Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Vienas talentingiausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų Ąžuolas Tubelis (20 m., 211 cm) dėl traumos praleis U20 Europos krepšinio čempionatą. Arizonos (JAV) universitete studijuojantis aukštaūgis informavo Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) ir U20 rinktinės vyr. trenerį Mindaugą Noreiką, kad turi problemų su įsisenėjusia trauma ir nori paskirti vasarą gydymui.

„Esu gavęs traumą ir, galbūt, reikės operacijos. Stengsiuosi per šią vasarą ją išsigydyti, – kalbėjo Lietuvoje šiuo metu esantis Ąžuolas Tubelis. – Palaikysiu ir sirgsiu už jus Europos čempionate ir iki pasimatymo kitais metais.“

Prestižinio Arizonos universiteto trečiakursis per pirmuosius dvejus metus NCAA fiksavo 13,2 taško ir 6,6 atkovoto kamuolio rodiklius. Artėjančioje NBA naujokų biržoje turėtų būti pakviesti net trys Arizonos universiteto žaidėjai, tad kitais metais Tubeliui numatomas komandos lyderio vaidmuo.

„Buvome susitikę su Ąžuolu ir jo mama ir nuodugniai nagrinėjome šią situaciją. Norisi, kad U20 rinktinė į čempionatą vyktų stipriausios sudėties, tačiau prioritetas – išgydyti Ąžuolo traumas, – komentavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Žaidėjo būklė buvo aptarta su vyrų rinktinės gydytojais, tiek su prof. Rimtautu Gudu, tiek Vyteniu Trumpicku. Prieita išvados, kad situacija reikalauja neatidėliotino sprendimo. Ąžuolas – vienas iš tų kertinių vaikinų, kurie, tikimės, ateinančius dešimt metų bus vyrų rinktinės branduolio žaidėjų.“

Lietuvos dvidešimtmečių vaikinų rinktinės treniruočių stovykla prasideda birželio 13 d. Šiai rinktinei LKF vykdomasis komitetas iškėlė tikslą Juodkalnijoje vyksiančiame Europos čempionate kovoti dėl 1-6 vietų.

2019 metų U18 Europos krepšinio čempionate Tubelis buvo Lietuvos rinktinės lyderis. Septintąją vietą iškovojusiai Lietuvai Tubelis pelnydavo po 14,9 taško, 12,6 atkovoto kamuolio ir 3,4 blokuoto metimo per rungtynes. Vyrų rinktinės trenerių štabas taip pat svarstė Ąžuolo Tubelio kandidatūrą į pirmąją rinktinės stovyklą.

Komentarai:
Www
pades jis skersa ant tu rinktiniu jei zais nba
2022-06-06
-5
Atsakyti
Ty
busimas pieno žvaigždžių geriausias sestas žaidėjas.
2022-06-06
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.