Nuotr.: Kyle Terada-USA TODAY Sports
Nuotr. Kyle Terada-USA TODAY Sports

Alas Horfordas prapliupo tritaškiais ir jo vedama Bostono „Celtics“ panaikino dviženklį deficitą bei NBA finalą pradėjo pergale.

Rungtynių žaidėjas
Al  Horford
EFF
28
Al Horford
Taškai 26
Taiklumas 9-12
Atkovoti kamuoliai 6
Rezultatyvūs perdavimai 3

Bostono klubas išvykoje 120:108 (28:32, 28:22, 24:38, 40:16) patiesė „Golden State Warriors“ ir išsiveržė serijoje iki keturių pergalių į priekį 1-0.

Antrasis serijos mačas vyks iš sekmadienio į pirmadienį San Fransiske.

Asmeninį tritaškių rekordą pasiekė Horfordas, kurio sąskaitoje per 32 minutes buvo 26 taškai (3/4 dvit., 6/8 trit., 2/3 baud.), 6 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, perimtas kamuolys ir 2 klaidos.

Iki šiol veterano tolimų metimų rekordas buvo 5 tritaškiai.

„Jaučiausi taip, lyg komandos draugai karts nuo karto mane atrado, – po rungtynių kalbėjo Horfordas. – Derrickas White'as taip pat pataikė sudėtingų metimų. Tiesiog ieškojau progų ir jomis pasinaudojau.“

„Akivaizdu, kad į antrąsias rungtynes eisime su desperacija. Tai dalis finalo. Tokioje pozicijoje jau esame buvę, – po mačo sakė „Warriors“ treneris Steve'as Kerras. – Bostono klubas sužaidė nuostabų ketvirtąjį kėlinį. Jis atėjo ir pasiėmė užsitarnautą pergalę.“

Po ilgosios pertraukos „Warriors“ spurtavo 30:16 ir susikrovė 15 taškų persvarą (87:72), tačiau „Celtics“ nesutriko – smogė atgal ir po White'o tritaškio likus beveik 6 minutėms iki rungtynių pabaigos išlygino rezultatą (103:103).

Stephenas Curry tolimu metimu bandė taisyti „Warriors“ prastėjančią situaciją, bet White'as taip pat atsakė tritaškiu, o Alas Horfordas dar pridėjo 8 taškais paeiliui (111:103) ir „Warriors“ nebeišlipo iš duobės.

Al Horford

Al  Horford
Komanda: Boston Celtics
Pozicija: C
Amžius: 36
Ūgis: 208 cm
Svoris: 113 kg
Gimimo vieta: Puerto Plata, Dominikos Respublika

Ketvirtajame kėlinyje bendrai „Celtics“ ekipa pataikė 9 tritaškius iš 12 bandymų. Tuo metu „Warriors“ lemiamu momentu kaip tik užstrigo – jie prametė 6 tolimus metimus iš 8.

San Fransisko komandai Curry per 38 minutes pelnė 34 taškus (5/11 dvit., 7/14 trit., 3/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir dukart suklydo.

Vien per pirmąjį kėlinį „Warriors“ snaiperis susmeigė 6 tritaškius iš 8.

Nors Jaysonas Tatumas liko toli nuo sau įprasto pataikymo (2/12 dvit., 1/5 trit.), tačiau „Celtics“ lyderis išdalino 13 rezultatyvių perdavimų. Iki šiol jo karjeros rekordas buvo 12 rezultatyvių perdavimų.

„Warriors“: Stephenas Curry 34 (5/11 dvit., 7/14 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.), Andrew Wigginsas 20 (6/8 dvit., 2/7 trit., 5 atk. kam., 3 blok.), Klay Thompsonas 15 (3/7 dvit., 3/7 trit.), Otto Porteris 12 (4/5 trit.), Jordanas Poole'as 9 (1/5 trit., 4 kld.), Andre Iguodala 7.

„Celtics“: Alas Horfordas 26 (6/8 trit., 6 atk. kam.), Jaylenas Brownas 24 (8/15 dvit., 2/8 trit., 7 atk. kam., 5 rez. perd., 4 kld.), Derrickas White'as 21 (5/8 trit.), Marcusas Smartas 18 (4/7 trit., 5 atk. kam., 4 rez. perd.), Jaysonas Tatumas 12 (2/12 dvit., 1/5 trit., 5/7 baud., 5 atk. kam., 13 rez. perd.), Robertas Williamsas (4/4 dvit., 6 atk. kam., 4 blok.) ir Paytonas Pritchardas (2/3 trit., 6 atk. kam.) po 8.

