Kėdainiškiai sugebėjo laimėti prieš Lietuvos čempionus, leidus jiems atkovoti 22 kamuolius puolime.

Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ sugebėjo nugalėti Lietuvos čempionus jų tvirtovėje, o šį pasiekimą sustiprina du aspektai, kuriuos po rungtynių išskyrė svečių treneris Gediminas Petrauskas.

Pirmiausia, kėdainiškiai prieš Vilniaus „Rytą“ laimėjo be lyderio Pauliaus Petrilevičiaus. Antra, „Rytas“ sugebėjo puolime nusiimti 22 kamuolius.

„Pauliui atsitiko nelaimė šeimoje, mirė žmonos močiutė, užuojauta visai jų šeimai. Dėl to jis praleido vakar treniruotę, o po to ir susirgo, – spaudos konferenciją pradėjo Petrauskas. – Pirmi geri ženklai buvo vakar, pasišnekėjome, kad reikės atstovėti kitiems žaidėjams. Kai prieš rungtynes pamatai, kiek „Ryto“ žaidėjų nežais, krepšininkams lengviau patikėti, ką treneris sako. 

Man, aišku, stebuklas, kaip galima laimėti rungtynes, leidus varžovams nusiimti puolime 22 kamuolius. Čia yra nerealūs skaičiai. Jų vidurkis buvo 20, tikėjomės jį sumažinti per pusę, bet nesumažinome, o dar pakėlėme jį.“

Nors ketvirtajame kėlinyje Kėdainių klubas buvo įgijęs dviženklį pranašumą, rungtynių pabaiga gavosi nerami.

Už galvų tiek trenerį, tiek „Jeep“ arenoje buvusį komandos vadovą Joną Mačiulį privertė griebtis skubotas Mariaus Valinsko tritaškis paskutinę minutę, kuomet „Nevėžis-Optibet“ turėjo šešių taškų pranašumą.

„Visi matėte reakcijas, – apie šį epizodą su šypsena veide kalbėjo Petrauskas. – Jis neturėjo mesti ir iškart po mačo pasakė sorry. Marius norėjo padėti tašką rungtynėse, bet čia ta vieta, kai taip daryti nereikia. Ir matėme, kiek po to mums tai nervų kainavo. Vėlgi, suprantu, kad yra jauna komanda ir Vilniaus publika sukelia tą audrą bei spaudžia smegenis.“

Ką tokia pergalė Vilniuje duoda komandai papildomo?

„Tai mums buvo labai svarbu po rungtynių Jonavoje. Mes labai prastai žaidėme, nors, aišku, pažiūrėjus, kaip jie laimi, matant rezultatą, mes visai neblogai atrodome. (šypsosi) Jonavoje neradome ritmo visas rungtynes, šiandien jį suradome. Svarbiausia buvo atsitiesti ir ne tik apie pergalę kalba yra“, – dėstė Petrauskas.

Petrauskui sulaukus klausimo apie gerą komplektaciją, treneris nenorėjo džiaugtis per anksti ir pasakė, kas labiausiai jį neramina.

„Dabar yra taip, bet neramina bangavimas ir tai yra sunku ištreniruoti. Esame jauna komanda, suprantu, kad forma kris, kažkurie žaidėjai geriau jausis, kai kurie blogiau. Svarbiausia, kad nebūtų visos komandos sulūžimo. Normalu, kad yra mūsų išsikelti tikslai, bet po kelių rungtynių nepradėsime garsiai šnekėti, kur mes čia norime būti“, – sakė Petrauskas.

Komentarai:
Heee
pasidžiaukit, daugiau tokių pergalių nebebus ;)))
2022-10-11
-10
Atsakyti
Joo
Realiai tai turejo Rytas pralosti ir Juvei, bet aisku kai komanda treniruoja toks begalvis kaip Kairys, tai anie ir praleido beveik garantuota pergale. Privalejo Rytas kilti i dar aukstesni lygi, bet dabar vel nukrito i uzpraeita sezona kai net nuo Vefo gaudavo.
2022-10-10
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.