Laurynas Birutis sulaukė maksimalaus įvertinimo, o šalia jo su aukštais balais seka Tomas Dimša ir Ignas Brazdeikis.

Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.:
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta

Kauno „Žalgiris“ skrajojo ir sau iš kelio nupūtė Stambulo „Fenerbahče“ (86:66), tačiau jausmas po rungtynių lieka slogus. Ir visiems aišku dėl ko.

Fotogalerija

Keenano Evanso pirmąją minutę patirta ir sezoną užbaigusi trauma pasiglemžė didžiausią dalį rungtynių dėmesio, bet po jos žalgiriečiai įspūdingai mobilizavosi ir nusipelno gražiausių žodžių.

Karjeros rungtynes sužaidęs Laurynas Birutis tiesiog uždominavo varžovų priekinę liniją ir surinko 15 taškų, 6 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 26 naudingumo balus.

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių pasirodymą įspūdinga pergale pasibaigusiose rungtynėse, kurias aptemdė lyderio trauma.


Laurynas Birutis – 10 balų
23 min., 15 tšk. (7/10 dvit., 1/1 baud.), 6 atk. kam., 3 rez. perd., 3 per. kam., 27 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Vaau, ar mes tikrai čia stebėjome Lauryną Birutį? Neįtikėtina, ką lietuvis išdarinėjo prieš tokią varžovų priekinę liniją, kuri net ėjo dvigubinti centrą. Žalgirietis bent jau vienam vakarui tapo Jonathanu Motley, kuris buvo visiškame Biručio šešėlyje. Praktiškai idealios Lauryno rungtynės – užtikrintas užsibaigimas, kamuolių pataisymas ir jų nusimetimas prie varžovų dvigubinimo. Vis dar esu apakęs. Šaunuolis Laurynas!


Tomas Dimša – 9 balai
20 min., 17 tšk. (2/3 dvit., 4/7 trit., 1/1 baud.), 2 atk. kam., 4 praž., 14 naud. balų.

Nuotr. Dainius Lukšta

Jei Birutis vienam vakarui tapo Motley, tai Dimša – Scottie Wilbekinu. Tritaškis atšokus, užtikrinti tolimi metimai iš pagavimo, fantastiškas dvitaškis su aukšta trajektorija. Tomas pasiėmė daug atsakomybių puolime iškritus Evansui ir tikrai nenuvylė. Apskritai, Dimša yra vienas didžiųjų „Žalgirio“ džiaugsmų šį sezoną.


Ignas Brazdeikis – 8 balai
28 min., 17 tšk. (7/11 dvit., 1/3 trit.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 3 kld., 12 naud. balų.

Nuotr. Dainius Lukšta

Nuo pirmųjų minučių matėsi, kad tai bus kitokios Brazdeikio rungtynės nei visas praėjęs mėnuo. Dviženklį taškų skaičių tiek Eurolygoje, tiek Lietuvoje paskutinį kartą Iggy buvo pelnęs dar lapkričio 25-ąją, o rezultatyviau tarptautiniame turnyre puolėjas žaidė tik antrajame ture Pirėjuje. Ignas užsikūrė prie Wilbekino gynybos, pataikė ir tritaškį po driblingo, o po pertraukos pratęsė savo darbą ir prieš aukštesnius oponentus. Nors išmetė 14 metimų, dauguma jų buvo savalaikiai, išsprendžiant atakas individualiu talentu. Gynyboje taip pat Brazdeikis nekrito iš konteksto ir gerai pažeidė taisykles iki bonuso.


Rolands Šmits – 7,5 balo
23 min., 6 tšk. (2/4 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 6 atk. kam., 2 rez. perd., 10 naud. balų.

Rungtynių žaidėjas
Laurynas  Birutis
EFF
27
Laurynas Birutis
Taškai 15
Taiklumas 7-10
Atkovoti kamuoliai 6
Rezultatyvūs perdavimai 3

Nuotr. Dainius Lukšta

Šmits stipriai pradėjo rungtynes ir puolime sulaukė savo progų, o vėliau buvo tikras baudos aikštelės cementas gynyboje. Latvis neleido apšokinėti savęs atletiškiems varžovams, o jo gebėjimas sėkmingai žaisti tiek ketvirtoje, tiek penktoje pozicijose atrišo Kaziui Maksvyčiui rankas keisti mačo tempą.