Komentarai:
Anonimas
Ir nesakyciau kad cia buvo kazkoks netiketas pralaimejimas. Curry viska sumete per pirmaji kelini ir vistiek rezultatas buvo apylygus.Bostonas praejo dvi fiziskai stiprias komandas Heat ir Bucks, ir jie vistiek atrode sitose rungtynese komanda su daugiau jegu. pamatysite kitose rungtynese teisejai svilps fantomines prazangas kad tik serija islyginti.
2022-06-03
-3
Atsakyti
Anonimas
Warriors irgi papuole i spastus kaip ir kiti Bostono oponentai...nerimtai ziurejo i ju ta pataikyma is triju ir prasileido ketvirtajame su kaupu. Per jauna komanda Warriors apart to pagrindinio trejeto + Klay dar prireiks bent puse sezono kol igaus gera forma. Miegojo Warriors per trade deadline kai reikejo jiems isigyti dar viena gera veterana i komanda, dabar tures vargti sitoj serijoj. Ypac kai Bostono gynejai ir centrai yra aukstesni.
2022-06-03
-5
Atsakyti
mirka3
Šiaip kas krito į akis, šiose rungtynėse buvo didelis atakų tempas. Pvz., Celtics atliko 85 metimus, kai pvz prieš Heat paskutines tris varžybas vid tik 76. GSW atliko 88 metimus, nors prieš MAVS paskutines tris varžybas vid 84 metimai. Tikėtina, kad prisitaikius metimų skaičius pamažės, bet nebūtinai, turint omeny, kad GSW tai gali būti vienas iš tikslų būtent prieš Celtics. Tačiau kadangi tai finalas, abejočiau tokios taktikos veiksmingumu - jei reikės, žaidėjai atbėgios dėl titulo. Taip pat svarbi detalė, kalbanti apie Celtics gynybą, tai kad GSW vos ne dvigubai padaugėjo gautų blokų ir klaidų, jei lygintume su 3 paskutinėms MAVS rungtynėm, tuo tarpu pas Celtics (lyginant su Heat 3 paskutines rungtynės) gautų blokų ir klaidų skaičius išliko panašus. Vertinant, kad prieš Heat Celtics alikdavo beveik vid 10 metimų mažiau, akivaizdu, kad Heat gynyba buvo geresnė nei GSW. Vėlgi, tai tik statistika ir tik vienų rungtynių (po kelių rungtynių turėsim kitus skaičius), bet leidžianti šiek tiek suprasti skirtumus, kas pasikeitė, kad GSW per parą tapo iš akivaizdaus favorito į įveikiamą varžovą. Galima kreivai žiūrėti į išaugusį Celtics pataikymo procentą, bet pas Celtics tikrai puolime ne viskas buvo puiku, tas pats Tatum buvo uždarytas, Smart ne pyragai, Brown iki ketvirto kėlinio vargai, taip kad yra kur kilstelti. Horford kad įmetė tritaškių laisvas - tai kaina už lyderių dengimą. Taip, Horford yra tas žaidėjas, kurio prie tritaškio laisvo palikti negalima. Kaip ir Igudala jau ne tas žaidėjas, kuris gynybą sucementuodavo ir dar taškų parinkdavo, kad leist finale svarbiausiu metu ir rodyt su Green, kaip reikia lošt.
2022-06-03
+7
Atsakyti
Gag
Manau bus idomi serija, manau reikes 6 arba net 7 rungtyniu, bet tikiuosi Bostonas kels taure!
2022-06-03
Atsakyti
nebera pas GS tos cempioniskos gynybos, kokia buvo pries kelis metus. Klay po traumu nebe toks kibus, Iggy paseno, neliko normalaus centro, galincio rimciau pasaugot kasi, Greenas nors pasigina, bet puolime tai tuscia vieta. gaut 16:40 finale anksciau butu neisivaizduojama. taip, pakrito Celticsam, ypac tiem, is kuriu nelabai tiketumeis, kad sumes po 5 ar 6 trajakus (White, Horford), bet dauguma tu trajaku tikrai buvo laisvi. matyt planas buvo smaugt lyderius baudos aikstej ir tegu role playeriai meto. 3 kelinius lyg ir veike, o 4 keliny tiesiog apmete. ir siaip visas krepsinis gavosi "kam geriau pakris trajakai", toks biski soft, noretusi daugiau astrumo. ziuresim, kas keisis, jei keisis, game2.
2022-06-03
+6
Atsakyti
