Šį pirmadienį prasidėjo jau seniai planuojama JAV olimpinės rinktinės vardo sugrąžinimo programa. Būrys krepšinio žvaigždžių surengė susitikimą norėdami aptarti, kaip atgauti kritusį JAV rinktinės prestižą.

Kaip atgauti kritusį JAV prestižą svarstys legendinės NBA asmenybės

Michaelas Jordanas, Larry Birdas, Clyde'as Drexleris, Chrisas Mullinas ir daug kitų NBA legendinių žaidėjų bei trenerių, kurie susirinko Čikagoje, siekdami pradėti kruopščią rinktinės programos peržiūrą.

Susitikimas įvyko praėjus devyniems mėnesiams po to, kai JAV olimpinė rinktinė iš Atėnų olimpinių žaidynių grįžo su bronzos medaliais, ir praėjus maždaug trejiems metams po to, kai NBA žvaigždžių komanda 2002-aisiais metais vykusiame pasaulio čempionate Indianapolyje užėmė tik šeštąją vietą.

JAV rinktinės problema – žaidėjų nenoras ginti šalies garbę

„Svajonių komanda“ mums yra aiški sąvoka. Svarbūs dalykai, kuriuos mes privalome aptarti – tai pagarba pasaulio krepšinio bendruomenei, taip pat gero vardo susigrąžinimas”, – kalbėjo JAV nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės generalinio direktoriaus pareigas užėmęs Jerry Colangelo.

Dauguma susirinkusių auditorijoje pritarė, jog didžiausia JAV programos problema, nepaisant akivaizdaus kitų šalių krepšinio lygio augimo, yra nuolat rinktinėje besikeičiantys žaidėjų sąrašai ir iniciatyvos žaisti rinktinėje stoka.

Krepšininkai nebus įkalbinėjami vilkėti rinktinės marškinėlius

Grupė, kurią sudarė Jerry Westas, Deanas Smithas, Johnas Thompsonas, Chuckas Daly ir Lenny Wilkensas, sutarė dėl vieno: mažiau maldauti žaidėjų, o daugiau iš jų reikalauti ir žiūrėti, kurie rodo didžiausią norą atstovauti savo šaliai.

„Nieko nebus, jei reikės žaidėjų maldauti, kad jie žaistų. Jerry Colangelo nemaldaus. Jis tik paklaus. Vienąkart” , – pareiškė Ch.Dally.

Rinktinės pagrindą sudarys jaunosios žvaigždės

Iki metų pabaigos, Ch.Dally teigimu, tikimasi pasiekti precedento neturintį sutarimą su visais 25-iais NBA žaidėjais. Visų bus reikalaujama trejus metus žaisti tarptautinėse varžybose, pradedant kitais metais vyksiančiu pasaulio čempionatu Japonijoje.

Susitikimo pradžioje J.Colangelo ant projektoriaus ekrano surašė 50-ties garsiausių NBA žaidėjų pavardes ir paprašė visų susirinkusiųjų savo nuožiūra išrinkti 25 žaidėjus, atsižvelgiant į viską – nuo žaidėjų atletiškumo iki amžiaus.

Nors daugumos pasirinkimai skyrėsi, buvo aiškus sutarimas rinktinės pagrindą kurti iš jaunųjų žvaigždžių: LeBrono Jameso, Amare Stoudemire'o, Carmelo Anthony ir Dwyane'o Wade'o.

„Salėje buvo daug susidomėjusių ir pritariančių, bet aš šiek tiek dvejoju. Manau, kad komandą teks formuoti be geriausiųjų mūsų jaunų žaidėjų. Ir tie vyrukai, kurie yra jauni dabar, nebebus tokie jauni, kai ateis 2008-ųjų metų vasaros žaidynės”, – pasirinkimu abejojo L.Birdas.

Svarstoma ir trenerio kandidatūra

Naujojo Džersio „Nets” prezidentas Rodas Thornas tikino, kad visada atsiras tokių žaidėjų, kurie patys veršis vilkėti JAV reprezentacinės rinktinės marškinėlius: „Jei jų nedomina dalyvavimas rinktinėje, rasime tokių, kuriuos tai domins”.

J.Colangelo, prieš apklausdamas žaidėjus, galvoja ir apie rinktinės trenerį. Jis svarsto „Duke“ universiteto (NCAA) trenerio Mike'o Krzyzewski bei dar dviejų strategų iš NBA kandidatūras.

J.Colangelo taip pat privalės užtikrinti, kad JAV olimpinis komitetas patvirtintų naujus olimpinės komandos formavimo kriterijus.

