Tyleris Cavanaugh 2019-2020 m. sezone atstovavo Berlyno ALBA klubui, su kuriuo puolėjas susitiks penktadienį „Žalgirio“ arenoje.

Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D. Lukšta

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą Eurolygos šeštojo turo rungtynes žais sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai susitiks su tris pastaruosius sezonus iš eilės Vokietijos čempionų titulą iškovojusia Berlyno ALBA ekipa.

Apie laukiančią akistatą su „Žalgiris TV“ kalbėjosi buvęs ALBA žaidėjas ir dabartinis žalgirietis Tyleris Cavanaugh.

„Jų žaidimas yra nepasikeitęs, jie žaidžia akiai smagų ir greito tempo krepšinį. Jie puikiai judina kamuolį, prie jo visi prisiliečia ir ALBA renka daug taškų iš greito krepšinio. ALBA pasižymi labai rezultatyviu krepšiniu, – kalbėjo 2019–2020 m. sezone Berlyno klube žaidęs amerikietis. – Iš tų laikų, kai žaidžiau Berlyne, dar liko keletas krepšininkų, todėl ši dvikova bus labai smagi.“

Šį Eurolygos sezoną ALBA pradėjo trimis pergalėmis iš eilės bei buvo sustabdyta tik ketvirtajame ture, kai be kelių svarbių rotacijos žaidėjų išvykoje nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ (74:78). Praėjusią savaitę ALBA nepavyko sugrįžti į pergalių kelią ir Valensijoje, kur šeimininkų klubui buvo pralaimėta rezultatu – 73:87.

Kol nepasveiko visi traumuoti Vokietijos klubo krepšininkai, komandą į priekį veda kapitonas Luke‘as Sikma, renkantis po daugiau nei 16 naudingumo balų. Milžinišką pažangą, lyginant su praėjusiu sezonu, padarė ir gynėjas Tamiras Blattas (13,8 taško, 5,4 rezultatyvaus perdavimo) bei aukštaūgis Christas Koumadje (10,2 taško, 6,8 atkovoto kamuolio).

„Luke‘as – fenomenalus žaidėjas. Jis yra lyg gyvatės galva ALBA klube – viskas prasideda ir baigiasi jo veiksmais. Jis puikiai dalina kamuolį komandos draugams, puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Ir, taip, per pastaruosius trejus metus, nuo to laiko, kai palikau ALBA, jo žaidimo kreivė tik kilo į viršų.

Taip pat sustiprėjo ir daugelis jaunų žaidėjų, pavyzdžiui, Malte Delowas, Jonas Mattiseckas, Timas Schneideris. Ir toliau tobulėja. Tobulėja visa ALBA organizacija. Labai nekantrauju sulaukti susitikimo, tai bus puikus jėgų išbandymas mūsų komandai“, – tikino „Žalgiryje“ antrą sezoną žaidžiantis aukštaūgis.

Tarp rezultatyviausių Eurolygos komandų besipuikuojanti ALBA turnyre dar ir atlieka daugiausiai perdavimų bei atkovoja daugiausiai kamuolių. Cavanaugh teigimu, svarbiausia neleisti berlyniečiams įsibėgėti ir pasiūlyti fiziškumo.

„Fiziškumas žaidžiant su ALBA bus labai svarbus. Jiems yra labai svarbūs tikslūs įkirtimai, laiku atliekami veiksmai, todėl su fiziškumu gali juos išmušti iš ritmo bei sutrukdyti žaisti savo krepšinį. Būtent mūsų fiziškumas gynyboje gali turėti didžiulę įtaką ALBA žaidimui“, – tvirtino Cavanaugh.

Prieš rungtynes su ALBA „Žalgirio“ sirgaliai iššlavė visus likusius bilietus į rungtynes bei tą padarė jau antrą kartą per pirmąsias tris šio sezono namų dvikovas.

„Kaip žaidėjas daugiau nieko negali iš sirgalių ir reikalauti, jų palaikymas mums yra pats svarbiausias dalykas. Žaisti prieš sausakimšą areną yra neįtikėtinai smagus jausmas. Ta energija, atmosfera… Tokius aspektus mes galime paversti į savo pranašumą ir tikiuosi, kad pratęsime pergalių namuose seriją“, – kalbėjo Cavanaugh.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.