Ribotai šį sezoną žaidęs Achille Polonara Kaune sieks atgauti pasitikėjimą savo jėgomis ir padėti „Žalgiriui“ siekti Eurolygos atkrintamųjų.

Nuotr.:

Kauno „Žalgirio“ klubas, traumas patyrus Keenanui Evansui ir Tyleriui Cavanaugh, greitai sulaukė reikalingo pastiprinimo. Vienu iš dviejų klubo naujokų tapo italas Achille Polonara, sezoną pradėjęs Eurolygos čempionės titulą ginančios Stambulo „Anadolu Efes“ gretose.

Achille Polonara

Achille  Polonara
Achille  Polonara
MIN: 11.43
PTS: 2.8 (54.05%)
REB: 2.2
AS: 0.33
ST: 0.07
BS: 0.53
TO: 0.27
GM: 15

Aukštaūgis, sekmadienį atvykęs į Kauną, savo pirmajame pokalbyje su „Žalgiris TV“ džiaugėsi galėdamas prisijungti prie „Žalgirio“ bei dalijosi kitais įspūdžiais apie būsimą žaidimą Lietuvoje.

„Esu labai laimingas ir sujaudintas, galėdamas būti čia – man naujoje šalyje ir komandoje. Bet atvykau čia su labai daug siekių, žinau, kad jų turi ir klubas, todėl esu labai laimingas ir nekantrauju, kada galėsiu pradėti darbus su komanda, – aiškino pirmasis „Žalgirio“ istorijoje žaidėjas iš Italijos. – Žinau, kad „Žalgirį“ palaiko nuostabūs sirgaliai. Klubas kiekvienais metais stengiasi kovoti dėl vietos atkrintamosiose, o šį sezoną jau įrodė, kad gali kovoti su visais varžovais. Tai man labai patinka ir dėl to čia aš ir esu.“

Nuo 2019 m. aukštaūgis po karjeros etapo Italijos klubuose pradėjo legionieriaus karjerą.

Krepšininkas sužaidė du sezonus Vitorijos „Baskonia“ gretose, o 2020-2021 m. Eurolygos sezone buvo vienas ryškiausių turnyro aukštaūgių. Nuo 2021-ųjų krepšininkas gynė dviejų Stambulo klubų, „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“ garbę.

Tiesa, Eurolygos čempionų titulą ginančio „Anadolu Efes“ gretose Polonara žaidė kuklesnes minutes Eurolygoje lyginant su ankstesniais sezonais.

Anot paties naujai iškepto žalgiriečio, Kaune jis tikisi sugrįžti į jam įprastą pasitikėjimą savimi aikštėje.

„Manau, kad man reikia susigrąžinti pasitikėjimą savimi aikštelėje. Grįžti į sau įprastą krepšinio ritmą, su man įprasta aistra rungtynėse. Dėl to aš ir nekantrauju prisijungti prie šios, iš tikrųjų, labai konkurencingos komandos. „Žalgiris“ jau įrodė, kad kaunasi su visais ir spinduliuoja troškimu laimėti rungtynes. Man tai labai imponuoja“, – aiškino žaidėjas.

Krepšininkas jau pirmadienį kartu su kitu komandos naujoku Isaiah Tayloru atliko būtiną sveikatos patikrinimą ir po lengvos treniruotės skris su komanda į gimtąją Italiją, kur „Žalgirio“ lauks dviguba Eurolygos išvykos rungtynių savaitė.

„Manau, nebus lengva, nes pirmą kartą karjeroje sezono viduryje keičiu klubą, bet prie to reikia prisitaikyti, nes tokie dalykai nutinka. Taigi, pirmadienį turėsiu savo pirmą treniruotę su komanda, o jau po dviejų dienų žaisime rungtynes Bolonijoje. Savaitė, iš tiesų, mums bus sunki, nes žaisime dvejas išvykos rungtynes, bet keliaujame ten, kad laimėtume“, – laukiančius iššūkius su „Žalgiriu“ komentavo Polonara.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

36%
8,4
Pataiko: 8,4
Taiklumas: 35,5%
Vieta lygoje: 12
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Keenan Evans