Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau netrukus pradės FIBA pasaulio čempionato atrankos langą, kuriame sieks savo sąskaitą papildyti dar dviem pergalėmis.

Lietuva F grupėje per 4 turus pasiekė 4 pergales ir užtikrintai žygiuoja pirmoje vietoje. Liepos 1 d. mūsiškiai svečiuosis Bulgarijoje (1-3), o liepos 4 d. Klaipėdoje priims čekus.

„Susikaupę, nuotaikos pozityvios, – vykstantį pasiruošimą apžvelgė vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio asistentas Kęstutis Kemzūra. – Turėjome geras dviejų dienų treniruotės po rungtynių Šiauliuose. Vyrai dirba gerai, galiu pagirti tikrai, daug entuziazmo. Žinoma, ne viskas gaunasi, turbūt ne viskas ir gausis idealiai, nes tam reikia daugiau laiko. Susidėliojome prioritetus, stengiamės dirbti ta kryptimi ir stengiamės, kad kiekvieną dieną vis geriau.“

Lietuviai bulgarus namuose įveikė 89:69, tačiau 2021 m. lapkritį varžovai negalėjo pasikviesti ryškiausių savo žvaigždžių. Dabar situacija kitokia.

„Mes žiūrime ir žinome, kad jie bus šiek tiek kitokia komanda, nes turės ryškius lyderius Dee Bostą ir Saša Vezenkovą, kurie turėtų labai pastiprinti, ypač puolime, – apie kovą su bulgarais kalbėjo Kemzūra. – Mes atitinkamai ruošiamės jų atsiradimams.

Esminiai dalykai bus trys. Stabdyti jų greitą puolimą, neleisti greitai jiems užpulti. Dengti tritaškius, nes tai – antra komanda šiame turnyre pagal išmetamus tritaškius. Bostas ir Vezenkovas prisideda prie to. Ir atkovoti kamuoliai. Tai tokie trys pagrindiniai dalykai, kuriuos turėsime įgyvendinti, kad nugalėtume.“

Taip pat Kemzūra pažymėjo, kad Čekija taip pat bus pajegesnės sudėties, o tai labiausiai pasireikš sustiprėjusioje aukštaūgių linijoje.

„Satoransky tokio lygio žaidėjas, o dar languose jie neturėjo gero lygio didelių, bet dabar grįžta Balvinas ir Auda iš Japonijos čempionato ir mūsų duomenimis jungiasi prie rinktinės. Juolab, kad čekams kiekviena pergalė yra labai svarbi, kad tęstų toliau atranką. Pasakysiu banalią frazę, kad visi moka žaisti krepšinį ir kad esi stipresnis reikia įrodinėti kiekvieną kartą aikštelėje“, – sakė Kemzūra.

Komentarai:
nera ko cia varyti ant teiseju, gavo pelnytai i vienus vartus, brazdeikis aukstasis pilotazas, o visi kiti mediniai, tik gaila kazio, su sitais tipo kasiorais nieko nelaimes...😏
2022-07-04
-5
Atsakyti
Jei žaisim taip pat,kaip su latviais namie,tai pervažiuosim tuos bulgarus.Jei žaisim,kaip latvijoje,vargo bus,tačiau pergale vistiek neabejoju.Du jų žaidėjai nesumes 80 taškų,kiti dauguma Sofijos Levskio ir Varnų Černo More lygio.Tai pergalė turi būti rami bei užtikrinta.
2022-06-30
-1
Atsakyti
Anonimas
vienas bulgaras ir sukelia tokia panika,tai kazkas su lietuvos krepsiniu negerai.anksciau tokiu panikos detaliu kazkaip nebudavo ryosiantis zaisti rungtynias su zemiau nei vidutinioku komanda
2022-06-30
-6
Atsakyti
Mesuzlietuva
sekmes rinktinei, o ypac iggiui, primas rimtesnis osbandymas pries eurolygoje patyrusi zaideja. bet musiskiams ju bijoti nereikia, jie bijos musu.:Dd
2022-06-30
+3
Atsakyti
Anonimas
Sėkmės rinktinei :) Tiesiog žaiskit savo žaidimą. Jūs esat stipresni, ir net Bosto bei Vezenkovo neužteks Bulgarijai išgelbėti.
2022-06-30
+6
Atsakyti
Anonimas
Artūrai, tu paskutinį kartą 'užmetei' batus ant vinies, kai vakar paskutinė bandyta varkė būt "aibės" kasininku nepaėjo, nes neturi patirties dirbant su tokiom stambiom kupiūrom
2022-06-30
-2
Atsakyti
Kumelys
Lietuvoj pagrindinis rupestis kaip uzsienieciui istart ir kaip ilyst i sik visokiem. Gal dar pavardes pasikeiskit i Simpson. Kad atvykus uzsienieciams butu lengviau istart. O Ziemelis isvis juokina su savo "uzsienio rinka". Tie wulfs bus kazkam idomus uzsienyje kaip Grubauskaites brolis
2022-06-30
+1
Atsakyti
Antanas
metas varkems. vel uzmeciau 15000eur uz bulgaru patinus. su chebra net neabejojam busimu navaru
2022-06-30
-4
Atsakyti
Anonimas
Artūrai, tu paskutinį kartą 'užmetei' batus ant vinies, kai vakar paskutinė bandyta varkė būt "aibės" kasininku nepaėjo, nes neturi patirties dirbant su tokiom stambiom kupiūrom.
2022-06-30
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.