Joe Johnsonas kitą sezoną vis dėlto vilkės Atlantos „Hawks“ marškinėlius. Galiausiai sutarta, jog 24 metų 203 cm ūgio krepšininkas sudarys kontraktą su buvusiu klubu Fynikso „Suns“, o vėliau mainų metu atsidurs Atlantoje.

Antradienį „Suns“ sudarys penkerių metų 69,6 mln. JAV dolerių kontraktą su J.Johnsonu ir netrukus išmainys jį į prancūzą Borisą Diaw bei du NBA naujokų biržos šaukimus. Taip pat Atlantos klubas sumokės 4,9 mln. JAV dolerių.

Sutartį su „Hawks“ J.Johnsonas ketino sudaryti pasibaigus praėjusiam sezonui. Tačiau krepšininkas buvo apribotas laisvasis agentas, o tai reiškė, jog „Suns“ pasiūlius vertingesnį kontraktą J.Johnsonas būtų privalėjęs grįžti į Fyniksą.

Nors J.Johnsonas kalbėjo su „Suns“ vadovais ir pareiškė, jog nenori likti Fynikse, buvęs jo klubas tikino, jog vis tiek bandys išsaugoti krepšininką ir pasiūlys vertingesnę sutartį. Vis dėlto buvo rastas kompromisas – mainai.

Praėjusį sezoną per rungtynes J.Johnsonas vidutiniškai pelnydavo 17,2 taško, atkovodavo 5,1 kamuolio bei atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

23 metų 201 cm ūgio B.Diaw praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 4,8 taško, atkovodavo 2,6 kamuolio bei atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
kam idomus tie ziedai, uz tuos limonus gali grazesniu blizguciu prisipirkt
2005-08-02
-4
Atsakyti
jam uzpiso but ,"lyderio padejeju" jis nori pats but lyderiu todel ir eina hawks dar litu dachuja gauna
2005-08-02
-2
Atsakyti
Johnsonas daro klaida kad iseina is "Suns" ekipos , matos kas jis nenori NBA ziedu o Hawks ekipoja jis nebus toks naudingas kaip "Suns ekipoje.
2005-08-01
+2
Atsakyti
Kapitonaz: O tie 5 limonai, tai ne grynais, o tik mainams, virsijantiems algu kepure ("trade exception"). Nelabai universalus turtas, bet gal pagelbes M. Finley is Dalaso gauti, nes Dalasas jo atsikrates 51 milijona prabangos mokescio sutaupytu, o tiesiog jo atleisti Cubanas nenori. Bet uzsikrauti Finley 51 mln atlyginima per 3 metus nelabai linksma Saulems butu, nes finansini lankstuma keliems metams i prieki prarastu, o didelio ir nelabai reikalingo kontrakto per mainus Dalasui "iskisti" Saules neturi.
2005-08-01
+6
Atsakyti
Liks "Suns" nemazai pinigu, bet geru zaideju laisvu jau nelabai ir like, reiks ieskoti mainu arba laukti, ka atleis pagal nauja "amnestijos" taisykle (visos komandos, kurioms gresia "prabangos" mokestis, siemet turi teise nutraukti viena kontrakta, sumokedamos zaidejui pinigus, ir tas kontraktas nebebutu apmokestinamas prabangos mokesciu).
2005-08-01
-4
Atsakyti
na siemet bus zymiai sunkiau saulems;],nes neteko vieno komandos lyderio...o gavo zaideja,kuris galbut dar neatskleide savo galimybiu...na dar gaus 2 saukimus ir beveik 5 limonus,gal ka dar pasikvies...o saukimai tai tik po metu...
2005-08-01
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.