Bertomeu atskleidė, idėją apie Eurolygos plėtrą Dubajuje būtent jis iškėlė dar vasario mėnesį.

Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr. Imago Images – Scanpix

Buvęs Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu dalyvavo „Marca“ radijo laidoje „El Programa de Ortega“, kurioje kalbėjo apie savo gyvenimą po 22 metų Eurolygoje, Dubajaus projektą, FIBA ​​strategiją ir kitas temas.

Bertomeu šią vasarą buvo pašalintas iš Eurolygos generalinio direktoriaus pareigų po 22 metų vadovavimo. Ispanijos vadovas teigė, kad yra patenkintas atliktu darbu.

„Didžiuojuosi tuo, ką padarėme Eurolygoje kaip komanda. Pakeitėme Europos krepšinį ir jo struktūrą. Mielai būčiau pabaigęs suplanuotą programą“, – prisipažino Bertomeu. – Per 3-4 metus galėtume tai padaryti.

Tačiau bendrai pažvelgus, kur krepšinis buvo amžiaus pradžioje ir kur jis yra dabar, balansas yra itin teigiamas. Sukūrėme krepšinio kultūrą ir bendruomenę Europoje. Padidinome biudžetus ir dabar turime daugiau nei 200 televizijos kanalų, kurie transliuoja rungtynes.

Bertomeu džiaugiasi Paryžiaus ir Londono prisijungimu prie Eurolygos krepšinio šeimos, teigdamas, kad teritorijų išplėtimas yra vienas pagrindinių Eurolygos tikslų.

„Eurolyga turi du pagrindinius tikslus: išplėsti teritorinį žemėlapį ilgalaikėmis licencijomis ir rasti verslo tvarumą. Dabar turime dvi komandas iš Paryžiaus ir Londono, o tai yra puiku. Klubai turi keisti savo trumpalaikes strategijas, nes visada reikia laimėti. Negalite nieko valdyti su baime. Šie du dalykai būtų užbaigę tai, ką turėjau omenyje“, – pripažino Bertomeu.

Nuotr. Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Buvęs Eurolygos generalinis direktorius taip pat atskleidė, kad jis pirmasis užmezgė ryšius su Dubajumi dėl galimos partnerystės ateityje.

„Dubajus nėra nauja naujojo vadovo idėja, – tvirtino Bertomeu. – Apie šią galimybę pradėjau kalbėti dar vasarį. Tai gali padėti pakeisti Europos krepšinio ateitį.

Mes neketiname didinti savo išteklių čia (Europoje), ten (Dubajuje) yra natūralus augimas (galimybė). Jei norime krepšinį plėsti ir pagerinti verslą, turime žengti į naujas rinkas.“

Kaip trečiadienį pranešė BasketNews žurnalistas Donatas Urbonas, Dubajus prisijungė prie lenktynių dėl 2022–2023 m. Eurolygos finalo ketverto.

Tuo metu Bertomeu taip pat sukritikavo FIBA ​​poziciją dėl atrankos langų, teigdamas, kad krepšinio gerbėjai nesidomi produktu, kai jame nėra geriausių žaidėjų.

„Sirgaliai nesijaudina dėl FIBA ​​ir Eurolygos ginčų, – pareiškė Bertomeu. – Tereikia pažvelgti į lankomumą per pastaruosius penkerius metus.

Žmonės jaudinasi kaip niekad. Negaliu suprasti, kaip FIBA ​​leidžia žaisti be geriausių žaidėjų. Jūs žinote, kad 70-80 žaidėjų neatvyks į langus. Tai neturi prasmės. Ar būtų geriau, jei mes prisijungtume vienas prie kito? Aš nesu tikras.“

Dejanas Bodiroga ir Marshallas Glickmanas perėmė Bertomeu atitinkamai prezidento ir generalinio direktoriaus pareigas. Paklaustas apie Bodirogą, Bertomeu per daug nedetalizavo.

