Po lemiamo įmesto tritaškio „Žalgirio“ fanams pamojavęs Marcusas Fosteris teigė, kad norėjo pasiųsti žinutę, jog Kauno komandos sirgaliai jau gali vykti namo.

Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: Lukas Balandis

Vilniaus „Rytas“ atkakliame derbyje namuose pasiekė įspūdingą pergalę, tačiau tikriausiai šeimininkai dabar negalėtų džiaugtis apginta tvirtove, jeigu ne fantastiškas Marcuso Fosterio pasirodymas.

Fosteris ketvirtojo kėlinio pabaigoje pelnė 11 taškų iš eilės, pataikė įspūdingą tritaškį likus žaisti 11 sek. ir taip pastatė daugkartinius čempionus į sudėtingą situaciją, iš kurios žalgiriečiai nesugebėjo išsikapstyti.

„Rytas“ 89:85 palaužė iki šiol Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nepralaimėjusį Kauno „Žalgirį“.

„Buvo linksmos rungtynės. Aš ir mano komandos draugai puikiai pasirodėme svarbiame mače. Padarėme tai, ką mums ir reikėjo atlikti – iškovojome pergalę,“ – komentavo rungtynių herojus.

Fosteris per 33 minutes pelnė 34 taškus (6/10 dvit., 6/9 trit., 4/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, padarė 4 klaidas bei surinko 31 naudingumo balą.

– Ką pakeitėte žaidimo plane, kad pavyko išlipti iš 13 taškų deficito?
– Nieko nekeitėme antroje rungtynių pusėje, o tiesiog žaidėme savo krepšinį. Palaikėme tempą, išmetėme metimus, kuriuos turėjome išsimesti, ir išlikome fiziški.

– Ką ši pergalė pasako apie komandą?
– Šios rungtynės parodė, kokia komanda galime būti. Prieš tai žmonės neigiamai apie mus šnekėjo, nes prastai žaidėme. Mes to buvome nusipelnę, bet su kiekvienomis rungtynėmis mes vis labiau susižaidžiame ir tobulėjame.

– Ar asmeniškai turėjote didesnę motyvaciją žaidžiant prieš Eurolygos komandą?
– Kiekvieną kartą, kai žaidi prieš Eurolygos komanda, yra tos papildomos motyvacijos. Ypatingai man, nes jau esu žaidęs Eurolygoje praeityje. Žiūrėjau į šias rungtynes kaip į dar vieną žingsnį į priekį, kuris mane nuves ten, kur noriu atsidurti.

– Kai komanda buvo bėdoje, nusprendėte pats imtis iniciatyvos ant savęs. Ar jautėte, kad šiandien pataikysite?
– Šiandien – mano vakaras. Turėjau prisiimti atsakomybę ir žaisti su kamuoliu. Kitą vakarą gal tai bus kitas žaidėjas, bet šiandien tai buvau aš. Supratau, kad turiu imtis iniciatyvos.

– Ar tai jūsų karjeros rungtynės?
– Tai mano karjeros rungtynės, manau, kad šis rezultatas yra antroje vietoje pagal rezultatyvumą. Tai nėra blogas pasiekimas prieš Eurolygos komandą.

– Po paskutinio tritaškio pamojavote „Žalgirio“ sirgaliams. Ar kažką jiems norėjote pasakyti?
– „Žalgiris“ turi nuostabius sirgalius, tačiau čia mūsų arena. Norėjau tik pranešti, kad jie gali jau vykti namo.

– „Žalgiris“ prieš jus statė aukštesnius besiginančius žaidėjus. Kaip jums pavyko susitvarkyti su jais?
– Manau, kad svarbiausia išlikti kantriu ir stebėti, ką jie pastatys prieš tave. Paskutinėje atakoje, kurioje pataikiau, pamačiau, kaip varžovas ginasi, todėl iškart sugalvojau, kad po driblingo išsimesiu tritaškį. Tiesiog išlieku kantrus ir bandau perprasti situacijas, kuriose galiu išsimesti metimą.

– Kokios „Žalgirio“ silpnosios pusės buvo išanalizuotos prieš šias rungtynes?
– Susitarėme, kad atakuosime per jų gynėjus, būsime fiziški ir atliksime tinkamus metimus. Treneris dar prieš rungtynes sakė, kad turėsime išsimesti apie 40 tritaškių. Bandėme mesti tritaškius ir šiandien jie įkrito.

– Kiek tai buvo fiziškesnė komanda palyginus su kitomis LKL komandomis?
– Tai buvo mano trečios rungtynės su „Žalgiriu“. Kiekvieną kartą, kai prieš juos žaidžiu, jie – fiziški. Prieš Lietuvos krepšininkus yra sudėtinga žaisti, nes jie labai fiziški. Ne tik „Žalgiris“, bet ir visa lyga yra tikrai fiziška. Per kiekvienas rungtynes stengiuosi išmokti, kaip būti pačiam agresyvesniam.

