Lietuva septintoji Europoje pateko į 2023 m. pasaulio čempionatą. Planetos pirmenybės bus organizuojamos rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis, o jos vyks Indonezijoje, Japonijoje ir Filipinuose.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Juodkalnijoje laimėjusi Lietuvos rinktinė užsitikrino vietą 2023 m. pasaulio čempionate. Mūsiškiai kvalifikacijoje tikslą pasiekė iki atrankos likus dar dvejoms rungtynėms.

Lietuva pasaulio čempionate žais šeštą kartą. 2023 metais jis vyks rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis.

Teisės organizuoti pirmenybes atiteko Indonezijai, Japonijai ir Filipinams, kur bendrai bus  rengiamas grupių etapas. Finalinės kovos nuo ketvirtfinalio bus vykdomos Maniloje (Filipinuose).

Iš Europos žemyno į turnyrą pateks 12 komandų. Devynios jau aiškios: Lietuva, Suomija, Vokietija, Graikija, Prancūzija, Italija, Ispanija, Slovėnija ir Latvija. Lietuvos kaimynė į pasaulio čempionatą pateko pirmąkart istorijoje.

Komandų rikiuotę Europos atrankoje į pasaulio čempionatą galite rasti paspaudę čia.

Planetos pirmenybėse iš viso dalyvaus 32 rinktinės: per kvalifikaciją pateks 12 komandų iš Europos, 5 – iš Afrikos, 6 – iš Azijos ir 7 – iš Amerikos, o Japonija, Indonezija ir Filipinai teisę žaisti čempionate įgijo kaip turnyro organizatorės.

Po keturias komandas burtų keliu bus suskirstytos į aštuonias grupes. Burtų traukimo ceremonija planuojama kovo mėnesį.

Keturių grupių kovos bus organizuojamos Maniloje, po dvi grupes priims Okinava (Japonija) ir Džakarta (Indonezija).

Lietuva pirmadienį Podgoricoje 65:56 laimėjo prieš Juodkalniją, pasiekė aštuntą pergalę per 10 turų ir K grupėje užsitikrino vietą tarp trijų stipriausiųjų. Pirmosios trys vietos kiekvienoje grupėje garantuoja patekimą į pagrindinį turnyrą.

Lietuva paskutiniame atrankos lange vasario 23 d. namuose žais su Vengrija, o vasario 26 d. – išvykoje su Prancūzija.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
x
per paskutinį langą norėtusi pamatyti- Kulboką, Giedraitį, Bieliauską ar tą patį Murauską.
2022-11-15
+5
Atsakyti
Bieliauską??? Rimtai???
2022-11-15
-5
Atsakyti
sff
Indonezijos rinktinė? Kas čia per darinys? Gaus nuo visų -40 tšk.
2022-11-15
-2
Atsakyti
Re
Masiulis tai nera vertas situ marskineliu, aplamai jam reiktu pagalvoti apie karjeros pabaiga ir kazkur investuoti net Sostinei grybukas tik pries Nevezi koki suzaidzia
2022-11-15
+4
Atsakyti
Salcininkai
Bebrai,kada tavo prasmirdusius pantalonus kabins tvarto palubese??
2022-11-15
-8
Atsakyti
Anonimas
Gal kas nors žinote, ar vieta šioje grupėje kažką lemia? Gal nulems, kuriam krepšelyje būsim? Nelabai randu šios info.
2022-11-14
-2
Atsakyti
Kaunad
vieta nelems net pergales lems,pagal pwrgales bus reitinguojama i krepšelius
2022-11-18
-2
Atsakyti
O kodėl tai turėtų rūpėti? Rinktinių krepšinis pats baisiausias dalykas profesionaliame sporte daugybė techininio broko ir tas gimdymas. O ką jau kalbėti apie tuos klišinius pateiškimus mes gi Lietuva.
2022-11-14
-16
Atsakyti
Atom
Nu bet rungtynes tai NKL lygos lygio (nenorint izeist musu NKL lygos)
2022-11-14
-11
Atsakyti
Pagaliau galima ramiai atsikvėpti ir be nervų žiūrėti bus galima paskutinį langą.O būsimo turnyro vietos tikrai egzotiškos,net ta pati Japonija,nors tai ir yra viena iš labiausiai išsivysčiusių pasaulio šalių ir lankoma daugumos turistų.Norėčiau,kad mūsų rinktinė Filipinuose vistik žaistų,ten tokia pati išprotėjusi dėl krepšinio tauta,tai vienas malonumas būtų ten žaisti.Pažiūrėsim,kaip viską sudėlios organizatoriai.
2022-11-14
+8
Atsakyti
Steponas
sveikinu rinktine
2022-11-14
-3
Atsakyti
Anonimas
sveikinu Stepona
2022-11-14
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.