Į Kauno „Žalgirio“ treniruotes susirinko tik septyni pagrindinės sudėties žaidėjai. Prie pratybų prisijungė penki dublerių krepšininkai, po rinktinės stovyklos besiilsintis Tomas Dimša įsilies sekmadienį.

Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Kitą savaitę Kauno „Žalgirio“ krepšininkų lauks pirmosios kontrolinės rungtynės, o komandos sudėtis tik iš dalies primins tą, kuri kovos jau prasidėjus sezonui.

Nemaža dalis pagrindinės „Žalgirio“ komandos krepšininkų šiuo metu yra išvykę su savo šalių nacionalinėmis rinktinėmis – dalis jų prie komandos prisijungs rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjo pradžioje, o kiti tik pasibaigus Europos krepšinio čempionatui.

Šiuo metu prakaitą komandos treniruotėse lieja Karolis Lukošiūnas, Mantas Kalnietis, Keenanas Evansas, Edgaras Ulanovas, Kevarriusas Hayesas, Laurynas Birutis ir Motiejus Krivas, skelbiama pranešime spaudai.

Darbus iš šalies stebi po čiurnos operacijos sveikstantis Dovydas Giedraitis, o Lietuvos rinktinės stovyklą neseniai palikęs Tomas Dimša prie komandos draugų prisijungs sekmadienį.

Tiesa, komandos vyr. trenerio Kazio Maksvyčio asistentų vedamose treniruotėse žmonių netrūksta – laisvas vietas užpildo Kauno „Žalgirio“ jaunimo ekipos krepšininkai.

Prie pagrindinės komandos treniruočių prisijungė ir savo šansų kontrolinėse rungtynėse lauks jau pernai su pagrindine komanda treniravęsis Liutauras Lelevičius bei kiti „Žalgiris-2“ ekipos nariai – Kajus Kublickas, Dovydas Butka, Nedas Montvila ir Gytis Nemeikša.

„Nuolat stebime savo jaunimą, kalbame su dublerių treneriais, o dabar bus puiki proga patiems juos pamatyti iš dar arčiau, – sakė treniruotes šiuo metu vedantis Gintaras Krapikas. – Tai talentingi vaikinai, iš akių matosi didelis noras dirbti ir parodyti save. Visi sistemoje žaidžiantys krepšininkai turi žinoti, kad gaus savo šansą.“

„Bus labai įdomu pasitikrinti jėgas su pagrindinės komandos krepšininkais, pažiūrėti, ko esi vertas ir kuriose vietose dar turi pasitempti, – sakė su Lietuvos dvidešimtmečių rinktine Europos čempionato sidabrą iškovojęs Dovydas Butka. – Vasara buvo intensyvi ir gana sėkminga, todėl prisijungsiu būdamas jau neblogos sportinės formos ir tikiu, kad su kitais dubleriais vaizdo negadinsime.“

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.