– Prieš šią savaitę buvo daug abejojančių jūsų komanda. Ką dabar galite šiems kritikams pasakyti?
– Mes vis dar čia. Turime daug potencialo. „Ryto“ komanda neketina trauktis ir sieksime eiti iki pat pabaigos.

– Ką Fosteris veikia prieš 34 taškų rungtynes?
– Žiūriu „Netflix“ dokumentinius filmus, klausausi man patinkančios muzikos ir stengiuosi susikaupti, kad galėčiau būti tokiame lygyje kaip šiandien.

– Ar tai buvo pirmas kartas, kai girdėjote MVP skanduotes iš sirgalių?
– Taip, tai buvo pirmas kartas ir man tai labai patiko. Daugeliui jau esu pasakęs, kad atvykau čia dėl komandos ir sirgalių. Noriu žaisti prieš dideles sirgalių minias, nes jie suteikia energiją.

Margirio Normanto komentaras:

Kazio Maksvyčio komentaras:

Arno Butkevičiaus komentaras:

Komentarai:
Fosteris šoumenas pirstukais pamojavo. Linkiu sužaisti taip tarptautinėse varžybose ir pamojuoti.
2022-11-07
+1
Atsakyti
zalgirio biudzetas 11 mln euru,ryto boudzetas 1.9 mln euru....ir rytas dauzo ta zalgiri praejusi sezona ir si...kaip ten zalgiri formuoja komanda,kad tiek lavonu uzsiperka....kur jie tuos pinigus deda??Labdarai atiduoda??o zalgirio fanu pagrindinis atmazas eurolygoje,pasiziurekite i kitu komandu biudzetus......o cia zalgirio boudzetas vos ne 10 kart didesnis ir gauna :PP
2022-11-07
+3
Atsakyti
Anonimas
nekompleksuok, o mokek pralaimejima priimti
2022-11-07
-6
Atsakyti
Anonimas
Idomios rungtynes, vis daugiau intrigos. Gaila kad zavackas miega prie ragelio. Paemus dar viena gera legionieriu Rytas butu galejes kazka nuveikt ir Fiboje.
2022-11-07
+12
Atsakyti
Foster turbut uzdirba maziau nei Kalnietis. paziurekit i ta suola trinanti zmogeli ir Ryto snaiperi. o Zalgirio snaiperis Lukosiunas ar Dimsa? Brazdeikis, Ulanovas ar Butkevicius tiesiog nespeja paskui vikresni Foster todel ir prasileido tiek. ir treneris cia bejegis kai SG pozicijoj turi buri lkl vidutinioku.
2022-11-06
+11
Atsakyti
sff
LKL yra geresnių amerikiečių nei Lukošiūnas ar Dimša. Ar net tas pats Kalnietis. Pasaulis neteisingas, vaikai.
2022-11-07
-5
Atsakyti
Lojalumo programa
Iš kitos, kaip bronhitas koso...Duokit ir rytfaniam paloti :) Jus laimėsit viska :)))
2022-11-06
-1
Atsakyti
Aišku
0Nu reik pripažint, atskalbė mumis Fosteris? Kaip močiutė blynus, kaip ir vietoi ir stabiliai. Bet močiutė visada stabiliai kepa. Šeimai tinka, vakarėliui ne. Pykit,nepykit, kita kart nepraeis šita amunicija.Gerulis, bet tikrai ne serijai su žaliais.Laimėjo pelnytai, bet ramu del LKL. Čia ne Mamutu dienos.
2022-11-06
+17
Atsakyti
jeigu Rytas turetu toki biudzeta, kaip zalgirio tai surinktu 5 kart geresne komanda uz zalgiri. O jeigu ir seskus turetu toki biudzeta koki turi zalgiris tai laimetu eurolyga
2022-11-06
-7
Atsakyti
Aga
Visatos mažiausiai
2022-11-07
-4
Atsakyti
GM
Rytas dar pasipildys geru atletišku PF-SF (Jeff Garrett kaip variantas) už išpirka, o Lekūna+išpirka atiduos Jonavos Cbet-tui.
2022-11-06
-9
Atsakyti
Anonimas
Kaip gaila, kad atsakomios rungtynes kaune tik kova ir jau šitas mojuotojas tuo laiku trinsis kokiam Galatasaray.
2022-11-06
-1
Atsakyti
lollol
reik naturalizacija ta fosteri ir auksas olimpinis musu
2022-11-06
+14
Atsakyti
Vilnius
Fosteris 😄😁 Po paskutinio tritaskio pamojavote Zalgirio sirgaliams ar kazka norejote jiems pasakyti ? Zalgiris turi nuostabius sirgalius Taciau musu arena norejau pranesti kad vyktu namo jau per daug savim pasitiki
2022-11-06
-3
Atsakyti
auksciausias lygis. kodel zalgiris tokio negriebe, visa galva auksciau tiek uz zalgirio legionierius, tiek tuo labiau lukosiunus ir kalniecius ir brazdeokius
2022-11-06
-7
Atsakyti
Nes komandos reikia , o ne vieno statsitikos rinkejo. Praeita sezona Zali ir pries Real laimejo, nors buvo tragiski
2022-11-07
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.