Komentarai:
nu asmeniskai man atrodo, kad tokie veiksmai yra pakankamai rimti... ir jav lygis turetu pakilti, jeigu bus ivykdyta tai, ka tokios zvaigzdes ir tokie protingi zmones sumaste.
2005-07-29
+15
Atsakyti
lygos niekada netaps vienodos, nes paziurejus, kad kai y olimpiada nuvaziave nepasiruoshe ir su tik antra rinktine uzeme trecia vieta - tai jau neblogai. manau kad jie pagaliau pradeda pasimokyt ish savo klaidu
2005-07-29
+2
Atsakyti
na ilgas kita tema... taip pat kita tema ir ju milijonai... tiesiog dabar kitas poziuris... gi atlantoj jau zaide tikri milijonieriai.... na taip, sutinku kad tie laikai praejo kai po 25-30 pts triuskino... bet is kitos puses niekas cia teisybes nepasakys.. mano supratimu jie wistiek geriausi atletai, su neleiliniais fiziniais sugebejimais... isiwaizduokit kiek negru konkuruoja tarkim jau ir widurines mokyklos komandose.. o kur paskui dar 4 metai uniwere? ir galu gale nba.... nba wisa ta ju uzsidegima ir uzmusa... jie iki tol jau buna pripazinti kaip talentai, todel nx jiems ten besidraskyt... nera del ko jiems... wa kai ateina jie i 38-40 metu amziu, tada pradeda sukt galwa kaip cia nba zieda laimet... wat kad jie stengtusi, kad butu tokie temperamentingi kaip saras, tada waizdelis kitas butu... as niekada neuzmirsiu, kai pistons laimejo ziedus, ir maciau kaip jie "dziauges"... nu pz... galwoju, kad musu saras atrodytu kaip paskutinis idiotas ten lakstydamas aplink juos, susiburusius i wiena kruwa, uzsidejusius kepuraites, ir laikancius iskelta wiena pirsta, kuris matyt reiskia, kad jie nori issikwiest taxi ir waryt is tos arenos po simts welniu :)
2005-07-29
-7
Atsakyti
Jau praėjo tie laikai, kai jie visus triuškino 25-30 pts. Lygis pamažu vienodėja. Geriausiose rinktinėse jau žaidžia (arba gali žaisti) po 3-4 NBA žaidėjus. Amerikonai jau ir patys gal supranta, kad jie jau nebe tokie besąlygiškai geriausi. Mano manymu, didžiausia jų problema - uždirbamų pinigų sumos. Jie nenori per atostogas važiuoti į kažkokius ten čempionatus ar olimpines, žasti už dyką ir dar rizikuoti gauti traumą. O patriotiškumo jie niekada neturėjo ir neturės. Kokį patriotiškumą gali turėti negras, išsiveržęs iš lūšnų kvartalo ir dabar gaunantis mln. Jam rūpi tik jo paties, na gal dar gausios jo šeimos gerovė. Taip pat įvyko ir su mūsų Ilgausku.
2005-07-29
Atsakyti
Na kaip matau, ne wisiems mums lemta bent siek tiek suprasti krepsini... ar tu bent pats nutuoki ka tu kalbi? salis su wirs 200 mln gywentoju (jei klystu pataisykit), su geriausia studentiska krepsinio sistema, geriausia materialine baze.... ZULU, ar tu tik rasai, kad rasytum, ar tikrai esi toks bukas kaip cia dabar pasirodei...??? kodel jie nieko nelaimejo dabar? o todel, kad dar karta kartoju, jie yra pasipute arogantai! ir jei skaitei ka rasiau pries tai, tai irgi suwoktum, kad jei bent kas idiegtu jiems disciplinos, tokios kaip serbai, pz wisiems butu. Likes pasaulis aplosia amerikonus protu, o jei jie (amerikieciai) prades losti ne wiena raumenimis ir fizinemis galimybemis, prijungs dar ir galwa, gerai organizuota taktini zaidima, ir kas be ko (pats pagrindas!!!) SUSIZAIDIMA, tada ju niekas nesustabdys. Bet iki to dabar jiems dar kaip minimum trys meteliai... paziuresim kaip amerikonai igywendins tai..
2005-07-29
-1
Atsakyti
jokiu jie saltiniu neturi ir Pekine jie klausimas ar isvis medalius gaus... nesvarbu los 3 metus ar ne, nes per tris metus juoduku zvaigzdes gali ir uzgesti, tad kokie jau jie bus all starai tada?
2005-07-29
+2
Atsakyti
na, sunku siuo metu tuo tiket, taciau jei wisus sawo warzowus (LTU, ARG, SCG) pasaulio, tarkim,cempionate suwartytu po 25-30 pts avg., tada tikrai wiena koja atsistotu amerikonai... gi dar kart kartoju, jie geriausius turi atletu saltinius, taciau kodel iems truksta patriotiskumo, ir nx ta arogancija...??? na, nuo to tik idomesnis pasaulinis krepsinis
2005-07-28
-7
Atsakyti
Nagi nagi, idomu ka sitie burundukai prikalbys atstovaut savo saliai. Tik prestizo vienu cempionatu nebesusigrazinsi.
2005-07-28
+2
Atsakyti
na matos wyrai rimtai pradejo galwot, kaip cia jiems kazka padoraus laimet ir susigrazint warda... ta mintis, kad jie paklaus tik wiena karta ar zaidejas nori lost, tai nieko gero. Kiekwienais metais sako jie - mes prasysim tik wiena karta... taciau, jei atsiras tokiu all-star'u, kurie tikrai pasirasys losti 3 metus rinktinej, ir kasmet neras jokiu butiniu priezasciu nelost, tai ta rinktine bus zweriu zweris. Jei dar bent puse kilogramo disciplinos siokios tokios, geri pasiruosimai (ne 10-ies dienu) tarptautiniems turnyrams, tai pekine'08 niekas ju nesustabdys. Pamatysit! net kleiza su andriuskewicium mums nepades bent intrigos sukelt tose rungtynese :) deja, bet amerikieciai wisada buwo geriausi pasauly, tik kad ju arogancija....
2005-07-28
+5
Atsakyti
cha cha
2005-07-28
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.