Kalbate apie kažkokį subirįjimą, bet tai ką padarė Bostonas pirmoj ketvirto kėlinio pusėje yra fenomenalu ir vargu ar įmanoma nesubirėt, kai tau startauoja 7/7 trajakaus, o šiaip 9/9 metimai ir realiai tik septintas buvo laisvas Harfordo metimias. Į veidą tiesiog pradėjo mėtyt, bet šianakt trys kartus Bostonas nuo -10 buvo grįžęs panašiai, jiems tiesiog sekėsi, mano galva, Gsw suskūrdavo geresnius metimus, nedarė praktiškai nesąmonių, kuom užsiminėjo Tatum ir Brown. Nebuvo vert šitos pergalės Bostonas, nors aišku kai taip pataikai finale, tai sunku pralaimėt. Still GSW in 5. :D
2022-06-03
+2
Atsakyti
.
Neverti sako kai nebera kaip pateisinti pralaimejimo ka tau belieka ir sakyti. Kai curry paspaude kiek imanoma nebegavo tokiu metimu kaip pirmoi pusei ir wariors nebezinojo ka daryti tatumas dar siandien nebuvo savose rogese manau bostonas padarys isvadas po siu varzybu nes gynyboi tikrai spragu buvo ypac pirmoi pusei kai curry tiesiog laisvas issimesdavo tritaski..
2022-06-03
-6
Atsakyti
NBA
Nu netikėtai čia visai. Įsijungiau nuo 3 kėlinio, warriors gerai tada žaidė, uždėjo +15, atrodė viskas aišku, bet staiga White, Horford, Brown prapliupo tritaškiais ir še kad nori. Na Bostonas nekaip žaidžia namuose, tai ten tikrai bent 1 minimum gaus, vadinasi reikės dar 1 pergalės išvykoje, kad imti žiedus. Nėra neįimanoma. Bent jau man Warriors turi per daug gerų žaidėjų, todėl toks kaip poole ar thompson jaučiu stinga motyvacijos, nes realiai bet kurioje iš kokių 25 kitų komandų tiek thompson tiek poole būtų lyderiai, o čia poole iš vis tik 3,4 opcija kai visi sveiki. Viskas gerai kai triuškina, tada gerai kamuolys vaikšto, bet kai lygesnis rezultatas atsiranda trintis, kuris iš 4 žaidėjų turi imtis ant savęs lyderio rolę.
2022-06-03
+3
Atsakyti
Geedee
Bostono sezone ir aukštesnė vieta užėmė ir pergalių daugiau iškovojo, kodėl serija pradeda išvykoje?
2022-06-03
-9
Atsakyti
xanat
vieta lemia konferencijų playoffus - finaluose svarbu tik pergalės, tai deja, bet ne daugiau: bos 51, gsw 53 pergalės
2022-06-03
+9
Atsakyti
visiskai subyrejo wariors 4am..klay neatpazystamas, bet ir tatum siandien vare pro sali viska. serija visiskai nenuspejama
2022-06-03
+13
Atsakyti
Kur
grajauskelis musu axujienas orakalas, suns laimes lengvai dabar warriors laimes lengvai oj melagis
2022-06-03
-2
Atsakyti
Spectre
jis ne melagis, jis "egzpertas"
2022-06-03
+2
Atsakyti
mirka3
Kaip ir sakiau - žaidėjai visiškai nepersidengia, todėl gynyba nedominuos. Visiškai išjungtas Tatum, lemiamu metu pradingęs Curry, nebe spindintis Klay užsiautėjęs pabaigoj Green, x faktorius - Horford, driokatelėjęs Brown, puikios rungtynės Wiggins. Spėju, Igudala daugiau serijoj gali nepasirodyt. Pirmos varžybos - tik žvalgytuvės, o tikras krepšinis dar tik prasidės antrose.
2022-06-03
+5
Atsakyti
Warriors
15 tasku pirmavo ir taip 4 subiret be sansu Brownas white Alas Horfordas 🔥 uzsidege uzmete Geriau mete Warriors tiesiog sunkiai rinko taskus tritaskiai nelaiklus
2022-06-03
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Golden State Warriors
Boston Celtics
44%
39/88
Metimai iš žaidimo
51%
43/85
50
Atkovoti kamuoliai
48
24
Rezultatyvūs perdavimai
33
8
Perimti kamuoliai
7
113
Naudingumas
143
73%
11/15
Baudų metimai
81%
13/16

Rungtynių žaidėjai

Stephen  Curry
34 PTS
12/25 FG
3/4 FT
Al  Horford
26 PTS
9/12 FG
2/3 FT
Draymond  Green
11 REB
8 DREB
3 OREB
Jaylen  Brown
7 REB
5 DREB
2 OREB
Golden State Warriors
Keli žaidėjai
5 AS
Jayson  Tatum
13 AS
2 TO
42 MIN
Stephen  Curry
28 EFF
45% 2P%
50% 3P%
Al  Horford
28 EFF
75% 2P%
75% 3P%