Nuotr.: RS - Scanpix
Nuotr. RS - Scanpix

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) pradėjo tyrimą dėl galimai neleistinų Filadelfijos „76ers“ veiksmų tarpsezoniu.

P.J. Tucker

P.J.  Tucker
Pozicija: SF, SG
Amžius: 37
Ūgis: 198 cm
Svoris: 102 kg
Gimimo vieta: JAV

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski praneša, jog NBA neprasprūdo pro akis Jameso Hardeno, Danuelio House'o ir P.J. Tuckerio susitarimai su klubu.

Tuckeris su „76ers“ susitarė praėjus minutei nuo laisvųjų agentų rinkos pradžios birželio 30-ąją ir tai lygai sukėlė įtarimų, kad puolėjas buvo kalbinamas gerokai anksčiau, o tai taisyklės draudžia.

Tuo metu Hardenas vėliau atsisakė 47 mln. JAV dolerių ir pasirašė naują kontraktą, su kuriuo kitą sezoną uždirbs 15 mln. JAV dolerių mažiau. Būtent tai leido „76ers“ pasikviesti House'ą ir Tuckerį.

NBA įtartinai atrodo tokie Hardeno veiksmai ir kodėl jis atsisakė tokios didelės pinigų sumos, jei nežinojo, kad prie komandos prisijungs Tuckeris. Anot ESPN, lygoje yra manančių, jog „76ers“ ir Hardenas iš anksto susitarė dėl ateities kontrakto ir pažeidė kolektyvinį susitarimą.

Filadelfijos klubo krepšinio operacijų prezidentas Darylas Morey jau pradėjo atsakinėti į klausimus NBA teisininkams, skelbia ESPN. Tyrimas apims pokalbius su klubo personalo darbuotojais, taip pat bus peržiūrimos skambučių išklotinės.

Klubams buvo draudžiama kontaktuoti su žaidėjais ir jų agentais dėl kontraktų iki birželio 30 d.

Tai yra antras tarpsezonis paeiliui, kuomet NBA tiria nelegalius susitarimus tarp klubų ir žaidėjų. Praėjusiais metais po NBA tyrimo paaiškėjo, jog Majamio „Heat“ ir Čikagos „Bulls“ viliodami Kyle'ą Lowry ir Lonzo Ballą pažeidė taisykles ir dėl to prarado antrojo rato naujokų biržos šaukimus.

Komentarai:
Final
paskelbti kontraktą praėjus minutei nuo tada kai galima derėtis tai kvailoka :D čia kaip provokacija lygai gaunasi. kas būtų nutikę palaukus dėl paskelbimo kelias dienas? o dėl kitko taigi galėjo pasikalbėti už uždarų durų visi tik su agentais ir žaidėjais konfidencialiai (kaip įprasta bet kokius dielus su didelėm sumom darant) ir jokia komisija nieko neistirtu.
2022-07-30
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.