Kazys Maksvytis atskleidė, kad į rikiuotę grįžus Mindaugui Kuzminskui, Sabonis ir Valančiūnas kartu žais mažiau laiko.

Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS
Nuotr.: Lukas Balandis/BNS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasiruošimą užbaigė 7 pergalėmis iš 7. Paskutinėse rungtynėse su Nyderlandais (94:68) įvyko ilgai lauktas Mindaugo Kuzminsko sugrįžimas, o po mačo paaiškėjo antrasis žaidėjas, paliekantis stovyklą.

Fotogalerija

Po raumens traumos sugrįžęs Kuzia per 17 minučių surinko 11 taškų (4/5 dvit., 1/3 trit.), 3 atkovotus bei 1 prarastą kamuolį, 2 rezultatyvius perdavimus ir 1 pražangą.

„Gal kažkiek net ir mažiau planavome leisti Mindaugui žaisti. Saugojome jį, – po mačo spaudos konferencijoje sakė Kazys Maksvytis. – Pats prašiau, kad nesiplėšytų. Mindaugas dėjimą atliko atsispirdamas nuo sveikos kojos. Matėte, kad mūsų sudėtyje reikia mobilesnio žaidėjo. Jeigu Mindaugas pateks į pagrindinę sudėtį, žais ketvirtoje pozicijoje. Mums reikėjo mobilesnio žaidėjo Žukauskui iškritus neaišku kuriam laikui.

Su kitais turėjome mažiau variantų tiek gynyboje, tiek puolime. Laukėme, neforsavome Mindaugo grįžimo ir kai viskas gerai ėjosi, leidome daugiau pažaisti, kad įeitų šiek tiek į ritmą. Manau, kad gerai, ypatingai antras išėjimas. Visai geras.“

Maksvytis taip pat padėkojo už darbą Donatui Taroliui ir sudėtyje liko 14 krepšininkų. Anksčiau buvo atsisveikinta su Laurynu Biručiu.

„Jis eilinį kartą mus gelbėjo ir atvažiavo, – sakė Maksvytis. – Tą patį buvo planavęs padaryti languose. Manau, kad ir jam padėjome bei jis mums padės. Kai ateis langas, jis daugiau pažinos trenerius, sistemą. Taip, kad sąrašas sutrumpėjo. Turime 13 žaidėjų ir Eigirdą Žukauską, kuris, tikėkimės, kad greitai sugrįš.“

– Kokios jūsų mintys po rungtynių?
– Žaidėme rungtynes po rungtynių ir kartais sunku užmotyvuoti žaidėjus, ypač po Ispanijos rinktinės, pilnos arenos, žaisti su Nyderlandais. Bet čempionate bus toks pat formatas. Taip, kad pasibandėme kažkiek ir pasikoregavome rytines treniruotes, reaguojame į situaciją.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
EFF
24
Jonas Valančiūnas
Taškai 14
Taiklumas 5-7
Atkovoti kamuoliai 8
Rezultatyvūs perdavimai 2

Pirmoje pusėje vyko kova, o antroje pagaliau susitvarkėme kamuolius, kuriuos laimėjome pirmą kartą po ilgo laiko. Padarėme mažai klaidų ir užsidengėme varžovų tritaškius. Gana neblogai antroje pusėje veikė mūsų visų penkių žaidėjų besikeičianti gynyba. Kažkiek pavyko pasaugoti lyderius. Pavyko įvesti naujus žaidėjus, kurie prieš tai nežaidė. Taip, kad pavyko įgyvendinti savo tikslus. Dabar trumpai pailsėsime ir nuo pirmadienio pradedame pasiruošimą atrankos rungtynėms bei čempionatui.

– Po mačo su Ispanija minėjote, jog trūksta geresnio suolo įsiliejimo. Šiandien nuo suolo rungtynes pradėjo Marius Grigonis. Ar vis dar bandote spręsti tą problemą?
– Manau, kad nereikia prisirišti. Tarp startinio penketo sukasi 6-7 žaidėjai. Vieną kartą tai bus Grigonis, kitą kartą galbūt duosime Butkevičiui kokią gynybinę užduotį. Dėl Iggy (Brazdeikio), kalbėjome, kad jis geriau žaidžia, kuomet pradeda mačą starte. Jis yra vienas iš mūsų pagrindinių žaidėjų. Gal kada nors bandysime jį nuo suolo, bet stengsimės jį leisti į startinį penketą. Nebus pririštas. Reaguosime į varžovus.

