Dovydas Giedraitis teigia, jog Monake svarbiausia bus gynyba.

Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengs į aikštę Eurolygos 16-ojo turo rungtynėse. Paskutiniame 2022 metų išbandyme Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje susitiks su „Monaco“ klubu.

Po trečiadienio vakarą varžovų aikštėje surengtos treniruotės mintimis apie „Monaco“ žaidimą ir svarbiausius būsimo susitikimo akcentus su „Žalgiris TV“ dalijosi Dovydas Giedraitis.

„Manau, kad viskas prasidės nuo gynybos – kaip mums pavyks stabdyti jų pagrindinius žaidėjus: Mike‘ą Jamesą ir kairiarankį prancūzą Elie Okobo. Jeigu gerai ginsimės, puolime jausimės laisviau“, – aiškino Giedraitis.

Rungtynes su „Žalgiriu“ Saša Obradovičiaus treniruojamas klubas pasitinka be vieno traumuotų lyderių – Jordano Loydo, šiame Eurolygos sezone renkančio po 11,9 taško. Giedraičio teigimu, net ir be šio amerikiečio puolimo galios „Monaco“ ekipos gretose netrūksta.

„Jų žaidimas labai daug nepasikeis, nes jie turi daug pajėgių krepšininkų, galinčių imtis atsakomybės. Jie gaus daugiau minučių. Be abejo, trūks vieno pagrindinių žaidėjų, bet turime laikytis žaidybinio plano“, – aiškino žalgirietis.

„Žalgirio“ žaidėjams gynyboje teks sunki užduotis – apriboti vieno talentingiausių Eurolygos gynėjų Jameso veiksmus aikštėje. Po 18,2 taško ir po 4,5 rezultatyvaus perdavimo renkantį gynėją, anot Giedraičio, žalgiriečiai turės stabdyti tik kolektyvinėmis pastangomis.

„Bandysime eiti į pagalbą, kas dengs jį. Šiek tiek „stantinsime“ (pagalbiniai gynybiniai judesiai – past.), padėsime, kiek galėsime. Vis tiek bus darbas penkių žaidėjų stabdant jį, o ne vienas prieš vieną, – aiškino Giedraitis. – Turėsiu ir aš dengtis prieš jį, bet ne vien aš. Stabdysime jį penkiese, nes po vieną jį stabdyti yra labai sudėtinga.“

Per pastarąsias trejas Eurolygos rungtynes „Monaco“ patyrė du pralaimėjimus – namuose nusileido „Barcelonos“ klubui (63:69) ir praėjusią savaitę Milane turėjo pripažinti galingai rungtynes užbaigusio „Emporio Armani“ pranašumą (71:79).

„Jau matėme, kad rungtynėse prieš „Barcelonos“ klubą Jamesas šiek tiek strigo, nes buvo gerai dengiamas. Milano klubas rungtynes laimėjo gynyba, Billy Baronas pataikė sunkių tritaškių. Jeigu sustabdysime jų pagrindinius žaidėjus, žaisime komandiškai, bus viskas gerai“, – apie tai, kaip reikia žaisti prieš „AS Monaco“ kalbėjo Giedraitis.

Obradovičiaus auklėtiniai Eurolygoje negali pasigirti stabiliu pataikymu iš tolimos distancijos. Tritaškius „Monaco“ turnyre meta prasčiausiu procentu (32,4 proc.), o ir metimų pataiko mažiausiai (po 7,3). Giedraičio nuomone, aklai remtis skaičiais žaidžiant prieš tokią komandą nereikėtų.

„Manau, kad statistika ne visada parodo tikrąjį veidą. Jie turi žaidėjus, gebančius mesti tritaškius. Galbūt jie dar neįsivažiavę į ritmą ar šiek tiek iš jo iškritę, galbūt traumos ar skausmai. Bet tai yra žaidėjai, galintys pataikyti. Tikrai neduosime jiems mesti laisvų metimų“, – aiškino žalgirietis.

„Žalgirio“ ir „Monaco“ rungtynės prasidės ketvirtadienį 22.00 val. Lietuvos laiku.

Komentarai:
o prie ko cia jo nuomone - jus tik pora rungtyniu EL zaides???
2022-12-29
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.