Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Čekijos rinktinės ir Kamianskės „Prometey“ vyriausiasis treneris Ronenas Ginzburgas kitą sezoną savo štabe turės du lietuvius.

Fotogalerija

Ukrainos klube, kuris žais Europos taurėje, Mantas Šernius užims pirmojo asistento pareigas. Praėjusiame sezone jis vadovavo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

83:72 lietuvius Klaipėdoje pergudravęs Ginzburgas pasidžiaugė, kad kitą sezoną galės dirbti su Šerniumi.

Taip pat Ginzburgas pridėjo, kad į Ukrainos klubą išvyksta ir praėjusiame sezone Kazachstane dirbęs fizinio rengimo treneris Mantas Valčiukaitis.

Šernius pirmadienį stebėjo rungtynes „Švyturio“ arenoje bei turėjo progą susitikti su Ginzburgu.

Taip, tai mano pasirinkimas, – spaudos konferencijoje patvirtino Ginzburgas. – Fizinio parengimo treneris taip pat bus lietuvis.

Domėjausi Mantu (Šerniumi), kalbėjausi su juo. Galvoju, kad tai jaunas treneris, kuris nori eiti į priekį. Džiaugiuosi, kad jis dirbs su manimi. Manau, kad jis galės padėti mentaliteto klausimais ir tikiu, kad tai – geras pasirinkimas.“

Čekijos rinktinės treneris patvirtino, kad Europos čempionate čekai bus dar pajėgesni – prisijungs „Barcelonos“ pirkinys Janas Vesely.

Vesely Barselonoje rungtyniaus kartu su dar vienu čeku Tomašu Satoransky. Ginzburgas išskyrė, kokia didžiausia bus šių žaidėjų nauda Katalonijos komandai.

„Dabar sukelsite jiems spaudimą? – paklaustas, ar su Vesely ir Satoransky „Barca“ laimės Eurolygą, pajuokavo Ginzburgas. – Žinoma, kad jie bus kandidatai. Tačiau Eurolygoje būna tik vienas nugalėtojas.

Rungtynių žaidėjas
Tomas  Kyzlink
EFF
20
Tomas Kyzlink
Taškai 18
Taiklumas 8-10
Atkovoti kamuoliai 5
Rezultatyvūs perdavimai 5

Su Janu ir Tomašu jie bus kandidatai, bet šie žaidėjai atneša ne tik krepšinio įgūdžius, bet ir susižaidimą, pasiaukojimą dėl pergalės. Nesvarbu, kad Tomašas įmes du taškus, o Janas –  keturis. Jie nori laimėti ir padės tai daryti visiems. Manau, kad to ir trūko „Barcelonai“ pastaruosius dvejus metus. Žinoma, tai yra puikus papildymas „Barcai“.

Kalbėdamas apie pergalę Klaipėdoje, Ginzburgas išskyrė savo komandos branduolį, kuris nesikeičia labai ilgą laiką.

„Tai buvo dar viena pergalė, kuri įkūnija mūsų žaidimą kartu tiek metų, – sakė Ginzburgas. – Mums tai yra ypatinga laimėti čia be Vesely. Visi žino, koks jis mums svarbus.

Neįtikėtina pergalė, žaidėjai padarė didžiulį darbą. Manau, kad kontroliavome rungtynes. Kažkiek pametėme žaidimą paskutines 3-4 minutes, bet atsitiesėme. Žaidėjai įrodė, kad turi liūtų širdis.

Dabar žiūrime į ateitį. Ši pergalė kartu leidžia išlikti kovoje dėl pasaulio čempionato.“

Spaudos konferencijos įrašas:

Brazdeikio komentaras:

Komentarai:
Čekams tai buvo svarbiausios atrankos rungtynės,už tai ir žaidė iš paskutiniųjų.Tam ir jų visas branduolys buvo surinktas,todėl ir mūsiškiams buvo sunku,kurie vos kelias savaites kartu.Nereikia ieškoti pasiteisinimų,bet palyginkit mūsų komandą,kuri vos kelios savaitės kartu ir čekus,kurie jau dešimt metų kartu.Vieni kitus pažįsta iš pusės žvilgsnio,čia ir buvo jų stiprybė.
2022-07-05
-8
Atsakyti
jo
Žydai griebia serniu
2022-07-05
+32
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Lietuvos rinktinė
Čekijos rinktinė
38%
22/58
Metimai iš žaidimo
53%
32/60
31
Atkovoti kamuoliai
38
16
Rezultatyvūs perdavimai
22
7
Perimti kamuoliai
5
27
Pražangos
26
1
Blokuoti metimai
2

Rungtynių žaidėjai

Ignas  Brazdeikis
16 PTS
6/10 FG
1/2 FT
Tomas  Satoransky
21 PTS
6/10 FG
7/7 FT
Laurynas  Birutis
6 REB
1 DREB
5 OREB
Ondrej  Balvin
7 REB
6 DREB
1 OREB
Marius  Grigonis
9 AS
3 TO
28 MIN
Tomas  Kyzlink
5 AS
1 TO
23 MIN
Laurynas  Birutis
9 EFF
50% 2P%
- 3P%
Tomas  Kyzlink
20 EFF
100% 2P%
0% 3P%