– Kiek esate patenkintas Luko Lekavičiaus žaidimu?
– Paskutines porą rungtynių Lukas sužaidė žemiau nei jis gali. Žinau, ką Lukas gali ir jis grįš. Mums tokio žaidėjo reikia. Jis gali pakeisti rungtynių eigą, išeiti trumpomis atkarpomis, primesti taškų, apsiginti. Gal buvo šiek tiek blogesnės rungtynės, bet aš tikiu Luku ir bus momentas, kuomet jis trauks mus rungtynėse.

– Gal Lukas kažkiek jaučiasi ne formoje dėl ilgos pertraukos po sezono?
– Manau, kad labiau įėjimas į formą. Vasarą buvo ilga, kiek žinau, buvo ir vestuvės bei visi kiti įvykiai. Jis įeidinėja į formą ir manau, kad įeis.

– Kokia yra Eigirdo Žukausko būklė?
– Pirmadienį darysime tyrimus ir žiūrėsime, ar nuo pirmadienio jis pradės treniruotis. Jeigu nuo tada nesitreniruos, mažos galimybės, jog žais pirmąsias atrankos lango rungtynes. Jeigu nepavyks, tuomet bandysime nuo ketvirtadienio treniruotis. Kažkiek dar lauksime. Neblogai atrodė Eigirdas, todėl kažkiek dar tikimės, kad jis grįš.

– 7 pergalės ir 7 pasiruošimo etape. Kaip įvertintumėte pasiruošimo etapą, kokį pažymį skirtumėte?
– Sunku vertinti. Rungtynėse su ispanais gal net ir geriau sužaidėme išvykoje nei namie. Ar kažkoks nedidelis nervingumas atsirado, bet gerai tokias rungtynes gauti, kurios vyksta taškas į tašką. Gerai, kad žaidėme su ispanais. Pasiruošime norėjome žaisti su stipresniais varžovais, bet Šiaurės Makedonija atsisakė. Turėjome keisti savo varžovus. Taip, kad pasiruošimas geras, viską laimėjome. Kaip treneriui norėjosi, kad būtų dar geriau, bet manau, kad pasitikrinome kelis variantus tiek puolime, tiek gynyboje. Dabar tik belieka viską išdirbti, išsigryninti tą paskutinį dvyliktuką ir ramiai ruoštis čempionatui. 

– Ar įmanoma išvengti čempionato metu tokių situacijų, jog JV ir Sabonis abu nesėdėtų ant suolo? Ar nėra per didelė prabanga juos abu sodinti?
– Visko gali būti. Jeigu mes norime taikyti kažkokį keitimąsi ginamaisiais, tai labai gerai daro Echodas, neblogai ir Domantas. Visokių planų yra. Reikės skaičiuoti minutes. Jūs vakar irgi atkreipėte dėmesį, jog Domas ir JV žaidė per daug. Bet dabar Mindaugas grįžo ir šiek tiek minučių nuims. Greičiausiai, kad jie pažais truputį kartu ir vėliau vienas kitą keis.

– Turint omenyje, kad Eigirdas gydosi traumą, galimas variantas, kad turėsite 13 žaidėjų iki čempionato pradžios?
– Greičiausiai. Netyla kalbos, kad reikia turėti 14 žaidėjų čempionate. Toks prašymas buvo iš federacijų. Tiek traumų atvejai, tiek koronaviruso situacijos. Na, bet kol kas yra tokios taisyklės, kad 12. Žinome, kaip viskas gali pasikeisti. Manau, jog neskubėsime ir kai matysime, kad nėra ko tikrinti, tuomet pasirinksime tą dvyliktą, kai matysime, jog visi sveiki ir gali sportuoti, išsirinksime dvyliktuką bei ruošimės čempionatui.

– Ar idėja į čempionatus vežtis 14 krepšininkų FIBA kabinetuose yra pasistūmėjusi?
– Manau, kad sustojusi. Tas klausimas buvo iškeltas keletą metų atgal. Dabar, prisidėjus pandemijos situacijai maniau, jog jis bus įgyvendintas. Jis galbūt palankesnis yra stipresnėms rinktinėms. Žaidėjams iškritus, jos gali pakeisti sudėti lygiaverčiais žaidėjais ir mažiau palankus kitoms federacijoms.

– Turėjote vos du mačus prieš aukštesnio kalibro komandą. Ar nepritrūko rimtesnių testų?
– Galbūt ir pritrūko. Turime omenyje ir tą faktą, kad žaisime dar dvejas atrankos rungtynes. Galbūt mes jas negražiai pavadinome kaip dvejas kontrolines rungtynes. Taip, kad bendrame kontekste viskas bus gerai.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Ignas  Brazdeikis
16 PTS
4/6 FG
6/6 FT
Jonas  Valančiūnas
8 REB
7 DREB
1 OREB
Lietuvos rinktinė
Keli žaidėjai
4 AS
Jonas  Valančiūnas
24 EFF
80% 2P%
50% 3P%