„Jeigu turėdami Lauren Jackson, Iriną Osipovą ir Dianą Taurasi taip pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, aš nebeturiu ką pridurti“, – po pirmosios nesėkmės moterų Eurolygos varžybose šį sezoną pareiškė Maskvos srities „Spartak“ ekipos savininkas Šabtajus Kalmanovičius.

Lipo per galvas

Nacionalinės moterų krepšinio asociacijos (WNBA) žvaigždžių perpildyta jo ekipa Vilniaus „Siemens“ arenoje turėjo pripažinti Vilniaus TEO ekipos pranašumą ne tik aikštėje, bet ir po krepšiais.

Vienomis geriausių aukštaūgių pasaulyje vadinamos Jackson, Osipova ir Taurasi kartu atkovojo tik 9 kamuolius, o iš viso „Spartak“ po krepšiais sugriebė 32 kamuolius. Tuo tarpu pasaulinio garso žvaigždėmis baudos aikštelėje negalinčios pasigirti lietuvaitės atkovojo net 48 kamuolius.

„Sėkminga kova po krepšiais buvo viena pagrindinių pergalės priežasčių“, – po mačo pripažino TEO strategas Rūtenis Paulauskas, padėkojęs auklėtinėms už pasiaukojamą kovą.

Žarstė pagyras

Pastaruosius du Eurolygos čempionatus laimėjusio Rusijos moterų superklubo savininkas negailėjo liaupsių Lietuvos čempionėms, pripažindamas, kad trečiadienio vakarą jos aikštėje atrodė nepriekaištingai.

„TEO krepšininkės rungtyniavo nuostabiai, – pareiškė prieš dešimtmetį vienu Kauno „Žalgirio“ klubo savininku buvęs Kalmanovičius. – Matėme jų rungtynes su „Fenerbahce“ ekipa ir žinojome, kaip reikia žaisti, kaip gintis prieš vilnietes, tačiau mums nepavyko“.

Žydų kilmės verslininkas, turintis Lietuvos pilietybę prisiminė, kad jo komanda antrąsias sezono Eurolygoje rungtynes pralaimi ne pirmą kartą. Prieš metus „Spartak“ ekipa nusileido Gdynės „Lotus“ krepšininkėms iš Lenkijos, tačiau vėliau tapo Eurolygos čempione. Kalmanovičius išreiškė viltį, kad šiemet analogiška istorija pasikartos.

Pusryčiai – antrajame kėlinyje

„Pirmajame kėlinyje merginos miegojo, antrajame – pradėjo pusryčiauti, o ketvirtajame ėmė žaisti. Mums pritrūko vieno kėlinuko“, – kvatojo „Spartak“ savininkas, pažymėjęs, kad aikštės šeimininkės be abejonių rungtyniavo daug geriau ir nusipelnė pergalės.

Paulauskas pažymėjo, prieš susitikimą tikėjęsis, kad jo auklėtinės kovos dėl pergalės. Vis dėlto sėkmingo pasirodymo prieš Eurolygos čempiones jis nebuvo linkęs sureikšminti.

„Turime naudotis tais šansais, nes jų nedaug. Būkime realistai ir nepervertinkime savęs – prieš akis dar beveik visas sezonas. Sirgaliai susidaro netinkamą nuomonę, kai komanda nugali itin stiprią varžovę, o vėliau pralaimi silpnai priešininkei. Tuomet visi ima kalbėti, kad pergalė buvo atsitiktinė“, – teigė Paulauskas.

Lauks žiūrovų paramos

TEO komandos strategas vylėsi, kad ateityje į moterų Eurolygos rungtynes susirinks gerokai daugiau žiūrovų. Jis buvo nustebęs protokolo įrašu, skelbiančiu, jog mačą stebėjo 300 žiūrovų.

„Šioje arenoje telpa apie septyni tūkstančiai. Tegul mūsų tikslas būna sulaukti tokio palaikymo“, – vildamasis, kad apie 700 rungtynes stebėjusių gerbėjų kitąkart į „Siemens“ areną atsives po 9 draugus svajojo Paulauskas.

Komentarai:
saunuoles
2008-10-23
+4
Atsakyti
ass
netelpa 11 iki 10 stuku telp cia siemens valdzia i laikrastis nori pabrest kad tiek telpa bet tuoj bus nebedidziausia lietuvoj arena :P
2008-10-23
+2
Atsakyti
justas
telpa 11 stuku
2008-10-23
Atsakyti
Na šiaip tai į Siemens arena telpa daugiau nei 11000 o ne 9200. O tai kad uždengta tai ir tv aiškiai matėsi
2008-10-23
-7
Atsakyti
ech..
Na nepulkit taip Sauliaus. Nebuvo varžybose, tai nematė, kad viršutinės tribūnos buvo uždengtos :)
2008-10-23
+5
Atsakyti
Saulius ------------>

Čia ir vietas tualetuose priskaičiavai, sapneli?
2008-10-23
+7
Atsakyti
1 - ***o nemalk, Eurolyga moka vietas suskaičiuoti 2 - viršus uždengtas, taigi skaičiuojamos tiktai apatinės tribūnos
2008-10-22
-4
Atsakyti
Saulius
Numazino biski Paulauskas vietu skaiciu Siemense, siaip sitoj arenoj telpa max 9200 tiksliai, o ne 7000 kaip jis sako
2008-10-22
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.