„Linkiu Dejanui Bodirogai sėkmės naujajame vaidmenyje. Labai tikiuosi, kad jam pavyks geriau už mane“, – sakė Bertomeu.

Galiausiai Bertomeu buvo paklaustas apie Rusijos klubų galimybę sugrįžti į Eurolygą. Tačiau Ispanijos vadovas negalėjo pasakyti konkretaus metų skaičiaus ar papildomos informacijos.

„Šiuo metu mums tereikia palaukti. Negaliu tikėtis, kad jie artimiausiu metu grįš į lygą. Jei įjungsite televizorių, pamatysite, kad ten viskas vis dar vyksta“, – apibendrino Bertomeu.

Komentarai:
Bet tai koks arogantiškumas sklinda iš Barmalėjaus lūpų.Tik nušalino nuo sosto,o jis staiga pragieda apie savo gerus darbus ir net prisiima kitų nuopelnus,kaip kad su Dubajum.Gerai,jei jis šitą mintį jau vasarį sakė,tai kodėl tada žurnalistai apie tai nerašė?Faktas,kad ne jo čia idėja,parodė savo šlykštumą.Ir su FIBA jis toliau nenori taikytis,kai tuo tarpu atėjusi nauja valdžia jau turėjo pokalbį su FIBA ir derina tvarkaraštį prie rinktinių langų.Pačiu laiku Barmalėjus buvo nustumtas.
2022-10-26
+4
Atsakyti
bimbom
jis tik kase duobe Europos krepsiniui, o ne dare kazka naudingo, po jo "22 metu darbo" cia nera jokio finansinio tvarumo, jokiu reguliaciniu mechanizmu, kad aplyginti klubu pajegumus, beprotiskus islaidavimus, jaunu zaideju itraukima i zaidima ir kas slyksciausia pas ji net nebuvo jokios morales, savigarbos, jei putino vienas is karaliuku susimaste pazaisti krepsini, tai prasom Eurolyga jusu laukia, tik merkit minusan desimtis milijonu ir zaiskit managerius tusciose arenose.. Dar paliko dovanele - arabus.. Visiskas dugnas, kai pries nosi tuos desimtmecius NBA tiesiog dirbo, dirbo klubu, zaideju, zmoniu labui ir turi rezultata ir yra nuo nieko nepriklausomi. Ir kas liecia pasakyma apie FIBA, tai tikri krepsinio fanai ziuri ir vaiku ir studentu ir pusiau megeju krepsini, o ten tikrai nera geriausi zaidejai.
2022-10-26
+14
Atsakyti
rudas produktas
"krepšinio gerbėjai nesidomi produktu, kai jame nėra geriausių žaidėjų". Dabar jau ir krepsinio turnyrai produktais vadinami.
2022-10-26
-12
Atsakyti
Steponas
rusams vieta azijoj
2022-10-26
-2
Atsakyti
Izraeliui irgi.
2022-10-26
-3
Atsakyti
ane
2022-10-26
-2
Atsakyti
Tikiuos labai vatnykai nenuminusuos manes, bet as uz pletra i Emiratus. Izraelio ar Turkijos Eurolygai tikrai per mazai ir norint konkuruot su NBA, reik didesniu finansiniu iplauku. Zinau kad kvailai skamba tas "Euro", bet yra kaip yra. Viena Europa nera pajegi finansiskai islaikyt tiek futbolo tiek krepsinio auksciausiame lygmenyje. Ir siaip futbola valdo arabu ir kinu pinigai jau po senovei, ir niekas del to nesiparina.
2022-10-26
-10
Atsakyti
Interneto nuomonė
Minusuos ar pliusuos, tu vis tiek esi niekalas su kažkokiu pasenusiu internetiniu bajeriu avatare. Išsivalyk mandavoškes iš barzdos gal į kokią darbovietę tave priims.
2022-10-26
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.