Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

„Šiauliai-7bet“ užbaigė savo galingą žygį. Nors Antano Sireikos auklėtiniai sausai 0-4 pralaimėjo LKL bronzinį finalą Kauno „Žalgiriui“, Saulės miesto ekipa padarė tai, ko miestas nematė dešimtmetį – liko tarp keturių stipriausių lygos komandų. 

Šiauliečiai nustebino visus bei šiemet nuskynė dvi ketvirtąsias vietas. Klubas taip pat prasibrovė į Karaliaus Mindaugo taurės finalines kovas.

Nepaisant pralaimėtos serijos, Sireika buvo patenkintas savo vyrais.

„Labai norėjosi ir visuomet sakiau, kad bus kitokios rungtynės. Širdyje tikėjausi, kad koks Stankevičius prisijungs. Žinojau, kad Elmore'as nežais, apgaudinėjau jus. Sakydavau, kad Šiauliuose žais. Žinojau tą traumą, bet kažkokia viltis buvo. Dėl Pauliaus (Danusevičiaus) buvo kažkokia viltis, ėjome užvakar pas gydytoją, ką pasakys... Stankevičius bandė pasportuoti iš ryto, bet pasakė, kad nebegali. Būtų dar pora žmonių, būtų tikimybė, jog žaistume lygiau. Ką galėjome, tą darėme. Praėjusiose rungtynėse stengėmės žaisti didesne sudėtimi.

Komentatoriai pasakė, kad Šiauliai žaidžia po krepšiu, nebe savo žaidimą. Tai, kad mes nebeturime tų tritaškininkų – nei Stankevičiaus, nei Pauliaus, nei Elmore'o. Trys žmonės iškrito, tai kas turi mesti į krepšį tada? Einame tada daugiau po krepšiu. Tokia buvo mintis. Sakiau Pauliui (Jankūnui). Mes, lygiai žaisdami, negalime su jumis lygintis, turime kažką iškrėsti. Bandėme daryti, bet patys suprantate, kad su iškritusia sudėtimi prieš „Žalgirį“ žaisti, manau, jog kiek vyrai galėjo, tiek padarė“, – kalbėjo treneris.

Šios rungtynės taip pat buvo paskutinės Pauliaus Jankūno karjeroje. 38-erių veteranas „Žalgiriui“ atidavė 18 metų ir su vieno sezono pertrauka Kaune žaidė nuo 2003-ųjų, kuomet 19-metį jaunuolį į komandą pakvietė Antanas Sireika.

Simboliška, bet Jankūnas savo paskutinių karjeros rungtynių marškinėlius atidavė būtent Sireikai.

„Čia simboliška dovana, – po mačo sakė Sireika. – Turiu daug marškinėlių ir simboliška, kad man atidavė. Jūs sakėte, kad Jankūnas pradėjo prie Sireikos ir baigė prie Sireikos. Simboliška, jog sužaidęs paskutines rungtynes marškinėlius atidavė man.“

Ar dovana nustebino?

„Ne, nenustebino, – atšovė treneris. – Aš sakiau, kad vaikas, geras žmogus buvo ir sakysiu taip visuomet. Girdėjau ir kitų atsiliepimų, jog padorus, tvarkingas, pavyzdys kitiems. Jau kuomet buvo jaunas, jį kapitonu rinko. Nuo pirmų dienų toks buvo ir patiko. Jaunas vaikis, bet rimto stoto. Ką sakydavau, tą ir priimdavo.“

Jankūno atsisveikinimas su profesionaliu krepšiniu:

– Kokį pažymį skirtumėte sezonui?
– Aštuonis. Jeigu „Rytui“ ir „Žalgiriui“ nepasipriešinome, supraskime, jog mes neturėjome žmonių. Kalbant apie visą sezoną, pradžia buvo sunki, bet pavyko tiek į KMT, tiek į LKL ketvertą patekti... Galiu drąsiai aštuonetą rašyti.

– Ko trūko iki trečiosios vietos? Ar yra vietos tobulėjimui?
– Tobulėjimui visuomet vietos yra. Tik reikia, kad dievas apsaugotų nuo tokių traumų, kuomet iškrenta pagrindiniai žmonės. Visi suprantate, kad Elmore'as buvo pagrindinis žaidėjas, po 17 taškų pelnydavo. Paulius Danusevičius antroje sezono pusėje irgi buvo didelė jėga ir jo netektis buvo didelė. Tegul apsaugo dievas nuo tokių traumų ir tegul duoda proto pasirinkti žmones, kaip ir šiais metais. 

– Puikūs pirkiniai prieš sezoną. Ar įmanoma išlaikyti legionierius, ar jie jau per stipriai pasikėlė vertę?
– Nežinau. Rytoj turėsime komandos susirinkimą ir kalbėsime. Dabar tikrai nekalbėjome. Kažkokias gaires turėjome, bet labai paviršutiniškai. Kaip sakė mūsų vadovas, dabar koncentruokimės į šitą kovą dėl medalių.

– Kokia jūsų nuomonė apie trečiadienį įvykusį incidentą LKL finalo rungtynėse tarp Nenado Čanako ir Giedriaus Žibėno?
– Man atrodė negražiai. Žemas lygis. Jeigu trumpai įvardinti, tai neturėtų taip būti. 

– Kiek buvote patenkintas sudėtimi, kokias korekcijas galbūt darysite?
– Darysime vėliau, kuomet bus galimybės. Viskas atsiremia į pinigus. Bandysime kažką iš šitų žmonių išlaikyti. Taigi, nėra ko burti iš kavos tirščių. Visuomet yra galimybės turėti geresnę sudėtį, bet pastaruosius porą metų pataikydavome ant neblogų žmonių.

– Kalbant apie pinigus, bus jų daugiau kitą sezoną?
– Aišku bus, laikas nestovi. Pažiūrėkite į kuro kainas. Nori to ar ne, reikia didinti biudžetą. Kitaip negalėsime niekur važiuoti.

– Kiek marškinėlių turite kolekcijoje?
– Nežinau. Aš jų nelaikau, yra Šiaulių arenoje pakabinti, Joniškio muziejui esu atidavęs.

Komentarai:
Taip
Siauliai ir Rytas mldc. zalgeris fuuuu
2022-06-04
-3
Atsakyti
ttd
Puikus treneris! Visada Jeep arenoje pasitinkam plojimais! Vienintelis treneris Europos čempionas!
2022-06-03
+5
Atsakyti
Siauliu Pietinis
sveikinimai Siauliu vyrams, sekmes Rytui !!!
2022-06-03
+11
Atsakyti
Ir kodėl supynei nesuderinamus sveikinimus? Prie pirmojo prisijungiu!
2022-06-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.