Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Jono Valančiūno bendraklubis Naujojo Orleano „Pelicans“ gretose Jaxsonas Hayesas sulaukė teismo nuosprendžio. 

Šį sezoną metami tritaškiai

33%
10,5
Pataiko: 10,5
Taiklumas: 33,3%
Vieta lygoje: 30
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Devonte Graham

Oficialiai paskelbta, jog dėl pernai liepą įvykusio incidento 22-ejų centras buvo nuteistas lygtinai trejiems metams. Krepšininkui taip pat skirta 450 valandų viešųjų darbų ir nurodyta metus laiko kas savaitę išklausyti kursų dėl smurto šeimoje.

Hayesui Los Andželo apygardoje buvo pateikti kaltinimai dėl kūno sužalojimo, turto sunaikinimo ir jėgos bei smurto panaudojimo prieš policijos pareigūną. Jis iš viso buvo kaltinamas dėl 12 nusižengimų.

Los Andželo policijos departamentas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip pareigūnas, panaudojęs elektrošoką, laikė Hayesą ir bandė jį sutramdyti.

Policija reagavo į Hayeso širdies draugės pusbrolio skambutį pagalbos linija. Asmuo dispečerei pasakė, kad pora ginčijasi ir Hayesas elgiasi neadekvačiai, rėkauja. Krepšininkas ir kitas vyras, kurį jis įvardijo kaip savo pusbrolį, pasitiko policiją prie namo.

„Mes tiesiog šiek tiek ginčijomės. Ji mėtė į mane kažkokius daiktus“, – pareigūnams sakė „Pelicans“ atstovas.

Policininkai liepė Hayesui likti lauke, kol jie kalbėjosi su jo mergina namuose. Įstatymo saugotojai tvirtino, kad Hayesas prieštaravo ir aiškino, kad policijai reikia leidimo, norint patekti į vidų.

Pareigūnai pasakė Hayesui, kad jis klysta, ir nuėjo link namo, o Hayesas pakeliui ginčijosi. Kai policija priartėjo prie durų, jie bandė sulaikyti Hayesą, kuris prirėmė vieną pareigūną prie sienos. Galiausiai krepšininkas pats buvo prispaustas prie žemės, matėsi pralietas kraujas.

Hayesas po konflikto buvo gydomas ligoninėje. Taip pat joje atsidūrė ir policijos pareigūnas, kuris nuo žaidėjo praleido smūgį alkūne.

Krepšininkas praėjusį sezoną „Pelicans“ gretose sužaidė 78 rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleido po 19 minučių, įmetė po 8,9 taško ir atkovojo po 4,3 kamuolio.

2019 m. NBA naujokų biržoje Hayesas buvo pakviestas 8 šaukimu. Centrą pasirinko Atlantos „Hawks“, bet teises perleido Naujojo Orleano klubui.

Incidento įrašas:

Komentarai:
Anonimas
Amerikoje dauguma normalių juodžių išpažįsta katalikybę ir gyvena laikydamiesi įstatymų. O ten kur visokie alibaba su afro šukuosenom, kaip šitas veikėjas, tai niekuom beveik nesiskiria nuo ruskio ar serbo. Ir vienu ir kitu atveju jiems banditizmas yra normalu, kad kažką pavogt ar primušt, o visą kaltę suvers ant baltųjų Amerikiečių prisidengdami sąmokslo teorijom, rasizmu, ir kitu mėšlu kurį perskaitė iš antivalstybinės medijos. Tokiems muhamedams nedaeina kad jų muzika ir filmai, kuriuos jie taip mėgsta, sukuria labai blogą įvaizdį visam likusiam pasauliui. Eiliniai kovotojai prieš sistemą, tik jeigu jie grįžtų į Afriką gyvent jie ten tokį žiaurų šūdą gautų nuo Afrikos juodukų, kad jiems tie baltieji Amerikonai atrodytų kaip išvaduotojai.
2022-06-15
-2
Atsakyti
Tomas
Juodi daugelis linkę nusikalsti. Tai jų kultūroje. Net jų muzika apie tai. Bet save laiko aukom ir pastoviai naudoja savo burtažodį "rasistas", kad išsisukti, nors patys yra didžiausi rasistai.
2022-06-15
+2
Atsakyti
eee
Sąlygos, paniatkės, karma, dar kas nors - prieš įstatymą visi lygūs, tik kai kurie vis bando būti lygesniais
2022-06-15
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Jaxson Hayes

Jaxson  Hayes
Komanda: New Orleans Pelicans
Pozicija: C
Amžius: 22
Ūgis: 211 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: JAV