Rimas Kurtinaitis tikisi, jog Jeffery Tayloras debiutuos komandoje jau sausio 2 d. rungtynėse Karaliaus Mindaugo taurėje prieš „Žalgirį“.

Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Nors Alytaus „Wolves“ dramatiškai pralaimėjo Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“, pagrindinė tema po rungtynių buvo aikštėje nepasirodęs žaidėjas.

Spaudos konferencijoje po rungtynių Rimas Kurtinatis pasidalino mintimis apie Jeffery Taylorą ir tikėjosi, kad jo debiutas įvyks sausio 2 d. Karaliaus Mindaugo taurėje prieš Kauno „Žalgirį“.

„Jis vakar atvyko, praėjo medicininę apžiūrą ir viskas su juo yra gerai. Matysime, kaip jį įtrauksime į visą procesą, – apie naujoką pasakojo lietuvis. – Jis pusę metų nesitreniravo su komanda. Vizualiai atrodo sportiškai, bet nežinome, kas dedasi viduje. Turime kelias dienas iki „Žalgirio“ rungtynių. Manau, kad per tą laiką pamatysime Tayloro galimybes ir norėčiau matyti jį jau žaidžiantį su „Žalgiriu“.

Paklaustas, kaip išnaudos Taylorą Alytaus klube, Kurtinaitis leido suprasti, kad švedas turės didelį vaidmenį puolime, kur jam planuojama suteikti daugiau laisvės improvizacijoms.

„Paskutinis sezonas jam pagal rezultatyvumą „Real“ nebuvo sėkmingas, bet mes žinome, kokį jis ten vaidmenį atliko. Jis buvo vienas geriausių Eurolygos gynėjų, kuris gali gintis nuo pirmo iki penkto numerio, nes yra labai fiziškai stiprus, – Tayloro stiprybes vardino Kurtinaitis. – Aš jį žinau turbūt nuo 2015 metų. Žinau, kaip gerą metiką, ir, manau, kad šią savybę mes atgaivinsime. „Real“ jis turėjo krūvą partnerių, o čia jį padarysime universalesnį, duosime daugiau laisvės, kad žaistų tą krepšinį, kokį kažkada žaidė.“

Kurtinaitis taip pat atskleidė, jog 33-ejų Tayloras anksčiau turėjo „Barcelonos“ pasiūlymą, o dabar juo domėjosi Turkijos klubai. Vis dėlto jo apsisprendimui daug įtakos turėjo ryšys su vienu iš komandos vadovų Rimantu Kaukėnu.

„Kiek girdėjau, jis turėjo „Barcelonos“ pasiūlymą, bet žinote tą situaciją, kad iš „Real“ į ten ir atvirkščiai pereiti yra sudėtinga arba išvis neįmanoma, – įdomią detalę atskleidė Kurtinaitis. – Turėjo jis pasiūlymų Turkijoje, bet čia daug Rimanto Kaukėno nuopelnų, jie Švedijoje turi kažkokį ryšį.

Tų niuansų nežinau, nes esu treneris, yra žmonės, kurie kalba su agentais ir dirba užkulisiuose. Ką jam sakė, siūlė – neturiu žinių ir tai ne mano darbas.“

Kalbėdamas apie rungtynes Kurtinaitis išskyrė neatkovotus kamuolius prie savojo krepšio bei pramestas baudas. „Wolves“ realizavo 10 baudų iš 18.

„Turime geriau kovoti dėl kamuolių, iš antrųjų šansų jie pelnė 13 taškų, vėl grįžo mūsų bėdos su baudų pataikymu, kas buvo sezono pradžioje, – spaudos konferencijoje kalbėjo Kurtinaitis. – Nežinau, ar tai lemia šventės, bet jei iki Kalėdų grafikas buvo gerėjantis, tai dabar grįžome penkiais žingsniais atgal.“

Iki šio mačo paskutinį kartą „Wolves“ žaidė gruodžio 17 dieną, bet gavus klausimą apie tai, Kurtinaitis teigė, jog ne čia buvo pagrindinė problema, nors ir turėjo pastabų LKL.

