Žydrūnas Ilgauskas, Larry Hughesas ir Donyellas Marshallas savo parašais patvirtino bendradarbiavimą su Klivlendo „Cavaliers“ ekipa. Spaudos konferencijoje Klivlende oficialiai pranešta apie kontraktus su šiais žaidėjais. Pagal lygos ir komandos norus, sutarčių sąlygos nebuvo atskleistos.

Ž.Ilgauską Klivlendo komanda 20 šaukimu pasirinko 1996 metų naujokų biržoje, o „Cavaliers“ marškinėlius jis apsivilko po metų. Lietuvis yra devintas per visą Klivlendo komandos istoriją pagal pelnytus taškus (6133), šeštas pagal atkovotus kamuolius (3197) ir trečias pagal blokus (781).

„Žydrūnas buvo ir išlieka vienu geriausių NBA vidurio puolėjų, – teigė komandos generalinis vadybininkas Danny Ferry. – Jis labai prisidėjo prie komandos augimo per paskutinius dvejus metus, o atsidavimas Klivlendui ir ištikimybė „Cavaliers“ klubui yra toks retas reiškinys, kad labai džiaugiamės, turėdami jį“.

Nors sutarties sąlygos neatskleidžiamos, manoma, kad lietuvis su „Cavaliers“ sudarė penkerių metų 55-60 mln. JAV dolerių vertą sutartį.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo patvirtintos sutarys su L.Hughesu bei D.Marshallu. Pirmasis į Klivlendą atvyksta ir Vašingtono „Wizards“, o antrasis – iš Toronto „Raptors“.

196 cm ūgio L.Hughesas praėjusį sezoną demonstravo geriausius rodiklius per karjerą NBA – reguliariajame sezone vidutiniškai pelnydavo 22 taškus, atkovodavo 6,3 kamuolio, atlikdavo 4,7 rezultatyvaus perdavimo bei perimdavo beveik po 3 kamuolius

Tuo tarpu 32 metų D.Marshallas pradės jau dvyliktą sezoną NBA ir bus vienas labiausiai patyrusių „Cavaliers“ krepšininkų. Praėjusį sezoną jis vidutiniškai pelnydavo 11,5 taško, atkovodavo 6,6 kamuolio, o tritaškius mesdavo 44,3 proc. taiklumu.

Naujasis „Cavs“ treneris Mike'as Brownas džiaugėsi naujais žaidėjais: „Mane labai džiugina tai, kokia kryptimi einame. Šie žaidėjai turėtų labai gerai pritapti prie mūsų žaidimo schemos ir papildyti vienas kitą. Manome, kad jie bus neįkainojami tiek aikštelėje, tiek rūbinėje“.

Komentarai:
na geriau,kad butu neikainojami aiksteje;D su rubine jis cia idomiai;]]]
2005-08-02
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.