Moterų rinktinė du kartus pralaimėjo lenkėms

2005-07-26 23:14
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, besirengianti rugsėjo pradžioje Turkijoje prasidėsiančioms Europos pirmenybėms, Lenkijoje sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su šios šalies nacionaline komanda.

Antradienį (07.26) lietuvės lenkėms nusileido 72:84 (14:21, 15:32, 21:18, 22:13). Susitikimo baigtis buvo nulemta jau po dvidešimties minučių kovos – lenkės tuomet buvo įgijusios 24 taškų persvarą. Tiesa, baigiantis mačui Lietuvos rinktinei pavyko sumažinti skirtumą, tačiau šeimininkių pavyti joms nebepavyko.

Lietuvos rinktinei taškus pelnė: Rima Valentienė 15, Jurgita Kaušaitė 12, Sandra Valužytė 11, Lina Brazdeikytė 9, Iveta Marčiauskaitė 9, Vita Kuktienė 7, Aušra Bimbaitė 5, Reda Aleliūnaitė-Jankovska 2, Rita Margevičiūtė 2.

Pirmadienį (07.25) lietuvės taip pat pralaimėjo Lenkijos rinktinei 67:78 (14:17, 12:29, 19:20, 22:12). Šios rungtynės klostėsi panašiai kaip ir antradienį vykęs susitikimas. Aikštelės šeimininkės jau po dvidešimties minučių kovos pirmavo 20 taškų skirtumu.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Iveta Marčiauskaitė, pelniusi 19 taškų. Ela Briedytė surinko 9, o Reda Aleliūnaitė-Jankovska ir Sandra Valužytė įmetė po 8 taškus.

Vyriausiasis Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Algirdas Paulauskas, tinklapio „BasketNews.lt“ paprašytas pakomentuoti abu Lenkijoje vykusius susitikimus tvirtino, kad per rungtynes su lenkėmis buvo eksperimentuojama.

„Mes dabar eksperimentuojame ir aikštelėje bandome įvairias sudėtis. Šiuo metu silpniausia rinktinės vieta yra gynyba, taip pat didelės spragos yra ir krepšininkių tarpusavio supratime aikštelėje. Žaidėjoms, esančioms ne iš „Lietuvos telekomo“ klubo, dar sunku susigaudyti“, – tinklapiui „BasketNews.lt“ rungtynių su Lenkija tikslus ir didžiausias komandos problemas nupasakojo A.Paulauskas.  

Iš karto po antradienį (07.26) vykusio mačo prieš Lenkiją Lietuvos rinktinė išvyko į Slovakiją, kur Košicės mieste dalyvaus penkių komandų turnyre. Be lietuvių, ten dar rungtyniaus Suomijos, Kroatijos, Turkijos ir Slovakijos rinktinės.

Komentarai:
Tai man atrodo, kad Dydek dabar yra WNBA.........
2005-07-27
-9
Atsakyti
jo lenkes realiai pretenduoja i auksa jos jau seniai buvo pajegios su savo centre, bet dabar tai akivaizdziai realizuojasi
2005-07-27
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.