„Čia yra kitas klausimas. Lapkritį žaidėme gal 8 rungtynes, buvo savaičių po tris mačus, o po to visą gruodį vėl nežaidžiame. Manau, kad LKL vadovybei reikia su tuo padirbėti, bet ne mes vieni tokių problemų turime. Nesakyčiau, kad čia yra pagrindinė problema. Problema yra nusiteikimas. Neužtenka žaisti, reikia laimėti, ką parodė šiandien „Lietkabelis“. Garbė, šlovė jiems“, – sakė Kurtinaitis.

„Wolves“ iki šio mačo buvo rečiausiai klystanti LKL komanda, tačiau šį vakarą suklydo 20 kartų.

„Pirmavome pagal klaidų skaičių, jį kontroliavome, bet kaip kažkada Jasikevičius pasakė – skaičiai nemeluoja. Reiškia grįžome į pradinį lygį, kada darėme po 20 klaidų“, – nusivylęs buvo Kurtis.

Komentarai:
B.Mitbronius
Gaila kad Kurtis neišleido žaisti butu geriau sužaistu už Kozy ar Beručką.
2022-12-29
+4
Atsakyti
man tai juokingi jūs kurie rašot kad jo nesidomiejo barca nes pasirinko vietoj jos alytu, žmogui 33 metai ir galvojat nori eiti pas amžinus varžovus barca? ir ten arti tokių metu? jei būčiau tokių metu aš taip pat rinksčiausi komanda pas kuria galietum buti visiskas lyderis, ir siekti su ta komanda didelius tikslus, žaisdamas tik vienas rungtynes per savaite, manau cia betkokio 33metu zmogaus svajone būtu dirbti mažai ir gauti alga didele, nei arti ir tave apšaukinies toks kaip jaska, už didesne alga keliais šimtais štukiu.
2022-12-29
-22
Atsakyti
Rok
ne tai jo 33 metai nera ambiciju renkiesi tiesiog milijonini kontrakta is vulfsu ir grajini lkl sau laimingas..kiekvieno profesonalo svajone..puse metu atmetinejo barsos turku pasiulymus del tos saunios galimybes palost ir pagyvent sauletame alytuje :D ir tu dar kitus juokingais vadini:D
2022-12-29
+4
Atsakyti
Kelintais metais, Rimai?
2022-12-29
-6
Atsakyti
Rimas gi draugas geras, kodel nepadejus :)
2022-12-28
+1
Atsakyti
Anonimas
Tayloras turejo pasiulyma is Barca. Tiesiog isgirdes kad juo domisi Wolves jis pagalvojo kad Minesotos klubas domisi. Isgirdes jog siuloma likt iki sezono galo jis net nesigilino i kontrakto detales ir susikroves daiktus isskrido pas Wolves. Tik nusileides i Vilniaus oro uosta jis suprato kad vietoj Minesotos jis gavo Kirtimus ir piktus cigaretem smirdancius taksistus, kurie dar ir nuo vargselio nusuko keliasdesimt euru daugiau uz kelione iki staliaus sodybos.
2022-12-28
+32
Atsakyti
Rok
Rimas tikrai su laiku nespeja jau ..tai jam Aris Eurolygos komanda, tai Taylora Barca kviecia bet jis sako ne as ne koks (Laprovitola, Hanga, Mirotocius ir t.t ) sedesiu pusmeti ir lauksiu kol Alytus kontrakta pasiulys nes zaisti tik LKL manau visi svajoja ...grazi pasaka, bet pasaka
2022-12-28
+32
Atsakyti
gerai kad ne lakers
2022-12-28
+10
Atsakyti
Anonimas
na taip siule barcelona bet ksi gavo pasiulyma is vulvu tai kokios ten barcelonos
2022-12-28
+18
Atsakyti
ka jis ten norejo pasakyt "turejo barselonos pasiulyma, bet is real i barselona pereiyi sudetinga". Tai jei jau turejo, tai nera jokio bet, kad sudetinga, jam jau buvo pavyke gauti pasiulyma. Nebent norejo pasakyt, kad sudetinga=nesmagu pereiti ir del to atmete pasiulyma. Bet sunku patiket, kad neturedamas rintu pasiulymu, atmestu barselona.
2022-12-28
+19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.