[image=4257 left]Trečiąją Borislavo Stankovičiaus turnyro dieną baigėsi tik vienerios rungtynės. Lietuviai įrodė pranašumą prieš argentiniečius ir tapo turnyro Kinijoje vienvaldžiais lyderiais. Tuo tarpu kitas dvejas teko nutraukti nesužaidus 40 minučių.

Rungtynėse tarp Kinijos ir Puerto Riko aikštėje nuo pirmųjų minučių užvirė bekompromisė kova. Puertorikiečiai, nors ir būdami žemesni už varžovus, nevengė grubiai žaisti ir varžovų nervai neišlaikė rungtynių pabaigoje.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Kinijos rinktinė įgijo 11 taškų pranašumą ir aikštėje kilo muštynės. Likus žaisti minutę ir 29 sekundes abejų komandų žaidėjai aikštėje pradėjo svaidytis kumščiais ir teisėjai diskvalfikavo visus krepšininkus.

Į konfliktą įsivėlė ir žiūrovai: palaikydami Kinijos rinktinę, į aikštę jie mėtė įvairios talpos puodelius bei butelius su vandeniu.

[image=4258 right]Rungtynėms teisėjavę arbitrai nusprendė dvikovą nutraukti, pergalę įskaitydami tuo metu pirmavusiems kinams.

Žiūrovų mėtyti buteliai su vandeniu atsiliepė kitoms rungtynėms. Dvikovos tarp Angolos ir Australijos rinktinių trečiajame kėlinyje ant neišdžiuvusio parketo slystelėjo ir rimtai susižeidė vienas Angolos krepšininkų.

Abiejų komandų treneriai, nenorėdami rizikuoti žaidėjų sveikata, sutarė nutraukti susitikimą. Pergalę 62:49 šventė tuo metu pirmavę afrikiečiai. Tai buvo pirmasis jų laimėjimas turnyre.

FIBA atstovai, išnagrinėję konfliktus nutarė, kad turnyras toliau bus tęsiamas kaip planuota.

[image=4260 left]
[image=4261 left]
[image=4262 left]
[image=4263 left]

Komentarai:
Geros rungtynes suteisejauti papuole R.Brazauskui :)))
2005-08-01
-2
Atsakyti
Tokie dalykai turnyro nepuosia. Nesuprantu kodel Puerto Riko krepsininkai taip arsiai ardesi aikstelej, kad viskas baigesi mustynemis juk cia ne olimpiada ar koks nors prestizinis turnyras. P.S. Idomu ka darys TopSport'as ir Orakulas su situ varzybu baigtim.
2005-07-29
+3
Atsakyti
koks cia turnyras, sale beveik tuscia nera ziurovu
lievas turnyras
2005-07-29
+1
Atsakyti
Zluges turnyras. Organizacija turnyro tokia "lieva" kad ner ka cia ir bepridurti. O dar sitos mushtynes...
2005-07-29
+4
Atsakyti
mat nelabai patinka kai nutraukia rungtynes ir uzskaito pergale kas pirmauja!!!
2005-07-29
-4
Atsakyti
Ėėė geras... Muštynės yra gerai :))) Budulių banda
2005-07-29
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.