Edgaras Ulanovas – 7 balai
27 min., 10 tšk. (3/3 dvit., 0/3 trit., 4/4 baud.), 5 atk. kam., 5 kld., 9 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Kaip jau įprasta, Ulanovas prieš buvusį klubą žaidė su dar didesniu noru, tačiau ne viskas pavykdavo, ką rodo 5 klaidos. Buvo smulkių detalių ir gynyboje, kur Edgaras nespėjo prasižengti, bet į viską galima žiūrėti pro pirštus – „Žalgiris“ triuškino Eurolygos grandą, o kapitonas rinkosi vieną po kito kamuolius puolime.


Lukas Lekavičius – 6 balai
18 min., 9 tšk. (3/4 dvit., 1/1 trit.), 1 kld., 8 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Lekavičiui sunkiau sekėsi gintis prieš Carseną Edwardsą ir jis neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, bet sugrįžimas į Eurolygą vis tiek gavosi neblogas. Lukas buvo agresyvus ir ieškojo savo metimų, kuriuos realizavo solidžiai. Gaila, bet taip ir nepamatysime šį sezoną kartų žaidžiančių Evanso ir savo sportinės formos pike esančio Lekavičiaus, kurį lietuvis tikėkimės pasieks artimiausiais mėnesiais.


Arnas Butkevičius – 6 balai
19 min., 3 tšk. (0/1 dvit., 1/1 trit.), 4 atk. kam., 4 praž., 6 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Arnas surinko sau įprastus skaičius, kurie nelabai kuo išsiskiria, bet su jais jis ir vėl buvo naudingas. Įėjimas lietuviui buvo sunkus ir jis pralaimėjo porą mikrodvikovų Marko Guduričiui, tačiau vėliau pataikė herojišką tritaškį ir neleido įsivažiuoti Nickui Calathesui.


Dovydas Giedraitis – 5 balai
15 min., 2 tšk. (1/5 dvit., 0/1 trit.), 2 rez. perd., 3 per. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Dar vienas žaidėjas, kuris arė gynyboje ir per savo pamainą perėmė 3 kamuolius. Doviui ir vėl teko žaisti ne savo pozicijoje ir iškritus Evansui bent jau iki papildymo tai daryti toliau teks. Puolime sykį Giedraitis pasižymėjo gražiu vidutiniu metimu, tačiau kituose momentuose kažką sėkmingo sukurti lietuviui buvo sunkiau.


Karolis Lukošiūnas – 4 balai
10 min., 2 tšk. (1/1 dvit., 0/1 trit.), 3 atk. kam., 1 per. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Lukošiūnas neskubėjo su metimais ir rungtynių pabaigoje įmetė gražų floaterį. Taip pat sykį gražiai puolime per varžovų galvas pamušė kamuolį, bet gynyboje krito iš konteksto, kuomet porą sykių lengvai buvo apžaistas.


Kevarriusas Hayesas – 4 balai
13 min., 3 tšk. (1/1 dvit., 1/2 baud.), 1 atk. kam., 1 blk., 3 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Hayesas blokavo dar vienos Eurolygos žvaigždės, šį kartą Calatheso, metimą, tačiau jį iš mačo išėmė dvi greitos ir neapdairios pražangos. Sėkmingai žaidžiant Biručiui ir Šmitui, amerikietis buvo paliktas nuošalyje ir didelio vaidmens nesuvaidino.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Fenerbahce
56%
35/63
Metimai iš žaidimo
41%
25/61
36
Atkovoti kamuoliai
31
13
Rezultatyvūs perdavimai
15
8
Perimti kamuoliai
4
4
Blokuoti metimai
1
90%
9/10
Baudų metimai
47%
9/19

Rungtynių žaidėjai

Tomas  Dimša
17 PTS
6/10 FG
1/1 FT
Devin   Booker
10 PTS
3/7 FG
3/4 FT
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 REB
Metecan  Birsen
7 REB
4 DREB
3 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Marko  Guduric
4 AS
4 TO
28 MIN
Laurynas  Birutis
27 EFF
70% 2P%
- 3P%
Scottie  Wilbekin
9 EFF
50% 2P%
25% 3P%