvos 3x3 krepšinio lyga, o pirmasis etapas vyks išskirtinėje vietoje – VDU Botanikos sode.

Tomas Zdanavičius

Tomas  Zdanavičius
Komanda: Jonavos CBet
Pozicija: PF
Amžius: 25
Ūgis: 204 cm
Svoris: 105 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Būtent šioje vietoje Kaune stovės „Hoptrans 3x3“ arena, kuri taps ne tik trijulių krepšinio namais, bet ir vasaros renginių sostine, kur koncertuos būrys ryškiausių pasaulinių žvaigždžių.

„Kas sakė, kad krepšinio varžybos turi vykti įprastose sporto arenose? Lietuvos 3x3 krepšiniui – išskirtinė vieta: vasaros renginių sostinė – VDU Botanikos sodas“, – renginio lokacija džiaugėsi Lietuvos 3x3 krepšinio lygos prezidentas Jonas Okunis.

Sekmadienio „PRO“ grupės kovose jau yra aiškios septynios komandos – „BC JP“, „GP-Ramibele“, „Palanga“, „Sūduva-Mantinga“, „Trakai GEALAN“, „Ukraine-Kelts“ ir VDU. Prie šių ekipų sekmadienį prisijungs penkios geriausios komandos iš šeštadienį (05.14) įvyksiančios „ELITO“ grupės.

VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre Kaune vyksiančiose „ELITO“ grupės kovose varžysis ne tik puikiai Lietuvoje pažįstami 3x3 krepšininkai, bet ir dvi komandos iš Latvijos, kurios būtent ir sieks vietos į kitą dieną vyksiantį „PRO“ etapą.

„PRO“ grupėje matysime ryškiausius veidus – VDU komandai atstovaus šį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidę Justinas Ramanauskas ir Tomas Zdanavičius, „Palangos“ garbę gins Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) dominavęs Donellas Cegersas, o ukrainiečiai Botanikos sode demonstruos savo rinktinės potencialą.

Justinas Ramanauskas

Justinas  Ramanauskas
Justinas  Ramanauskas
MIN: 19.59
PTS: 6.63 (50%)
REB: 1.25
AS: 1.63
ST: 0.63
BS: 0
TO: 1.25
GM: 8

Savo favoritus turnyre turės ir Eurolygos „Kylanti žvaigždė“ Rokas Jokubaitis. Komandą sukūrę jo draugai Lietuvos rinktinės įžaidėjo garbei sugalvojo pavadinimą – „GP-Ramibele“. 

„3x3 krepšiniu labai domiuosi ir kilo su draugais idėja, kad reikia turėti komandą, o „Ramibele“ viską tik simbolizuoja. Jei tik bus proga tarpsezoniu, atvyksiu palaikyti“, – tikino Jokubaitis.

Pirmajame etape šiai komandai atstovaus Ernestas Jonkus, Giedrius Sakalas, Laurynas Vaištaras ir Eimantas Žilius.

Pirmajame Lietuvos 3x3 krepšinio lygos etape nepamatysime Šakių „Gulbelės“ krepšininkų, kurie jau šeštadienį pradeda kovas elitiniame FIBA „World Tour“ serijos turnyre Ucunomijoje (Japonija). Visas kovas galėsite sekti oficialiame „FIBA 3x3” YouTube kanale.

Vis dėlto net ir be Šakių komandos galime neabejoti, jog sekmadienį 3x3 krepšinio lygis bus aukščiausias – Lietuvos vyrai diktuoja madas pasauliniu lygiu ir FIBA naujai paskelbtame reitinge mūsų šalis turi šešias komandas tarp stipriausiųjų trisdešimtuko. 

„Lyga sudaro sąlygas klubams tapti stipresniems, – lygos atsiradimo reikšmę aiškino 3x3 asociacijos direktorius Ignas Grinevičius. – FIBA sistema tokia, kad, kuo daugiau turėsime stiprių komandų, tuo didesni mūsų šansai be atrankos patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes, o tai padaryti tiesiog privalome.“

Visas sekmadienio kovas galėsite stebėti per naujos kartos televiziją „Go3”. „ELITO“ kovas tiesiogiai matysite feisbuko „3x3 krepšinio asociacija“ ir „LTU Basketball“ paskyrose.

Komentarai:
Chi
kol kas nieko gero isvardintos sudetys. antrarusiai- treciarusiai zaidejai.
2022-05-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.