Lietuvos žurnalistų turnyre triumfavo TV3, naudingiausiu žaidėju pripažintas Žilvinas Aleksandravičius. Bronzos medalius iškovojo „15min.lt“ žurnalistai, mažajame finale įveikę „BasketNews“ komandą. 

Nuotr.:

Vilniuje įvyko devintasis Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas, dėl pandemijos surengtas po dvejų metų pertraukos. Aštuonių komandų turnyre čempionės titulą apgynė TV3 komanda. Finale TV3 rezultatu 32:24 nugalėjo kolegas iš „Lietuvos ryto“. 

Naudingiausiu čempionato krepšininku išrinktas TV3 komandos lyderis Žilvinas Aleksandravičius. Būtent jo tritaškis su pražanga perlaužė finalo rungtynių eigą ir tapo lemiamu veiksniu kovoje dėl pirmos vietos. Aleksandravičius per penkias žaistas rungtynes vidutiniškai rinko po 12 taškų, o rungtynėse prieš Kauno žurnalistus pelnė net 18 iš 19 komandos surinktų taškų.

„Krepšinis – komandinis sportas, todėl jei būtų mano valia, tokių įvertinimų kaip MVP šioje sporto šakoje neliktų. Kalbant apie turnyrą, smagu matyti kolegas kitame amplua. Ką mes kalbam, apie ką mes diskutuojam, ką mes mąstome komentuodami, čia yra puiki galimybė tai perkelti į aikštę. Džiugino proga betarpiškai pabendrauti komandos viduje, išplėsti akiratį. O man šis turnyras, vykstantis žiemą, buvo ir puiki kroso alternatyva, nebereikės eiti bėgti į lauką“, – po pergalės finale kalbėjo Aleksandravičius.

Absoliučiai rezultatyviausią čempionato pasirodymą turnyre surengė „Lietuvos ryto“ atstovas Ignas Grinevičius. Snaiperio savybėmis pasižymintis TV laidų vedėjas rungtynėse su LRT pataikė net 7 iš 8 tritaškių, o iš viso pelnė 24 taškus.

„Tam ir sutverta mano rankelė. Gaila, kad tokį pasirodymą surengiau ne finale“, – asmeninį rezultatą įvertino Grinevičius, kurio atstovaujama „Lietuvos ryto“ komanda sidabro medaliais tenkinosi antrą kartą iš eilės.

Trečią vietą Lietuvos žurnalistų čempionate užėmė „15min.lt“ portalo komanda, rungtynėse dėl bronzos 32:26 palaužusi krepšinio portalo „BasketNews“ kolektyvą.

„BasketNews“ komandai atstovavo Jonas Lekšas, Gytis Blaževičius, Dominykas Meškauskas, Lukas Malinauskas, Lukas Zajančauskas, Mindaugas Bertys, Gustavas Klikna ir Julius Embrasas. Vyr. trenerio pareigas ėjo Augustas Šuliauskas.

Bendradarbiaujant su „Active Vilnius“ žurnalistų čempionatas vyks Žemynos progimnazijos sporto komplekse įsikūrusioje „NBA mokykloje“. Komandos kovojo sutrumpinto formato rungtynėse – 2 kėliniai po 10 minučių, nestabdant laiko. Po grupių etapo iš tolimesnės kovos dėl medalių pasitraukė „PRESS‘as“, LNK, LRT ir Kauno žurnalistai.

Nuo 2012 metų vykstantį Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą po tris kartus yra laimėję Kauno ir Panevėžio žurnalistai. 2018 m. jų dominavimą nutraukė „PRESS‘as“, o 2019 m. laimėjo ir šiais metais titulą apgynė TV3 komanda.

Komentarai:
sff
O kur jūsų pagrindinė žvaigždė, metų sporto žurnalistas, kitaip žinomas kaip vestuvių vedėjas?
2022-11-29
-2
Atsakyti
Anonimas
melo skleidėjai
2022-11-28
+2
Atsakyti
Ayo
Nu matai kai pats sau susikuri tokia realybe kokios nori, tai visi ir pradeda tau atrodyt kaip melagiai. Speju kai mokykloj rinkdavai blogus pazymius tai visi mokytojai irgi tau melagiai atrode :D
2022-11-29
+6
Atsakyti
Billups 10
koks Lekšo vidurkis? kodėl Tiškevičius nežaidė?
2022-11-28
+4
Atsakyti
Ayo
Tiskevicius uz sokeja atstovejo, ta kur i bokso ringa inesa kartono gabala su roundo skaiciumi.
2022-11-29
+6
Atsakyti
Asdas
dbr uzdarykit tinklapi
2022-11-28
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.