Margiris Normantas žavėjosi Marcuso Fosterio dominavimu rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“. „Ryto“ kapitonas džiaugiasi, jog komanda po penkių pralaimėjimų įšoko į tokią trijų pergalių seriją – prieš „Žalgirį“, Alytaus „Wolves“ ir Atėnų „Peristeri“.

Nuotr.: LKL
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: LKL
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: Lukas Balandis

Finalinei sirenai paskelbus Vilniaus „Ryto“ pergalę prieš Kauno „Žalgirį“, Margiris Normantas pasišaukė Marcusą Fosterį

Legionierius žalgiriečiams sumetė 34 taškus. Vienuolika iš jų gynėjas pelnė paeiliui ir taip įtvirtino pirmąjį „Žalgirio“ LKL sezono pralaimėjimą 85:89.

„Angliškai sakiau: geras berniukas. Šaunuolis, – „Ryto“ rūbinėje šypsojosi Normantas. – Labai smagu. Smagu dėl Marcuso, dėl mūsų visų, dėl mūsų sirgalių. Galbūt buvome truputį nuvylę su 0-5, turėjome tokią negražią atkarpėlę. Dabar laimėjome tris iš eilės, tai smagu.“

Sausakimšoje „Jeep“ arenoje siautėjęs Fosteris įsiliejo į karštą atmosferą ir kūrė fantastišką vakarėlį. Savo dominavimą rungtynių pabaigoje jis vainikavo mojuodamas „Žalgirio“ sirgaliams, buvusiems arenos palubėse.

„Manau, jis žino viską (apie „Ryto“ ir „Žalgirio“ priešpriešą), – komentavo Normantas. – Yra žaidęs tokiame dideliame klube kaip Atėnų „Panathinaikos“, tad žino, kas yra derbis. Gražu iš jo pusės tokios rungtynės.“

Blemba, mažai yra tokių žaidėjų, kurie gali taip dominuoti prieš „Žalgirį“, – tęsė „Ryto“ kapitonas. – Džiugiu už jį, džiugiu už mūsų komandą. Visgi tai yra komandinis sportas, bet jis tikrai stipriai mums padėjo.“

„Rytas“ trečiojo kėlinio viduryje atsiliko antirekordiniu 13 taškų deficitu (45:58). Šeimininkai iki ketvirčio pabaigos apmažino iki 63:69, o ketvirtą kėlinį bendrai laimėjo 26:16. Trylika „Ryto“ taškų per ketvirtį priklausė Fosteriui.

„Visų pirma, nesupanikavome, kai iš jų gavome stiprų kontaktą, – apie sugrįžimą į rungtynes pasakojo Normantas. – Nesupanikavome, atsitiesėme ir džiugu, kad išlikome kartu.“

Normantui rungtynės prasidėjo prastai, mat jis dar pirmojo kėlinio viduryje užsidirbo antrąją asmeninę pražangą. Dėl išnaudoto pražangų limito jam mačas baigėsi anksčiau laiko – likus maždaug pusei minutės iki pabaigos.

26-erių gynėjas per 17 minučių surinko 10 taškų (1/5 dvit., 1/1 trit., 5/5 baud.), sugriebė 2 ir perėmė 1 kamuolį.

„Visą laiką šitie derbiai būna tokie emocingi, prie viso to, tos dvi pražangos tikrai išmušė, – sakė Normantas. – Kartais jaučiausi ir toks nesavas, ir padariau vaikiškų klaidų. Bet manau, kad normalu. Galbūt išlaikiau šaltą protą ir pabaigoje išėjo taip, kad laimėjome.“

„Žalgirį“ parklupdęs „Rytas“ laimėjo trečiąkart paeiliui, kai komanda vienu metu buvo kritusi į penkių nesėkmių paeiliui duobę. 

„Smagu dėl mūsų visų. Galbūt buvome truputį nuvylę sirgalius su 0-5, turėjome tokią negražią atkarpėlę. Dabar laimėjome tris iš eilės, tai smagu, – sakė Normantas. – Svarbiausia buvo išlikti kartu, nes buvo tikrai sunkus momentas. Išlikome kartu, dirbome stipriau treniruotėse. Stūmėme vienas kitą į priekį. Matyt, tai davė rezultatą.“

„Rytas“ pasitinka FIBA rinktinių lango pertrauką, o Normantas pirmadienį išvyksta į Lietuvos nacionalinės komandos stovyklą. Jis – tarp keturiolikos pakviestų žaidėjų. Tarp jų – dar trys „Ryto“ krepšininkai: Gytis Radzevičius, Martynas Echodas ir Gytis Masiulis.

Marcuso Fosterio komentaras:

Giedriaus Žibėno komentaras:

Kazio Maksvyčio komentaras:

Arno Butkevičiaus komentaras:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.