Nuotr.: BNS
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: BNS
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Panevėžio „Lietkabelis“ sekmadienio Betsafe-LKL finalo mače buvo šeimininkas ir žaidė pilnoje „Cido“ arenoje (6130 žiūrovų), tačiau atvykę Vilniaus „Ryto“ krepšininkai įvedė savo tvarką, o mačo pabaigoje girdėjosi tik sostinės klubui skirtos skanduotės iš „B tribūnos“. Arenoje buvo tyloka, nes vilniečiai sutriuškino varžovus (88:66) ir išlygino finalo serijos rezultatą – 1-1.

Fotogalerija

Po mačo panevėžiečių aukštaūgis Gabrielius Maldūnas kaip vieną iš pagrindinių pralaimėjimo priežasčių paminėjo prastą savo komandos ir gerą varžovų pataikymą.

Šiame mače vilniečiai pavydėtinai atakavo iš žaidimo – realizuota 53 proc. dvitaškių (16 iš 20) ir 63 proc. tritaškių (15 iš 24).

Tuo metu panevėžiečiai iš trijų taškų zonos atakavo 21 proc. taiklumu (4 iš 19).

„Sunkios rungtynės. „Rytas“ labai gerai pradėjo rungtynes, gerai pataikė. Pirmoje pusėje pataikė 8 tritaškius iš 11. Mums buvo labai sunku įsivažiuoti į tas rungtynes ir mes prastai pataikėme“, – kalbėjo 14 taškų, 4 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 18 naudingumo balų surinkęs puolėjas.

Maldūno komentaras:

– Kiek jūsų komandą išderino Buvos nebuvimas? Visgi ruošėtės žaisti prieš jį...
– Aišku, kad „Rytas“ yra visai kita komanda be Buvos. Jie tada žaidžia laisviau ir tai mus kažkiek išderino. Ruošėmės tam pačiam planui kaip ir pirmajame mače, bet per apšilimą sužinojome, kad Buvos nebus. Stengėmės į tai nekreipti dėmesio, bet rezultatas parodė, kad tai kažką lėmė.

– Šiandien atrodėte pavargę. Kiek jėgų yra likę po sunkaus sezono?
– Sezono pabaiga, jau beveik birželis. Tos jėgos senka, bet mūsų medicininis štabas, fizinio rengimo darbuotojai daro viską, ką gali, jog būtume geriausios formos. Dabar ir treniruotes daro lengvesnes fiziškai. Tiesiog dabar reikia labiau protiškai. Kai pradedi rungtynes, stengiesi, jie tiesiog pataiko, mes nepataikome, emocija eina žemyn ir tada darosi dar sunkiau pakilti. Nieko. Dabar turime dvi dienas pasiruošti ir stengsimės atsigauti.

Rungtynių žaidėjas
Lukas  Uleckas
EFF
30
Lukas Uleckas
Taškai 24
Taiklumas 7-8
Atkovoti kamuoliai 2
Rezultatyvūs perdavimai 2

Žibėno ir Čanako komentarai:

– Varžovai susikūrė daug metimų iš patogių padėčių ir juos realizavo. Kodėl nepavyko sustabdyti „Ryto“ metikų?
– Geras klausimas. Jeigu žinotume, tai nepasikartotų. Nežinau. Jie pamatė, kaip mes žaidėme pirmose rungtynėse, turbūt pasidarė gerą analizę ir jų žaidimas be Buvos yra kažkiek kitoks. Mūsų rotacijos buvo kažkiek kitokios ir tai jiems padėjo.

– Dar prieš rungtynes paaiškėjo, jog visi bilietai „Cido“ arenoje yra išparduoti. Kiek tai sukėlė papildomos įtampos?
– Įtampos nėra. Visi žinome, kad „Rytas“ yra šio finalo favoritai, mes einame kovoti ir tiek. Prieš „Žalgirį“ irgi buvo pilna arena ir uždarymo rungtynėse buvo jauduliuko, prastai pradėjome. Niekas nesutriko, susiėmėme ir su sirgalių palaikymu. Kai tą bangą pagauni, yra žymiai lengviau. Šiandien tos bangos nepagavome ir gaila. Bet tikiuosi, kad fanai nepaliks mūsų bei toliau rinksis į areną.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Panevėžio Lietkabelis
Vilniaus Rytas
43%
23/53
Metimai iš žaidimo
57%
31/54
25
Atkovoti kamuoliai
29
19
Rezultatyvūs perdavimai
25
9
Perimti kamuoliai
9
15
Prarasti kamuoliai
13
72
Naudingumas
111

Rungtynių žaidėjai

Gabrielius  Maldūnas
14 PTS
6/7 FG
2/4 FT
Lukas  Uleckas
24 PTS
7/8 FG
4/4 FT
Vytenis  Lipkevičius
10 REB
7 DREB
3 OREB
Arnas  Butkevičius
8 REB
7 DREB
1 OREB
Panevėžio Lietkabelis
Keli žaidėjai
3 AS
Kenneth  Smith
6 AS
2 TO
25 MIN
Vytenis  Lipkevičius
22 EFF
0% 2P%
33% 3P%
Lukas  Uleckas
30 EFF
100% 2P%
86% 3P%