Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

10-ąją vietą praėjusiame Betsafe-LKL sezone užėmusiame Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klube įvyko permainos vadovybėje.

Šį sezoną metami tritaškiai

30%
8,6
Pataiko: 8,6
Taiklumas: 30,5%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Rihards Kuksiks

BasketNews žiniomis, naujuoju sporto direktoriumi Kėdainių klube tapo Jonas Mačiulis. Jis šiose pareigose pakeitė Virginijų Bulotą.

BasketNews šaltiniai praneša, jog trejus metus Kėdainiuose dirbęs Bulotas nuo krepšinio nenutols. Jis jau dirba Azerbaidžano krepšinio federacijoje, kur užima konsultanto pareigas.

Pastaraisiais metais jaunas komandas rinkęs Kėdainių klubas buvo tapęs talentų kalve ir glaudžiai siejamas su Virginijaus Buloto sūnaus Tado klientais ir „Wasserman“ agentūra.

Naujose pareigose atsidūręs 37-erių Mačiulis tikina, jog Kėdainių klubo vizija nesikeičia, tačiau ji niekada nebuvo susieta su konkrečia agentūra.

„Klubo vizija nesikeičia, bendradarbiavimas su Bulotais ar kažkuo kitu, niekada nebuvo „Nevėžio“ vizija, – BasketNews sakė Mačiulis. – Mūsų tikslas yra turėti talentingiausius jaunus lietuvius ir tokią viziją stengsimės išlaikyti.“

Kėdainių klubas šiuo metu turi sutartį su treneriu Gediminu Petrausku ir šešiais žaidėjais – Domantu Viliu, Mariumi Valinsku, Darylu Doualla, Svenu Smajlagičiumi, Danieliumi Lavrinovičiumi ir Avtandilu Baktahdze.

Kokie pirmieji Jono Mačiulio darbai sporto direktoriaus pareigose?

„Jau kalbamės su agentais dėl žaidėjų, derinamės naujus kontraktus. Taip pat rėmėjų paieškos. Sporto direktorius užsienyje yra sporto direktorius, čia Lietuvoje, iš mano pusės, reikia ne tik komplektacija užsiimti. Mūsų klubas yra mažas, naujų pozicijų neprisisteigsime, todėl ta sporto direktoriaus pozicija tikrai neapibrėžia visų darbų Kėdainiuose“, – pasakojo Mačiulis.

Mačiulis profesionalaus krepšininko karjerą baigė 2021-ųjų vasarą ir iškart prisijungė prie „Nevėžio-Optibet“ trenerių štabo. Vis dėlto baigęs karjerą vienas tituluočiausių Lietuvos krepšininkų iškart galvojo apie darbą klubo vadyboje.

„Jau pernai mano pozicija Kėdainiuose turėjo būti daugiau į sporto direktoriaus pusę, bet vėliau apsistojome ties mano bendravimu su žmonėmis, padedančiais klubui. Aš tai ir dariau, o treniravimas buvo susijęs daugiau tik su individualiais įgūdžiais“, – teigė Mačiulis.

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
SG/PG Domantas Vilys  22 188
SG/PG Marius Valinskas  23 187
SG Darylas Doualla 17 195
SG/SF Svenas Smajlagičius 31 196
PF/C Danielius Lavrinovičius  23 202
C/PF Avtandilas Baktahdze 14 204
Treneris Gediminas Petrauskas
Sutartys
baigėsi:
Paulius Murauskas, Rihards Kuksiks, Dominykas Stenionis, Dmytro Tykhonovas, Ugnius Jaruševičius, Armandas Plintauskas, Amaras Sylla
Domina: Dominykas Stenionis, Rihards Kuksiks
Komentarai:
Ech, galėjo dar pernai pažaisti Nevėžyje, šiaip ir dar šiemet gali. Tikrai būtų malonu matyti tokią legendą dar sužaidžiančia po 10 minučių.
2022-06-11
-7
Atsakyti
Mayonnaise
Mačiulis daug nuveikė su mūsų rinktine, ypač 2015-ais, bet čia kitas amplua. Koks yra jo CV sporto direktoriaus profesijai? Čia net ne heitinimas, bet šiaip elementarus klausimas. Ar pas mus tokia prasta situacija su sporto vadybininkais kur net ką tik karjerą baigęs krepšininkas geriau atrodytų? Ar tiesiog Mačiulis imamas dėl jo pažinčių su įvairiais sporto ir verslo atstovais?
2022-06-10
Atsakyti
rūbinės kapitonas
jei konkrečiai apie Žalgirį šnekam, tai ta pozicija dėl vaizdo komandos valdyboje. ką ten Javtokas veikė tai neaišku, tuo labiau neaišku kur eis pinigai kai Jankį įdarbins
2022-06-12
+8
Atsakyti
nu ar visi lietuviai susirinkom? dv pastumkim ant saviskiu :))) is kur tiek pagiezos, nesuprantu...
2022-06-10
+5
Atsakyti
Rytfaniai nekencia visu kurie juos kazkada dulkino. Tik nueik prie naujienu apie Grigoni ar Maciuli, iskart pamatysi kruva hateriu.
2022-06-11
-4
Atsakyti
LOL
Ar cia yra kuo didziuotis? Ane, Jonai? :DDDDD
2022-06-10
-4
Atsakyti
...
Gerai gal maziau i tv lys , komentatorius didysis..
2022-06-10
+2
Atsakyti
dabar ne tik liezuviu reiks malt apie kitus
2022-06-10
+12
Atsakyti
nzn, galejo Maciulis iseit i BHC. Turetu daugiau pinigo pademonstruot ka sugeba.
2022-06-10
-13
Atsakyti
Anonimas
galejo maciulis iseiti i afrika tai nors butu dinges is TV
2022-06-10
+2
Atsakyti
manau is Maciulio isaugs labai auksto lygio sporto vadovas nes Jonas eina zingsnelis po zingsnelio, viska irodo darbu skirtingai nuo parasiutu nusileidzianciu Zalgirio "vadovu".
2022-06-10
+17
Atsakyti
Anonimas
maciulis sporto direktorius naujas anekdotas
2022-06-10
-22
Atsakyti
Abs
Marozas vadovas. Tiesiog klasika lietuviškam versle.
2022-06-10
+14
Atsakyti
Abs
Gerai čia apvartei. Tai žinoma visuomenėje daugiau, nes ne visi vadovai.. dahh. Bet čia dar vienas marozas vadovas ir tiek.
2022-06-10
-6
Atsakyti
Anonimas
nu va galės patarkuot mačiulį, kaip jis visą sezoną motiejūną kandžiojo, kai gaudavo žodį.
2022-06-10
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.