Šeškus metė akmenį į Jurgio Laurinavičiaus daržą.

Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Per paskutinę minutę 6 taškų pranašumą iššvaistęs Jonavos „CBet“ klubas šį sezoną patyrė pirmąjį pralaimėjimą, nusileisdamas Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (82:84), tačiau ryškiausiu rungtynių epizodu tapo Virginijaus Šeškaus išvarymas iš aikštelės.

Trečiojo kėlinio viduryje Šeškus apeliavo į teisėjus, o Jurgis Laurinavičius skyrė strategui antrąją techninę nuobaudą bei išvarė jį iš aikštelės.

Po mačo surengtoje spaudos konferencijoje Šeškus buvo itin nepatenkintas šiuo sprendimu.

„Reikia pradėti nuo savęs. Negali paleisti tokių rungtynių. Aš manau, kad čia prasideda Laurinavičiaus asmeniškumai su manęs išvijimu specialiai. Aš suprantu, kad negalėjau ten eiti, bet pirmas epizodas, kuomet švilpukas vėlavo dėl pražangos, aš to švilpuko prašiau. Nei aš ten grūmojau teisėjui, nei ką. Dabar žiūrėjau vaizdo įrašą. Pirmoji techninė išvis buvo skirta už nieką.

Antrą (techninę) suprantu, bet principinis dalykas. Jeigu aš einu, teisėjas turi nuo trenerių eiti tolyn. O čia į mane eina, specialiai provokuoja. Nenoriu kalbėti. Ir žaidėjus provokuoja. Negražiai pasielgė. Ką tas išvijimas davė? Pažiūrėkite, šiandien suvarė 7 technines pražangas. Treneriams, žaidėjams. Palietimai visi. Toks jausmas, kad mes tik vieni darome klaidas.

Aišku, mes rungtynes pralaimėjome patys. Ryte treniruotėje prieš tą spaudimą stovėjome. Per minutę iššvaistėme 6 taškus bei praradome tris kamuolius. Nieko negali kaltinti. Patys kalti. Aišku, su tokiu pataikymu... Pirmoje pusėje tritaškių pataikymas buvo 7 procentai, antroje pasitaisė iki 20 procentų“, – teigė treneris.

Šeškus atskleidė, kodėl pyko ant teisėjo. Priežastis – pavėluotai skirta pražanga Keithui Bensonui.

„Švilpukas vėlavo kokias dvi sekundes, o aš prieš tai prašiau pražangos. Galbūt per daug, aš suprantu, bet kam išvaryti? Aš paprašiau teisėjo pasiaiškinti už ką man buvo duota techninė. Jis neina nuo manęs, komunikuoja su manimi ir dar išvaro. Garbės žodis, aš nesikeikiau. Tiesiog paprašiau paaiškinimo, už ką man skyrė techninę pražangą ir mane išvijo. Teisėjams gal kitaip atrodė. Bet čia neesminis klausimas. Negalėjome per minutę prarasti 6 taškų persvaros“, – teigė Šeškus.

Komentarai:
nini
Idomu butu pasiziuret statistika kiek koks tesejas LKL duooda daugiausia techniniu prazangu per sezona ir pan.
2022-10-23
+7
Atsakyti
hmm
2 sekundes irodo kad Seskus treneris o ne balerina
2022-10-23
+1
Atsakyti
A
Šeškus žino savo problemą, ne kartą pats akcentavo, jog nesusitvardo. Tai kaip jis iš žaidėjų reikalauja pasitempimo, darbo treniruotėse, užsidegimo rungtynėse tt, taip ir iš savęs turėtų reikalauti susitvardymo. Visa tai gi dėl bendro komandos labo.
2022-10-23
+5
Atsakyti
Tai va
Pats Šeškus puikiai žino, jog už tokį karščiavimasi priklauso techninė pražanga, tik emocijos dar neatslūgo.
2022-10-23
+5
Atsakyti
Baisu
Čia jau ne apeliavimas, primena "psichavimą", emocijų nevaldymą, baisiai atrodo. Žinoma, kad techninė, bet kuris treneris taip užsipuolęs teisėją turėtų gauti techninę, dar ir diskvalifikacija turėtų būti svarstoma.
2022-10-23
+10
Atsakyti
Iu
Kaip ten bebūtų, asmeniškumo kaltinimas turėtų būti svarstomas po rungtynių, video peržiūroje, skundo pagrindu tt. Juolab, jei žinai, kad turi viena tech, nesvarbu kaip jį bebuvo gauta, tai žmogau susilaikyk, susiturėk...
2022-10-23
Atsakyti
Ohoo
Rimtai Šeškau, taip pūstis dėl 2 sek. trečiajame kėlinyje???Ohooo!!! Sakyčiau atvirkščiai, čia jau Šeškaus asmeniškumai dėl Laurinavičiaus...
2022-10-23
+6
Atsakyti
A.
lazybos. kazybos. lazybos. gal jau laikas tas lwzybu kompa ijas pazaboti ir ismežti tai kas gimai susiję (siuo atveju teisėjas)
2022-10-23
-9
Atsakyti
Aiškiaregis
Manau, kad teisėjams dėl kai kurių komandų, jų trenerių ir žaidėjų yra duotos (viešos ir neviešos) ,,zadanijos"...Juk ir žiūrovai nedurni- tiesiog matosi ... GĖDA. GĖDA. Bet čia Lietuva , kelius jau pramynė Lietuvos ,,futbolas" ir einame Lietuvos ,,futbolo" keliu.
2022-10-23
-1
Atsakyti
Anonimas
neteisėjaujant Jasevičiui kažkas turi perimti jo vaidmenį
2022-10-23
+14
Atsakyti
Rr
neginu deskaus, bet laurinavicius pastoviai pridalina techniniu. ypac daznai dalina tada kai pats suklysta. jis nesugeba susitvardyti.
2022-10-23
+24
Atsakyti
Jo
laurinavičius - labiausiai susireikšminęs teisėjas.Vsazduoja visatos bambą.
2022-10-23
+9
Atsakyti
x
o tai ne šitas teisėjas dviem savaitėm turėjo būti nuimtas?
2022-10-22
+26
Atsakyti
Ano
Kdl nėra įrašo kai šeškus gavo pirmą techninė?
2022-10-22
+5
Atsakyti
Belekas
Pritariu Šeškui - paziurejus epizoda matosi,kaip vienas teisejas paveluotai (!!!) svilpia prazanga ir tuo pat metu Laurinavičius technine duoda,toks jausmas,kad lauke tokio momento. Kuom Šeškui nepritariu - jis sako,kad pirma buvo uz nieka. As sakyčiau,kad ir antra buvo uz nieka - kiek kartu esam mate,kad po technines treneris rekia i veida teisejui,kuris tiesiog pralaukia epizoda ir viskas. O cia suklydo viena karta,tai ant virsaus dar antra technine ir treneris eliminuotas. Arba asmeniskumai teisejo,arba pastates uz Utena buvo.
2022-10-22
+32
Atsakyti
palaikau sesku, sitas teisejukas ne karta ir ne du yra pasirodes kaip labai jau aukstai save vertinantis
2022-10-22
+35
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.